فراشپز_ ساطری پلو؛ یکی از انواع غذاهای پلویی خوشمزه و مجلسی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان خراسان میباشد. این غذای خوشمزه مانند غذاهای مثل آلبالو پلو و کلم پلو به همراه گوشتهای کوچک قلقلی تهیه میشود. با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر ساطری پلو تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقداری کمتر یا بیشتری ساطری پلو تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خراسانی ساطری پلو با ما همراه باشید.
برنج ۴ پیمانه
هویج ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
کشمش پلویی ۱ پیمانه
روغن مایع به اندازه کافی
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
برای تهیه ساطری پلو مجلسی ابتدا هویجها را با پوست کن تمیز میکنیم و میشوییم و از وسط نصف میکنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی خرد میکنیم و در تابهای کمی روغن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیمو هویجهای خلالی را در تابه میریزیم و تفت میدهیم تا کمی نرمتر شوند و تابه را از روی حرارت بر میداریم و هویجها را در بشقابی میریزیم و تابه را کنار میگذاریم. کشمشها را در کاسهای از آب میریزیم و ۱۰ دقیقه میگذاریم تا خیس بخورد.
و بعد آبکش میکنیم و در صافی میریزیم تا آب اضافه آن خارج شود. پیاز را پوست میگیریم و آبکش میکنیم و رنده ریز میکنیم و آب آن را محکم میگیریم و به گوشت چرخ کرده میافزاییم و خوب با هم مخلوط میکنیمو بعد کوفتههای کوچک درست میکنیم تابهای که هویجها را در آن تفت دادیم را مجددا روی حرارت قرار میدهیم و با همان مقدار روغنی که در خود دارد اجازه میدهیم تا تابه گرم شود و کوفتههای کوچک را در تابه قرار میدهیمو تفت میدهیم تا رنگ آنها کاملا تغییر کند و کمی سرخ شوند و از روی حرارت تابه را بر میداریم و کوفتههای سرخ شده را روی هویجها میریزیم.
سپس تابه را مجددا روی حرارت قرار میدهیم و کشمشها را در تابه به مدت ۱ دقیقه تفت میدهیم (تفت دادن زیاد کشمش باعث میشود آنها باد کنند و یا سفت شوند) و کوفتههای سرخ شده و هویجهای تفت داده شده را به کشمش اضافه میکنیم و روی مواد نصف زعفران دم کرده را میریزیم و آرام مواد را مخلوط میکنیم. در قابلمهای آب و چند قاشق نمک میریزیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا زودتر به جوش بیاید. برنج را چندین بار میشوییم و آب آن را خالی میکنیم و داخل قابلمه آب در حال جوش میریزیم و یک هم میزنیم
و اجازه میدهیم تا ۵ دقیقه بعد برنج نیم پز شود. یک دانه از برنج را زیر دندان تست میکنیم اگر اطراف برنج کاملا پخته شده بود ولی مغز آن کمی سفت بود، برنج را آبکش میکنیم و در کف قابلمه روغن میریزیم و ابتدا یک کفگیر و بعد کفگیر دوم برنج میریزیم و لایه روی برنج را از مواد میریزیم و مجددا یک کفگیر برنج و لایه بعدی از مواد میریزیم، تا مواد و برنج تمام شود (می توانید کمی از مواد را کنار بگذارید برای تزئین روی ساطری پلو) و روی برنج باقی زعفران مانده را میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم و ابتدا کمی حرارت را زیاد میکنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد و بعد حرارت را کم میکنیم تا بعد از گذشت ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت غذا کاملا پخته شود.
پس از گذشت ۱ ساعت که غذا آماده شده است درب قابلمه را بر میداریم و مواد و پلو را با هم مخلوط میکنیم و ساطری پلو را در دیس میکشیم روی آن را با موادی که کنار گذاشته بودیم تزئین میکنیم. نوش جان
منبع: پارسی دی
فراشپز- چای شیرینی، یکی از سوغاتهای اصیل شهر مراغه با قدمتی بیش از ۱۵۰ سال…
فراشپز- سس پیتزا نوعی سس دست ساز است که برای کف خمیر پیتزا از آن…
فراشپز- طرز تهیه “کوفته بلغور” و عدس یک غذای رژیمی مناسب برای کاهش وزن و…
فراشپز- تره کوهی یا ماس بلبله، یک گیاه پرخاصیت است که در استانهای گیلان، ایلام و…
کینوا، دانهای مغذی و سرشار از پروتئین، فیبر، انواع ویتامینها و مواد معدنی است که…
فراشپز- یکی از پیش غذاها بسیار خوشمزه است که از مخلوط ماست با با خیار…