فراشپز- شاه پلو یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و ساده آذربایجانی میباشد که از ترکیب گوشت با خشکبارهای مختلف تهیه میشود و شما میتوانید برای تنوع در غذاهای خود این غذای اصیل ایرانی را تهیه کنید. این غذا بسیار مجلسی بوده و به همین دلیل به اسم شاه پلو معروف شده است. با طرز تهیه شاه پلو آذربایجان همراه ما باشید.
برنج ۴ پیمانه
گوشت گوسفندی ۳۵۰ گرم
بادام ۵۰ گرم
کشمش ۵۰ گرم
قیسی ۵۰ گرم
آلو ملس ۵۰ گرم
انجیر ۵۰ گرم
کره ۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
پودر دارچین ۱ ق چای خوری
پودر گل محمدی ۱/۲ ق چای خوری
زعفران غلیظ دمکرده ۳ ق غذا خوری
گلاب ۱ ق چای خوری
نون لواش یا خمیر یوفکا به مقدار لازم
برنج را تمیز شسته و با میزان مناسب آب و نمک خیس کنید. گوشت گوسفندی را نیز به اندازه خورشتی بیا دلخواه خرد کنید و بشورید.
پیاز را خلالی ریز خرد کرده و در کمی روغن تفت داده و گوشت را افزوده و تفت داده تا تغییر رنگ دهد و فلفل و زردچوبه و رب و تخم گشنیز ساییده افزوده و تفت داده و ۳ لیوان آب افزوده و یک تکه چوب دارچین و برگ بو افزوده و یک ساعت و نیم گوشت را با حرارت بسیار ملایم میپزیم تا گوشت پخته و تنگاب شود و کمتر از یک لیوان آب باقی بماند و نمک و زعفران و گلاب افزوده و از روی حرارت بردارید.
انجیر، قیسی خردشده، آلو، کشمش و بادام را به مدت نیم ساعت در آب ولرم خیس کنید. پیاز را خلالی خرد کرده و تفت داده و تمام خشکبارهای خیس خورده را داخل صافی ریخته تا آب اضافیشان کشیده شود و داخل پیاز تفت دهید و پودردارچین و پودر گل محمدی افزوده و از روی حرارت بردارید.
برنج را به روش آبکشی میپزیم و به مرحلهی دم برسانید و یا با مقدار مناسب آب و نمک به روش کته بپزید و به مرحلهی دم برسانید. ظرف پیرکس نشکن یا قابلمهی تفلون که دستههایش نسوز باشد و قابلیت قرار دادن در فر را داشته باشد را چرب کرده و کف و دیوارههای آن نان لواش یا خمیر یوفکا پهن کرده بطوری که از دیوارههای قالب بیرون بیاید و حالا یک لا برنج و مقداری گوشت پخته و خشکبار تفت داده شده و کمی پودر دارچین و گل محمدی و دوباره یک لابرنج و سپس گوشت و خشکبار و همین طور لا به لا مواد را قرار داده و در انتها زعفران را روی برنج ریخته و با نانها یا خمیریوفکا روی برنج را بپوئشانید
روی ظرف را با آلومینیوم فویل پوشانده و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجهی سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار میدهیم و سپس فویل را برداشته و و کره را ذوب کرده و روی نان و برنج ریخته و دوباره به مدت ۲۵ دقیقه یا تا زمانی که کامل طلایی شود، قرار دهید. نوش جان
در دستور اصلی این غذا از بلوط استفاده میکنند ولی همیشه در دسترس همگان نیست و من بلوط رو حذف کردیم.
میتوانید داخل قابلمه بدون نیاز به فر نیز این غذا را تهیه کنید.
منبع: پارسی دی
فراشپز- اگر به درست کردن انواع دسر علاقه دارید حتما اسم بانوفی پای را شنیدهاید.…
فراشپز- گولوت یا کیک خیس یکی از محبوب ترین کیک ها در دنیا است و…
فراشپز- برخلاف تصور عموم درست کردن انواع شیرینی باقلوا اصل ترکی استانبولی یا کیک باقلوا…
فراشپز- برای تهیه کیک پنیر یخچالی یا ساده، مهم نیست که رسپی شکلاتی را انتخاب…
فراشپز- اگر نگاهی به لیست انواع کیک خوشمزه ایرانی بیندازید، خواهید دید که صدها مدل…
فراشپز- کشک سالاری، یکی از غذاهای محلی مردم بیرجند در استان خراسان جنوبی است که…