طرز تهیه سس گوجه فرنگی کلاسیک

این هم دستور پخت کلاسیک “سس گوجه فرنگی” (یا همان کچاپ) با طعم واقعی، و تازگی و طراوت مثال زدنی.

مواد لازم سس گوجه فرنگی کلاسیک

گوجه فرنگی رسیده : 5 کیلوگرم
پیاز سفید خرد شده :4 عدد
سرکه سیب :نصف پیمانه
سیر رنده شده :2 حبه
دارچین :5 تکه چوب
شکر قهوه ای :4 قاشق غذا خوری
شکر ساده :3 قاشق غذا خوری
پودر کاری :نصف 1 قاشق چایخوری
نمک : 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه خرد شده :1 قاشق چایخوری

طرز تهیه سس گوجه فرنگی کلاسیک

ابتدا پیاز ها را بعد از پوست کندن 4 قاچ میکنیم و داخل غذا ساز میریزیم تا خرد شوند و به صورت پوره شوند.

سپس آنها را از داخل صافی رد میکنیم و با دست فشار میدهیم تا تفاله های آن روی صافی بماند.

بعد گوجه فرنگی ها را هم به همین شکل با پوست 4 قاچ میکنیم و در غذاساز به شکل پوره در می آوریم و در نهایت از صافی رد میکنیم تا پوست و تخم آن گرفته شود.

پیاز و گوجه پوره شده را با هم مخلوط کنید و در داخل یک قابلمه بزرگ لعابی بریزید و بر روی حرارت کم قرار دهید تا آب گوجه ها کم‌کم بخار شوند و حجم آن 1/3 شود.

در این فاصله دارچین ، سیر رنده شده ، سرکه ، پودر کاری و فلفل را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه با هم بماند تا کاملا مزه هم را بگیرند.

بعد از اینکه گوجه ها غلیظ شدند نصفی از مخلوط سرکه آماده شده را داخل آن بریزید و به آنها شکر و نمک را هم اضافه کنید تا مزه اصلی سس مشخص شود.

اگر بعد از تست مزه سس ، دوست داشتید میتوانید بقیه مخلوط سرکه را هم به سس اضافه کنید و یا از شکر و نمک بیشتری استفاده کنید.بعد از اینکه پخت سس کامل شد و آن قوام لازم را بدست آورد آن را از روی حرارت بردارید.

اگر هم سس سفت شد میتوانید آن را دوباره در غذا ساز بریزید و هم بزنید تا به حالت اولیه برگردد و نرم شود.

سس آماده شده را در باطری های خشک و تمیز بریزید و به اندازه 1/8 از سر آن را خالی نگه دارید.

و برای اینکه به مدت طولانی بخواهید سس را نگه دارید از کپک زدن سس در امان باشید ابتدا باطری سس را در آب گرم و بعد در آب داغ و بعد از 15 دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید. فقط دقت کنید باطری خیلی سرد نباشد که در بشکند.

نکات تکمیلی در مورد سس گوجه فرنگی

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه رب نارنج شمالی؛ چگونه از تلخ شدن رب جلوگیری کنیم؟

فراشپز- رب نارنج از چاشنی‌های اصیل و پرطرفدار در دستور پخت‌های شمال ایران است. این…

6 ساعت ago

طرز تهیه کوکو عدس به دو روش متفاوت

فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…

6 ساعت ago

طرز تهیه ساندویچ لذیذ شاورما مرغ به سبک رستوران

فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…

6 ساعت ago

آیا چای سبز واقعا موجب لاغری می‌شود؟، منع مصرف چای سبز برای این افراد

فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…

6 ساعت ago

برای سلامت روده‌هایتان این میوه‌ها و سبزیجات را بخورید

فراشپز- از زمان‌های قدیم، درباره فواید بی‌شمار خوردن میوه‌ها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…

6 ساعت ago

موز با شیر: آیا برای سلامت بدن مفید است یا مضر؟ + طرز تهیه شیرموز سالم

فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…

6 ساعت ago