فراشپز- تمامی افراد که به آشپزی و غذاهای بینالمللی علاقهمند هستند با غذایی به نام شاورما برخورد کردهاند که اصالتی شرقی دارد و به دلیل طعم و مزهی دلنشین خود در سایر کشورها از جمله ایران هم طبخ میشود.
این ساندویچ پروتئینی را میتوان با استفاده از گوشت یا مرغ تهیه و به همراه سس و ادویههای مخصوص سرو کرد. در این مطلب از وبلاگ همشهری آنلاین قصد داریم طرز تهیه شاورما گوشت خوشمزه و رستورانی را به شما آموزش دهیم، پس تا انتها همراه ما بمانید.
شاورما غذایی با اصالت شرقی است که روش پخت و تهیهی آن به کباب ترکی و دونر کباب شباهت زیادی دارد و بعد از پخت گوشت آن را درون نان مخصوص قرار میدهند و با گوجه، خیارشور و پیاز سفید و سس سرو میکنند. مدعیان زیادی طبخ شاورما را به خود نسبت میدهند؛ با این حال بررسیها نشان میدهند که این غذا اولین بار توسط عثمانیها و با گرداندن سیخهای حاوی گوشت مزهدار شده به صورت عمودی بر روی آتش طبخ شد.
با وجود این تا اواخر سال ۱۸۰۰ میلادی خبری از شاورما نبود تا اینکه یک آشپز به نام اسکندر افندی این غذا را در شهر بورسا درست کرد و نام کباب را بر روی آن قرار داد. بعد از مهاجرت مردم ترکیه به آلمان پس از جنگ جهانی دوم این غذا هم توانست راه خود را به دنیای غرب باز کند.
پیش از دنبال کردن مراحل مربوط به طرز تهیه شاورما گوشت لازم است مواد زیر را فراهم کنید:
گوشت گوسفندی: نیم کیلوگرم
نان تورتیلا: یک بسته
پیاز: یک عدد
نمک: نصف قاشق چایخوری
گوجه فرنگی: دو عدد
روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
ادویه شاورما: یک قاشق غذاخوری
ادویه ال اسپایس: یک قاشق چایخوری
ارده: نصف فنجان
ماست کم چرب: سه قاشق غذاخوری
لیمو تازه: یک عدد
نمک: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه (آسیابشده): یک دوم قاشق چایخوری
زنجبیل (آسیابشده): یک دوم قاشق چایخوری
گشنیز (آسیابشده): یک قاشق چایخوری
پاپریکا دودی: دو قاشق چایخوری
هل یا میخک: یک چهارم قاشق چایخوری
زیره (آسیابشده): دو قاشق غذاخوری
زردچوبه: یک و نیم قاشق چایخوری
دارچین: یک دوم قاشق چایخوری
در اولین قدم از تهیهی شاورمای گوشت باید مراحل مربوط به آمادهسازی ادویه مخصوص آن را طی کنید؛ چرا که تاثیر بهسزایی در طعم و مزهی نهایی غذای شما خواهد داشت. برای این منظور تمامی ادویههای ذکر شده در جدول قسمت قبل را با یکدیگر مخلوط کنید و پس از آن به سراغ تهیهی ادویه ال اسپایس بروید.
در این مرحله که به آمادهسازی ادویه ال اسپایس اختصاص دارد باید یک قاشق چایخوری دارچین، میخک و جوز هندی را به یکدیگر مخلوط کنید. حال که تمامی مراحل مربوط به آمادهسازی ادویهها به پایان رسیده است میتوانید گامهای مربوط به آمادهسازی گوشت شاورما را دنبال کنید.
گوشت گوسفندی را به درازا و به صورت نازک برش بزنید و این تکهها را به یک کاسه با ابعاد متوسط منتقل کنید. حالا نوبت به اضافه کردن یک قاشق غذاخوری از ادویه شاورما و ال اسپایس به همراه نصف قاشق چایخوری نمک به تکههای گوشت و مخلوط کردن آنها با یکدیگر میرسد.
