فراشپز- زولبیا و بامیه دو شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان هستند که در کنار سفره های افطار خودنمایی میکنند؛ طرز تهیه این شیرینی های خوشمزه بسیار ساده است و به آسانی می توانید در خانه آن را تهیه کنید.
آرد قنادی نصف لیوان
نشاسته گل نصف لیوان
آب ولرم نصف لیوان
ماست پرچرب چهار قاشق غذاخوری
روغن جامد یا کره یک قاشق مربا خوری
گلاب یک قاشق غذاخوری
زعفران غلیظ یک قاشق مربا خوری
خمیرمایه یک قاشق مرباخوری
شکر یک قاشق مربا خوری
آب یک پیمانه
شکر دو پیمانه
آب لیمو یک قاشق سوپ خوری
گلوکز یک قاشق سوپ خوری
گلاب یک هشتم پیمانه
زعفران دم کرده یک قاشق چای خوری
یک کاسه کوچک انتخاب کنید و در آن آب ولرم و شکر را خوب مخلوط کنید. پودر خمیرمایه را روی مخلوط بپاشید و به آرامی هم بزنید. روی کاسه را برای ۱۰ دقیقه پوشانده و آن را کنار بگذارید. یک کاسه دیگر انتخاب کنید تا در آن نشاسته و ماست را مخلوط کنید. دقت داشته باشید که مخلوط ماست و نشاسته باید یکدست باشند. اگر مخلوط زولبیا سفت بود باید کمی ماست به آن اضافه کنید.
پس از آماده سازی خمیر مایه، آن را به همراه روغن و آرد در داخل کاسه نشاسته بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید. بعد از یکدست شدن مقدار گلاب و زعفران گفتهشده را اضافه کنید. اگر مایه زولبیا خانگیتان شل بود میتوانید کمی آرد اضافه و هم بزنید. بعد از یکدست شدن مایه زولبیا خانگی باید رو کاسه را بپوشانید و آن را برای هشت ساعت در یخچال بگذارید. اگر نزدیک افطار به فکر درست کردن زولبیا افتادید تنها کافی است آن را برای یک ساعت در یخچال بگذارید.
در سومین مرحله از طرز تهیه زولبیا خانگی آسان باید شربت بار این شیرینی را درست کنید. آب و شکر را درون یک قابلمه بریزد و اجازه دهید شکر کامل حل شود. هنگامی شربتتان در قابلمه شروع به جوشیدن کرد دیگر آن را هم نزنید. مقدار آبلیمو گفتهشده را به آن اضافه و صبر کنید تا به غلظت دلخواه برسد. در آخر گلوکز یا عسل را هم اضافه و هم بزنید.
پنج دقیقه دیگر زمان دهید تا شربت بجوشد و به غلظت لازم برسد. حرارت را خاموش کنید تا خنک شود. در ادامه مواد را از یخچال بیرون بیاورید و کمی آن را هم بزنید تا مخلوط یکدست شود. مایه را داخل قیف شیرینیپزی بریزید. اگر قیف در دسترستان نبود ظرف سسی را آماده کرده و مواد را درون آن بریزید. رنگینک با خرمای له شده هم یکی از گزینهها است که میتوانید برای افطاری درست کنید.
در چهارمین مرحله از طرز تهیه زولبیا خانگی به اندازه کافی داخل یک تابه گود روغن بریزید. بعد از داغ شدن روغن، مایه زولبیا را به صورت دورانی داخل روغن بریزید و دو طرف آن را کامل سرخ کنید تا طلایی شوند. برای پف بهتر زولبیا خانگی باید روغن کامل داغ باشد. از سویی دیگر آن را از بیرون و به شکل دورانی بریزید تا خوب فرم بگیرند.
در پنجمین و آخرین مرحله از طرز تهیه زولبیا خانگی آسان باید زولبیاهای سرخشده را برای یک دقیقه داخل شهد گرم بیاندازید. بعد از برداشتن آن را روی توری بگذارید تا شهد اضافه آن خارج شود. زولبیاها را داخل ظرف موردنظر چیده و روی آن را با خلال پسته و گلمحمدی تزئین کنید. زولبیا خانگیتان برای افطار آماده است.
زولبیا شیرینی پر شهد و خوشمزهای است که درست کردن آن زمان زیادی از شما نمیگیرد. افراد گاهی گمان میکنند که تنها در شبهای ماه رمضان میتوان این شیرینی را از شیرینیفروشیها تهیه کرد در حالی که با دانستن دستور تهیه و نکات مرتبط با آن به راحتی با قیف و بدون قیف در منزل میتوانند درست کنند.
شربت زولبیا را حتما با آبلیمو درست کنید تا شکرک نزد. در تهیه شربت، این نکته را فراموش نکنید که با زیاد کردن حرارت، شربت زود غلیظ میشود اما بعد از سرد شدن، شیرینی آن دو برابر خواهد شد. نکته دیگر که باید به آن توجه داشته باشید در صورت نداشتن غلظت، شکنندگی زولبیاها از بین خواهد رفت. در آخر باید بدانید که اگر شربت بار را به روش گفته شده درست کنید علاوه بر براقی و تردی دیگر با گذشت چندروز نرم نخواهد شد.
در طرز تهیه زولبیا خانگی آسان، ماستی که به کار میبرید نباید خیلی غلیظ یا آبکی باشد پس ماست ترش خانگی بهترین گزینه میتواند باشد. ماست نباید تازه باشد. درست کردن آش ماست را در ماه رمضان برای عزیزانتان فراموش نکنید. از سویی دیگر در تهیه زولبیا با نشاسته ذرت بهتر است از دانههای درشت نشاسته به جای پودر نشاسته استفاده کنید. از سویی دیگر نشاستهتان باید تازه باشد تا زولبیاها به خوبی در روغن پف کنند.
سفتی و خشکی زولبیا دلایل زیادی ممکن است داشته باشد که مهمترین آنها میتواند گذشتن تاریخ انقضا خمیرمایه، عمل نیامدن خمیرمایه، زیاد سرخ کردن زولبیا، نازک ریختن زولبیا و ریختن آرد اضافه در مایه شیرینی باشد. کنار زولبیا طرز تهیه حلوای هویج با شیر و درست کردن آن را فراموش در این شبها فراموش نکنید.
خمیر را به صورت دایرهای و با فشار از بطری خارج کنید سپس سه تا چهار دایره متحدالمرکز در روغن ایجاد و وسط آنها را ببندید. توجه داشته باشید که از داخل به بیرون این کار رو انجام دهید. برای داشتن زولبیاهای زیبا با اشکالی منظم به زمان و کمی تجربه نیاز دارید قطعا دستههای بعدی بهتر خواهند بود. اگر هوس یک دسر برای افطار کردید حتما پودینگ شکلاتی را امتحان کنید.
منبع: ایرنا
فراشپز- دویماج یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است. اهالی تبریز، میانه و اردبیل…
فراشپز- کیک اکلز بیشتر شبیه کلوچه است تا کیک ، کلوچهای که داخلش را با…
فراشپز- نان چای شیرینی سنتی قزوین، جزو شیرینی های خشک است که به سادگی قابل…
فراشپز- دسر زعفرانی یکی از انواع دسر ایرانی است که طعم خوبی دارد. مواد این…
فراشپز- بسیاری از رستورانهای بینالمللی تهران هم این غذا را سرو میکنند؛ اما طعمهای خانگی…
فراشپز- قرمهسبزی همیشه از آن غذاهایی است که هرکسی ادعا میکند بهترین نوعش را درست…