فراشپز- سوپ به عنوان یکی از انواع پیشغذاها، جایگاه ویژهای در فرهنگ ایرانیان دارد. شما میتوانید سوپ را به عنوان وعده سبک شام یا پیش غذا در مجالس و مهمانیها استفاده کنید.
با یادگیری طرز تهیه سوپ شیر و خامه و قارچ میتوانید سوپی مناسب مجالس تهیه کنید که بسیار مغذی است و در درمان بیماریهایی مانند سرماخوردگی تاثیر به سزایی دارد.
سوپ شیر و خامه و قارچ، ترکیبی رویایی میان انواع سوپ است که به دلیل وجود قارچ، شیر و سبزیجات تازه بسیار مقوی است. در واقع با پخت این سوپ به منبعی غنی از فیبر، کلیسم و ویتامینهای ضروری دست پیدا میکنید.
برای تهیه سوپ شیر و خامه و قارچ خوشمزه، معطر و مقوی، به مواد زیر نیاز دارید. توجه داشته باشید که مقدار هر کدام از ترکیبات ارتباط مستقیمی با سلیقه شخصیتان دارد.
پیاز برای پایه طعم سوپ: یک عدد
هویج برای شیرینی، رنگ و زیبایی سوپ: یک تا دو عدد
قارچ به عنوان ماده اصلی طعمدهنده سوپ: ۶ تا ۷ عدد متوسط
مرغ یا گوشت چرخ کرده برای غنی شدن سوپ از نظر پروتئین و غلیظ و خوشطعم کردن سوپ: به اندازه دلخواه
جو پرک برای غلیظ شدن سوپ و افزودن فیبر به آن که جنبه مجلسی هم دارد: یک فنجان
شیر برای ایجاد بافت کرمی و طعم ملایم سوپ: یک تا دو فنجان
آب مرغ یا آب سبزیجات برای مزه دار کردن سوپ، نصف فنجان
آرد برای غلیظ شدن سوپ: یک فنجان
خامه برای غنی کردن طعم و ظاهر بهتر سوپ
نمک، فلفل سیاه، آویشن برای طعم دار کردن
طرز تهیه سوپ شیر و خامه و قارچ بسیار ساده است و در چند گام انجام میشود که در ادامه بررسی میکنیم:
ابتدا در یک قابلمه مناسب، کره یا روغن را گرم کنید. سپس پیاز خرد شده و نگینی را اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و طلایی شود. در ادامه، هویج و قارچ خرد شده را اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
اگر از مرغ یا گوشت چرخ کرده استفاده میکنید، آن را در یک تابه جداگانه سرخ کنید و سپس به مواد اضافه کنید. توجه داشته باشید که مرغ را ریش ریش و گوشت را تکهای کنید.
جو پرک را به مواد اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس آب مرغ یا آب سبزیجات را به همراه شیر به قابلمه اضافه کنید. حالا برای غلیظ کردن سوپ، آرد را در کمی آب سرد حل کرده و به آرامی به سوپ اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ شود. مواظب باشید گوله نشود. در نهایت اجازه دهید سوپ به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا جو پرک کاملا پخته شود.
در آخر، خامه را اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا با سوپ مخلوط شود. سپس، نمک، فلفل سیاه و آویشن را به مقدار دلخواه اضافه کرده و مزه دار کنید.
تزیین سوپ شیر و خامه و قارچ نه تنها ظاهر آن را جذابتر میکند، بلکه به طعم آن نیز عمق میبخشد. در ادامه چند ایده برای تزیین این سوپ خوشمزه را به شما ارائه میدهیم:
یکی از سادهترین و رایجترین روشهای تزیین سوپ استفاده از جعفری است. جعفری تازه و خرد شده، رنگ سبز زیبایی به سوپ میبخشد و طعمی تازه به آن میدهد.
چند ورقه قارچ را در کره یا روغن کمی تفت دهید تا طلایی شود و روی سوپ قرار دهید. این کار هم ظاهر سوپ را زیباتر میکند و هم طعم قارچی آن را تقویت میکند.
چند تکه نان تست را به صورت مکعب یا خلال خرد کرده و روی سوپ بپاشید. این تزیین علاوه بر اینکه ظاهر سوپ را جذابتر میکند، به آن تردی و بافت متفاوتی میدهد
کمی پنیر پارمزان تازه رنده شده را روی سوپ بپاشید. این کار علاوه بر اینکه طعم سوپ را شورتر و لذیذتر میکند، به آن بافت تردی میدهد.
برای اضافه کردن کمی تندی به سوپ، میتوانید کمی فلفل قرمز خشک خرد شده را روی آن بپاشید.
اگر میخواهید سوپتان کاملتر باشد، میتوانید چند تخم مرغ آب پز را خرد کرده و روی آن بپاشید.
کمی کره را در تابه آب کرده و چند برگ نعنا تازه را به آن اضافه کنید. سپس این مخلوط را روی سوپ بریزید.
به طور کلی طرز تهیه سوپ شیر و خامه و قارچ، چالش زیادی ندارد اما برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
اضافه کردن مستقیم آب لیمو یا مواد اسیدی دیگر به سوپ شیر میتواند باعث بریدن آن شود. بنابراین آب لیمو یا دیگر مواد اسیدی را در انتهای پخت و قبل از سرو به سوپ اضافه کنید. ضمنا برای اطمینان از عدم بریدن شیر، میتوانید از یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت در کمی آب سرد حل کرده و به سوپ اضافه کنید. نشاسته ذرت به تثبیت شیر کمک میکند
مقدار آرد یا آب اضافه شده به سوپ میتواند بر غلظت آن تاثیر بگذارد. اگر سوپ خیلی رقیق شد، میتوانید کمی آرد را در آب سرد حل کرده و به آرامی به سوپ اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ شود. اما اگر سوپ خیلی غلیظ شد، میتوانید کمی شیر گرم یا آب مرغ به آن اضافه کنید تا رقیقتر شود.
استفاده از ادویههای کم یا نامناسب میتواند باعث شود سوپ طعم یکنواختی داشته باشد. بنابراین از انواع مختلف قارچ و چاشنیها استفاده کنید تا طعم سوپ پیچیدهتر شود. پودر سیر، پودر پیاز یا آویشن خشک اضافه کنید تا طعم آن غنیتر شود.
در پخت سوپ شیر و قارچ از مواد اولیه تازه استفاده کنید تا بهترین طعم را داشته باشند. از طرفی، سعی کنید با دیگر ترکیبات مغذی و طعمدار، غلظت و عطم سوپ را بهبود بخشید. در ادامه سعی کنید از رنگهای مکمل برای تزیین سوپ استفاده کنید. مثلاً جعفری سبز رنگ با قارچ قهوهای یا پنیر سفید بسیار زیبا به نظر میرسد. فراموش نکنید که زیادهروی در استفاده از چاشنیها و تزیین باعث شلوغ شدن ظاهر و طعم سوپ میشود. سعی کنید از تزیینات ساده و در عین حال زیبا استفاده کنید.
ما در این مطلب طرز تهیه سوپ شیر و خامه و قارچ را توضیح دادیم تا بتوانید سوپی بینظیر به لحاظ طعم و عطر داشته باشید. با در نظر گرفتن این نکات نه تنها میتوانید از این سوپ در مجالس استفاده کنید؛ بلکه به وعدهای سبک برای شام دست مییابید.
منبع: همشهری
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…
View Comments