آشپزی

طرز تهیه شاه پلو آذربایجان؛ ترکیب لذیذ گوشت و خشکبار

فراشپز- شاه پلو یکی از غذا‌های بسیار خوشمزه و ساده آذربایجانی می‌باشد که از ترکیب گوشت با خشکبار‌های مختلف تهیه می‌شود و شما می‌توانید برای تنوع در غذا‌های خود این غذای اصیل ایرانی را تهیه کنید. این غذا بسیار مجلسی بوده و به همین دلیل به اسم شاه پلو معروف شده است. با طرز تهیه شاه پلو آذربایجان همراه ما باشید.

مواد لازم

برنج ۴ پیمانه

گوشت گوسفندی ۳۵۰ گرم

بادام ۵۰ گرم

کشمش ۵۰ گرم

قیسی ۵۰ گرم

آلو ملس ۵۰ گرم

انجیر ۵۰ گرم

کره ۵۰ گرم

پیاز ۲ عدد

رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

پودر دارچین ۱ ق چای خوری

پودر گل محمدی ۱/۲ ق چای خوری

زعفران غلیظ دمکرده ۳ ق غذا خوری

گلاب ۱ ق چای خوری

نون لواش یا خمیر یوفکا به مقدار لازم

طرز تهیه شاه پلو آذربایجان

مرحله اول: آماده سازی

برنج را تمیز شسته و با میزان مناسب آب و نمک خیس کنید. گوشت گوسفندی را نیز به اندازه خورشتی بیا دلخواه خرد کنید و بشورید.

مرحله دوم: تفت دادن و پخت گوشت

پیاز را خلالی ریز خرد کرده و در کمی روغن تفت داده و گوشت را افزوده و تفت داده تا تغییر رنگ دهد و فلفل و زردچوبه و رب و تخم گشنیز ساییده افزوده و تفت داده و ۳ لیوان آب افزوده و یک تکه چوب دارچین و برگ بو افزوده و یک ساعت و نیم گوشت را با حرارت بسیار ملایم می‌پزیم تا گوشت پخته و تنگاب شود و کمتر از یک لیوان آب باقی بماند و نمک و زعفران و گلاب افزوده و از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم: تفت دادن خشکبار

انجیر، قیسی خردشده، آلو، کشمش و بادام را به مدت نیم ساعت در آب ولرم خیس کنید. پیاز را خلالی خرد کرده و تفت داده و تمام خشکبار‌های خیس خورده را داخل صافی ریخته تا آب اضافی‌شان کشیده شود و داخل پیاز تفت دهید و پودردارچین و پودر گل محمدی افزوده و از روی حرارت بردارید.

مرحله چهارم:پخت برنج

برنج را به روش آبکشی می‌پزیم و به مرحله‌ی دم برسانید و یا با مقدار مناسب آب و نمک به روش کته بپزید و به مرحله‌ی دم برسانید. ظرف پیرکس نشکن یا قابلمه‌ی تفلون که دسته‌هایش نسوز باشد و قابلیت قرار دادن در فر را داشته باشد را چرب کرده و کف و دیواره‌های آن نان لواش یا خمیر یوفکا پهن کرده بطوری که از دیواره‌های قالب بیرون بیاید و حالا یک لا برنج و مقداری گوشت پخته و خشکبار تفت داده شده و کمی پودر دارچین و گل محمدی و دوباره یک لابرنج و سپس گوشت و خشکبار و همین طور لا به لا مواد را قرار داده و در انتها زعفران را روی برنج ریخته و با نان‌ها یا خمیریوفکا روی برنج را بپوئشانید

مرحله پنجم: تهیه شاه پلو

روی ظرف را با آلومینیوم فویل پوشانده و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار می‌دهیم و سپس فویل را برداشته و و کره را ذوب کرده و روی نان و برنج ریخته و دوباره به مدت ۲۵ دقیقه یا تا زمانی که کامل طلایی شود، قرار دهید. نوش جان

فوت و فن‌های دستور پخت شاه پلو آذربایجان

در دستور اصلی این غذا از بلوط استفاده می‌کنند ولی همیشه در دسترس همگان نیست و من بلوط رو حذف کردیم.‌

می‌توانید داخل قابلمه بدون نیاز به فر نیز این غذا را تهیه کنید.

منبع: پارسی دی

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه دسر بانوفی پای؛ جدید و بی‌نظیر

فراشپز- اگر به درست کردن انواع دسر علاقه دارید حتما اسم بانوفی پای را شنیده‌اید.…

11 دقیقه ago

طرز تهیه گولوت ترکیه‌ای؛ لذت ببرید

فراشپز- گولوت یا کیک خیس یکی از محبوب ترین کیک ها در دنیا است و…

39 دقیقه ago

طرز تهیه باقلوای ترکی؛ در خانه به‌راحتی درست کنید

فراشپز- برخلاف تصور عموم درست کردن انواع شیرینی باقلوا اصل ترکی استانبولی یا کیک باقلوا…

1 ساعت ago

رازهایی درباره کیک پنیری که تا بحال نشنیده‌اید

فراشپز- برای تهیه کیک پنیر یخچالی یا ساده، مهم نیست که رسپی شکلاتی را انتخاب…

2 ساعت ago

طرز تهیه کیک باقلوایی زعفرانی؛ خوشمزه‌ترین کیک ایرانی

فراشپز- اگر نگاهی به لیست انواع کیک خوشمزه ایرانی بیندازید، خواهید دید که صدها مدل…

2 ساعت ago

طرز تهیه کشک سالاری، غذای معروف خراسان جنوبی

فراشپز- کشک سالاری، یکی از غذاهای محلی مردم بیرجند در استان خراسان جنوبی است که…

3 ساعت ago