رولت توت فرنگی یکی از شیرینیهای جذاب و خوشمزه با توت فرنگی است که میتوانید در فصلهای مختلف سال با توت فرنگی تازه یا مارمالاد توت فرنگی درست کنید. این رولت لذیذ قنادی، یک گزینه عالی برای مهمانیها و دورهمیها به عنوان دسر است. در این مقاله دستور طرز تهیه رولت توت فرنگی و فوت و فنهای تهیه و خوشمزه شدن رولت توت فرنگی خامهای را به شما آموزش خواهیم داد.
آرد قنادی: ۳/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ۳/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
وانیل: نصف قاشق چایخوری
روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۴ عدد
توت فرنگی: ۳۰۰ گرم
خامه (خامه قنادی) : ۳۰۰ گرم یا بیشتر
شکر یا پودر قند: ۵۰ گرم
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
مدت زمان آمادهسازی مواد: ۱ ساعت
زمان مورد نیاز برای پخت رولت توت فرنگی: ۱۲ تا ۱۵ دقیقه
میزان کالری در ۱ عدد رولت توت فرنگی خامهای: ۲۵۰ کیلوکالری
رولت توت فرنگی یک شیرینی مجلسی است که میتوانید در تهیه آن از خامه استفاده کنید یا خامه را از دستور تهیه آن حذف کنید. در ادامه مراحل طرز تهیه رولت توت فرنگی خامهای با مارمالاد را دنبال کنید.
برای درست کردن رولت توت فرنگی، اگر مارمالاد توت فرنگی ندارید، ابتدا مارمالاد را درست کنید. البته میتوانید به جای مارمالاد، فقط توت فرنگیهای شسته شده را خیلی ریز و در اندازههای مساوی خرد کنید و داخل رولت بریزید. اما برای تهیه مارمالاد، توت فرنگیها را بشویید و کلاهک آنها را جدا کنید. توت فرنگیها را خرد کنید و در یک قابلمه بریزید.
قابلمه را روی حرارت بگذارید. سپس ۵۰ گرم شکر و ۱ قاشق غذاخوری شکر یا پودر قند (طرز تهیه پودر قند) را به آن اضافه کنید. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و حرارت را کم کنید تا توت فرنگیها بپزند و کاملا نرم شوند.
حدود ۳۰ دقیقه توت فرنگیها را بجوشانید. در این مدت مدام به توت فرنگیها سر بزنید که ته نگیرند. وقتی توت فرنگیها کاملا له شدند، شعله را خاموش کنید و کنار بگذارید تا سرد شوند. طرز تهیه مارمالاد توت فرنگی به روشی دیگر را هم مطالعه کنید.
تا زمانی که مارمالاد سرد میشود، در یک کاسه، تخم مرغها را بشکنید. با همزن برقی شروع به هم زدن تخم مرغها کنید و به قدری آنها را بزنید تا رنگ آنها کرمی شود و بافت کشدار پیدا کند. سپس روغن مایع را به آن اضافه کنید و هم بزنید. این مخلوط را کنار بگذارید.
فر را روشن و روی دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. به صورت جداگانه، آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید و سه بار آنها را الک کنید. این کار هم باعث جدا شدن ناخالصیهای آرد و سایر افزودنیها میشود و هم بافت رولت را لطیف میکند.
سپس مواد خشک الک شده را طی ۳ مرحله به مایه تخم مرغهای زده شده اضافه کنید و هر بار با لیسک، مواد را به صورت دورانی هم بزنید تا کاملا یکدست شده و گلولههای آرد به خوبی باز شوند.
بعد از آماده شدن مایه رولت، کف یک سینی فر را یک یا چند کاغذ روغنی بیندازید تا کاملا آن را بپوشاند. قالب باید مستطیلی باشد. ابعاد ۳۰ در ۴۰ سانتیمتر، برای سینی مناسب است. روی کاغذ روغنی، مایه رولت را بریزید و ۳ بار روی سطح بکوبید تا همه قسمتهای آن، به یک اندازه (حدود ۱ سانتیمتر) ضخامت پیدا کند. با کاردک میتوانید سطح روی مواد رولت را صاف کنید. بعد سینی را در فر بگذارید و ۱۲ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا مغزپخت شود.
در حین پخت لایه رویی رولت، وقتی توت فرنگیهای پخته شده (مارمالاد) سرد شدند، آنها را با گوشتکوب برقی یا دستی، له کنید تا کاملا یکدست شوند. خامه قنادی را از فریزر بیرون بیاورید و وقتی حالت نیمه یخی گرفت، آن را با همزن برقی، به قدری بزنید که کاملا پفکی شود.
خامه فرم گرفته را میتوانید با خامه صبحانه هم درست کنید. برای مطالعه طرز تهیه خامه فرم گرفته، روی لینک مقاله آن کلیک کنید.
بعد از پختن لایه اصلی رولت، قبل از اینکه اطراف رولت، خشک و قهوهای شود، سینی را از فر بیرون بیاورید. یک دستمال یا پارچه نمدار نخی را روی کیک رولت بیندازید و رولت را برگردانید. بعد کاغذ روغنی را جدا کنید. اگر اطراف رولت خشک شده است، با چاقوی تیز، قسمتهای خشک را برش بزنید. باید در نهایت یک لایه کیک نازک مستطیلی داشته باشید.
