آشپزی

طرز تهیه سبزی پلوی دامغانی؛ لذیذ و مجلسی

فراشپز- سبزی پلو دامغانی یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه شهر دامغان است.

به گزارش فرادید، سبزی پلو دامغانی یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه شهر دامغان است که با ترکیبات متنوعی درست می‌شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سبزی پلو دامغانی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

برنج ۴ پیمانه

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم

بادمجان ۲ عدد

پیاز ۱ عدد

گوجه فرنگی ۲ عدد

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

سبزی پلویی ۳۰۰ گرم

زعفران دم کرده ½ فنجان

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه سبزی پلو دامغانی

مرحله اول

برای تهیه سبزی پلوی دامغانی ابتدا برنج را درون یک کاسه حاوی آب می‌ریزیم، سپس ۱ قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و اجازه می‌دهیم برنج به مدت یک ساعت خیس بخورد. در همین حین بادمجان‌ها را پوست گرفته و به صورت حلقه‌ای خرد می‌کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و کمی روغن اضافه می‌کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، بادمجان‌ها را به تابه افزوده و هر دو سمت شان را به صورت یکدست سرخ می‌کنیم، سپس از تابه خارج کرده و کنار می‌گذاریم.

مرحله سوم

در این مرحله پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می‌کنیم. پس از اینکه روغن داغ شد، پیاز را به تابه اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا سبک شود.

مرحله چهارم

حالا گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد. در ادامه گوجه فرنگی‌ها را درون تابه رنده می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا با دیگر مواد ترکیب شوند.

مرحله پنجم

در این مرحله مواد را یک سمت تابه جمع کرده و رب گوجه فرنگی را سمت دیگر تابه اضافه می‌کنیم، سپس به خوبی تفت می‌دهیم تا به طور کامل سرخ شود. در ادامه حرارت زیر تابه را کم می‌کنیم تا گوشت به طور کامل بپزد.

مرحله ششم

حلا یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می‌کنیم و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد، برنج را به همراه ۱ قشق چایخوری نمک اضافه کرده و اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزد تا نرم شود.

مرحله هفتم

در همین حین سبزی پلو را به صورت ریز خرد می‌کنیم و پس از گذشت ۶ دقیقه به قابلمه برنج اضافه کرده و با برنج ترکیب می‌کنیم. در ادامه ترکیب برنج و سبزی پلویی را آبکش می‌کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم.

مرحله هشتم

در این مرحله کمی روغن به قابلمه اضافه می‌کنیم، سپس مقداری نان به عنوان ته دیگ در کف قابلمه قرار می‌دهیم. در ادامه مقداری از ترکیب برنج و سبزی روی ته دیگ میریزیم، سپس مقداری از ترکیب گوشت چرخ کرده روی برنج می‌ریزیم.

مرحله نهم

مواد را به همین ترتیب به صورت لایه‌ای درون قابلمه می‌ریزیم، سپس درب قابلمه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم سبزی پلو به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در نهایت پلو را درون قابلمه ترکیب کرده و درون دیس می‌کشیم، سپس با بادمجان سرخ شده سرو می‌کنیم.

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه لقمه مرغ سه سوته؛ رپ مرغ با پنیر

فراشپز- رپ مرغ یا لقمه مرغ یک غذای حاضری و ساده است که به خصوص…

20 دقیقه ago

بمب سیب زمینی؛ یک عصرانه خوشمزه و متفاوت

‌فراشپز- می‌خواهید با طرز تهیه عصرانه خوشمزه و متفاوت برای روز‌های پاییزی آشنا شوید؟ پیشنهاد…

2 ساعت ago

سویا چقدر باید خیس بخوره و بپزه ؟

فراشپز- سویا به عنوان یک منبع غنی از پروتئین گیاهی، فیبر و سایر مواد مغذی،…

2 ساعت ago

طرز تهیه شله مشهدی؛ غذای مورد علاقه مشهدی ها

فراشپز- شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شُله شناخته می شود، غذایی از…

3 ساعت ago

“بل بل جیکه ” نان محلی خوشمزه و مغذی گناوه‌ای‌ها

فراشپز- "بل بل جیکه " نوعی نان محلی خوشمزه و مغذی است که از دیرباز…

3 ساعت ago

طرز تهیه سالاد کاردینال مجلسی

فراشپز- سالاد کاردینال یکی از انواع سالادهای خوشمزه و بسیار معروف در جهان است که…

3 ساعت ago