یک ماهیتابه نچسب با ابعاد مناسب انتخاب و با یک قاشق غذاخوری روغن آن را چرب کنید. حال ظرف را به روی حرارت منتقل و بعد از گرم شدن روغن تکههای گوشت را به آن اضافه کنید. پس از این کار باید بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر و در این بین هم هر از گاهی قطعات گوشت را جابهجا کنید.
در آخر پس از نرم شدن گوشتها و تغییر رنگ دادن آنها به قهوهای میتوانید حرارت را خاموش کنید.
حال که مراحل طبخ گوشت به پایان رسیده است، باید به سراغ آمادهسازی سس مخصوص این غذا بروید. برای این منظور باید یک کاسه با ابعاد مناسب انتخاب کنید و نصف فنجان ارده را به درون آن انتقال دهید. پس از آن نوبت به اضافه کردن ماست و ترکیب آن با ارده میرسد. در آخر آبلیمو و نمک را هم اضافه و تمامی آنها را با یکدیگر مخلوط کنید تا ترکیبی یکنواخت به دست بیاید.
در این بخش از طرز تهیه شاورما گوشت باید گوجهها را به صورت نازک و پیازها را هم به صورت خلالی برش بزنید.
بسته نان ترتیلا را باز کنید و دو قاشق غذاخوری از سس مخصوص را در مرکز آن پخش کنید. تکههای گوشت، گوجه و پیاز را هم داخل نان قرار دهید و آن را رول کنید.
رولهای شاورما را درون تابه بر روی حرارت ملایم قرار دهید و با گذاشتن یک جسم سنگین بر روی رولها مانع باز شدن آن شوید. پس از چند دقیقه ساندویچ شما آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
ارزش غذایی هر ۱۰ گرم از ساندویچ شاورما گوشت مطابق با زیر است:
کالری: ۲۵.۲ کیلوکالری
کربوهیدرات: ۲.۳۰ گرم
فیبر: ۰.۳ گرم
سدیم: ۶۶.۲۰ میلیگرم
پروتئین: ۱.۱۰ گرم
پتاسیم: ۲۶.۸۰ میلیگرم
کلسیم: ۷.۶۰ میلیگرم
فسفر: ۱۵.۴۰ میلیگرم
منیزیم: ۲.۶۰ میلیگرم
برای اینکه شاورما گوشت شما طعم و مزهای بینظیر پیدا کند، حتما مراحل زیر را در زمان تهیهی آن در نظر داشته باشید:
حتما گوشت را به صورت لایههای نازک برش دهید تا پخت آن سریعتر صورت بگیرد.
در صورت تمایل میتوانید به سس شاورما خود سیر رنده شده اضافه کنید.
بهتر است گوشت را بعد از مرینیت کردن حداقل چند ساعت در یخچال بگذارید تا طعمهای گوناگون به خوبی به خورد آن بروند.
حتما از ادویههای تازه استفاده کنید، چرا که تاثیر چشمگیری بر روی مزه نهایی غذای شما دارند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه همبرگر؛ راز جمع نشدن گوشت برگر
همانطور که ملاحظه کردید شاورما گوشت غذایی خوشمزه و لذیذ با اصالت شرقی است که میتواند زینتبخش سفرهی شما در موقعیتهای گوناگون شود و خاطراتی خوش و بهیادماندنی را در روزهای مختلف رقم بزند.
منبع: همشهری
فراشپز- مطالعات نشان داده است که مصرف یک وعده غذایی غنی از کربوهیدرات با شاخص…
فراشپز- نوشیدن یک لیوان شکلات داغ پیش از خواب میتواند کیفیت خواب را بهبود ببخشد…
فراشپز- امکان ندارد که برای پذیرایی از مهمانان خود در مراسمی مجلل یا رفتن به…
فراشپز- شما میتوانید برای چاشنی این خورشت از غوره یا رب لیمو عمانی و یا…
فراشپز- علی نازیک یکی از غذاهای خوسمزه و مشهور کشور ترکیه است که از ترکیب…
فراشپز- سوپ سیر یکی از انواع سوپهای خوشمزه و مشهور رستورانی است که به دلیل…