سپس با همان پارچه، کیک را رول کنید و پارچه را روی آن بیندازید تا رولت خشک نشود. رولت را برای ۱ ساعت در یخچال بگذارید. بعد کیک را بیرون بیاورید و آن را به آرامی باز کنید. یک لایه مارمالاد توت فرنگی و یک لایه خامه فرم گرفته روی سطح رولت بریزید. دوباره رولت را رول کنید و ۱ ساعت دیگر در یخچال بگذارید تا مواد میانی هم خودشان را بگیرند.
بعد از اینکه رولت توت فرنگی خودش را گرفت، در آخر و هنگام سرو، میتوانید روی رولت را خامه فرم گرفته و پرک بادام یا پودر پسته بپاشید. رولت را با چاقوی تیز، به اندازههای دلخواه برش بزنید و برشها را در ظرف مخصوص سرو بگذارید. نوش جان!
در این روش، برای اینکه رولت توت فرنگی رژیمی و بدون خامه داشته باشید، از خامه استفاده نکنید و بعد از اینکه کیک رولت را پختید، وسط آن را با مارمالاد یا توت فرنگی تازه و خرد شده بریزید و کیک را رول کنید.
به جای خامه میتوانید از پنیر ماسکارپونه هم استفاده کنید. پنیر را کاملا با همزن بزنید تا بافت آن نرم و خامهای شود. سپس داخل رولت بریزید. روی رولت را میتوانید با گاناش یا شکلات ذوب شده هم تزیین کنید.
انواع پنیر خامه ای مثل پنیر ماسکارپونه و انواع شکلات را به روشهای حضوری و اینترنتی از فروشگاههای افق کوروش میتوانید تهیه کنید.
اگر به فر دسترسی ندارید، برای پخت لایه کیک رولت توت فرنگی، به جای فر، از یک تابه دو طرفه میتوانید استفاده کنید. تابه را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت گاز بگذارید و درب آن را ببندید تا دمای داخل آن گرم و مثل محیط فر شود. بعد کف تابه را کاغذ روغنی بیندازید. تابه که گرم شد، از مایه خمیری رولت، کف تابه بریزید تا ضخامت آن به ۱ سانتیمتر برسد.
درب تابه را ببندید و زیر تابه را شعله پخشکن بگذارید. حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه، تابه را روی بگذارید و بعد شعله را خاموش کنید. کیک رولت که پخت، آن را از تابه بیرون بیاورید و بقیه مراحل رول کردن و پر کردن وسط کیک رولت را مانند روش اول با مواد دلخواه دنبال کنید.
معمولا توت فرنگی تازه در همه ایام سال در دسترس است ولی اگر نتوانستید توت فرنگی تازه پیدا کنید، میتوانید توت فرنگی یخ زده فریزری یا مارمالاد آماده را در رولت توت فرنگی به کار ببرید.
اگر میخواهید به جای خامه در تهیه رولت توت فرنگی از پنیر استفاده کنید، بهتر است پنیر با بافت نرم و خامهای مثل پنیر ماسکارپونه استفاده کنید. پنیر را باید کاملا بزنید تا باز و یکدست شود و سپس روی کیک رولت بریزید و رول کنید.
اگر میخواهید از توت فرنگی خرد شده به عنوان لایه میانی استفاده کنید، بعد از ریختن توت فرنگی بین کیک، روی آنها مقداری پودر قند بپاشید تا کمی شیرین شوند. یا اینکه توت فرنگی را خرد کنید و روی آنها شکر بریزید و اجازه دهید توت فرنگیها بمانند و طعم شیرین بگیرند.
در زمان ریختن لایه میانی داخل خمیر رولت، برای اطمینان از اینکه مایه میانی بیرون نریزد، به اندازه ۱ سانتیمتر از اطراف خمیر، مواد میانی را بریزید و مارمالاد یا خامه را صاف کنید.
روی رولت را میتوانید با پودر قند، خامه فرم گرفته، برشهای توت فرنگی، مارمالاد توت فرنگی، گاناش، شکلات ذوب شده، نوتلا و انواع مغزها یا پرک بادام، تزیین کنید.
چه کار کنیم که رنگ رولت توت فرنگی قرمز شود؟
برای اینکه رنگ کیک رولت یا رنگ مایه داخلی رولت توت فرنگی، قرمز شود، میتوانید به مواد میانی یا مواد کیک، چند قطره رنگ خوراکی قرمز یا مقداری پودر لبو اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا رنگ بگیرد.
برای لایه وسط رولت توت فرنگی، دستتان باز است که از مواد دلخواهتان مثل خامه، پنیر ماسکارپونه، مارمالاد توت فرنگی یا برشهای ریز و خرد شده توت فرنگی تازه استفاده کنید. میتوانید خلال آجیل، پودر آجیل یا پرک انواع مغزها را هم داخل رولت یا روی رولت توت فرنگی بریزید.
منبع: ایرنا
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…