آشپزی

طرز تهیه شربت زولبیا خانگی بدون گلوکز

فراشپز- زولبیا، این شیرینی ترد و طلایی، بدون شربت خوشمزه و معطرش کامل نمی‌شود! شربت زولبیا نه تنها طعم شیرین و دلپذیری به آن می‌بخشد، بلکه بافت لطیف و آبدارش را هم تضمین می‌کند. اگر دوست دارید در خانه زولبیایی به خوشمزگی قنادی‌ها درست کنید، کافی است با چند ماده ساده و کمی حوصله، شربتی بی‌نقص تهیه کنید. در این آموزش، همراه ما باشید تا قدم‌به‌قدم طرز تهیه شربت زولبیا را یاد بگیرید. امروز طرز تهیه شربت زولبیا را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

شکر ۲ لیوان

آب ۱ لیوان

گلاب ۲ قاشق غذا خوری

زعفران دم کرده ۱ قاشق غذا خوری (اختیاری برای عطر و رنگ بهتر)

آبلیمو تازه ۱ قاشق چای‌خوری یا ۱/۴ ق چای خوری جوهر لیمو

هل (پودر یا دانه) به میزان دلخواه (اختیاری)

طرز تهیه شربت زولبیا

۱ مرحله اول: آماده سازی شکر و آب

در یک قابلمه متوسط، شکر و آب را مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود.

۲ مرحله دوم: جوشاندن شربت

پس از حل شدن شکر، حرارت را کمی زیاد کنید تا مخلوط به جوش بیاید. اجازه دهید ۵ تا ۷ دقیقه بجوشد تا شربت کمی غلیظ شود. نیازی به غلظت خیلی زیاد نیست، زیرا شربت باید روان باشد تا زولبیا به خوبی آن را جذب کند.

۳ مرحله سوم:افزودن طعم دهنده‌ها

گلاب، زعفران دم‌کرده و در صورت تمایل پودر هل را اضافه کنید. سپس آبلیمو را بریزید تا از شکرک زدن شربت جلوگیری شود. همه مواد را به‌آرامی هم بزنید.

۴ مرحله چهارم: تهیه شربت زولبیا

پس از ۱ تا ۲ دقیقه جوشیدن با طع م‌دهنده ها، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت کمی خنک شود. شربت باید ولرم باشد وقتی زولبیا را در آن قرار می‌دهید.

فوت و فن‌های دستور پخت شربت زولبیا

شربت نباید بیش از حد غلیظ یا رقیق باشد. برای تست، مقداری از شربت را بین دو انگشت امتحان کنید؛ باید کمی چسبناک باشد.

زولبیا یا بامیه داغ را مستقیما در شربت ولرم قرار دهید تا به خوبی جذب شود.

غلظت شربت باید مانند عسل باشد.

شربت اضافی را می‌توانید در ظرف دربسته در یخچال تا یک ماه نگهداری کنید.

حرارت باید کاملا ملایم باشد.

از قاشق استیل برای بهم زدن استفاده نکنید.

جایگزین جوهر لیمو اب لیمو هست ولی به هیچ عنوان به کیفیت جوهر لیمو در ماندگاری و شکرک نزدن نمی‌رسد.

اگر شربت بار به قوام نیاد زولبیا بامیه نرم می‌شهوذ واگه زیاد قوام بدین سفت می‌شود.

اگر بعد خنک شدن دیدید خیلی غلیظ شده تقریبا یک چهارم لیوان اب جوش بهش اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار بدین تا روان بشود، اگر خیلی شل بود مجدد روی حرارت بزارید تا قوام بیاد مشکلی ندارد.

مهم‌ترین عامل شکرک زدن شربت جوشاندن بیش از حد شربت است پس حواستون باشه بیشتر از ۳۰ دقیق طول نکشد و همین که غلیظ شد و به غلظت دلخواه رسید از روی حرارت بردارید.

اگر جوهر لیمو تون قوی بود کمتر استفاده کنید که شربت بار ترش نود.

حتما شکر اطراف ظرف رو با قلمو مرطوب پاک کنید تا شکرک نزند.

منبع: پارسی دی

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه خوراک گوشت و بادمجان به روش سنتی

فراشپز- خوراک گوشت و بادمجان که ترکیب خوشمزه‌ای از فلفل دلمه، پیاز، سیر و گوشت…

40 دقیقه ago

طرز تهیه گیجاواش تره؛ غذای خوشمزه شمالی

فراشپز- گیجاواش تره یکی از انواع غذاهای خوشمزه گیلانی است که طرز تهیه این خورش…

2 ساعت ago

طرز تهیه حلیم بادمجان با طعمی بی نظیر

فراشپز- حلیم بادمجان از غذا های لذیذ ایرانی است که طرفداران زیادی دارد؛ طرز تهیه…

3 ساعت ago

آبگوشت بزقرمه؛ غذای کرمانی با نخود، گوشت و کشک

فراشپز- یکی از غذاهای محلی استان کرمان که با استفاده از نخود و گوشت و…

5 ساعت ago

طرز تهیه دونات لقمه‌ای کمتر از ۲۰ دقیقه

فراشپز- دونات لقمه‌ای یک مدل دونات فوری است. دونات در اصل یک شیرینی خوشمزه و…

5 ساعت ago

دستور پخت آش آبکش قوچانی، خوشمزه و دلچسب

فراشپز- آش آبکش یا آش سوزمه یکی از غذاهای محلی قوچان است که بسیار سریع…

6 ساعت ago