فراشپز- شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شُله شناخته می شود، غذایی از خانواده آش ها است. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویهٔ فراوان است که می توان برای خوشمزه و مقوی تر شدن این غذا، مقداری مغز قلم گاو به آن اضافه کرد.
برنج ۲۵۰ گرم
گوشت سر دست ۳ کیلو
پیاز خرد شده :۵۰۰ گرم
بلغور :۷۵۰ گرم
نخود :۵۰۰ گرم
ماش :۱/۴ پیمانه
لوبیا چیتی :۲۵۰ گرم
لوبیا قرمز :۲۵۰ گرم
دارچین :۲۰ گرمشله مشهدی
نمک و فلفل :به مقدار کافی
۱. ابتدا برای پختن این غذا باید از چند ساعت قبل همه حبوبات را خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
۲. گوشت را هم به همراه پیاز خرد شده و مقداری نمک و فلفل و ۲ لیتر آب بگذارید تا خوب پخته شود و بعد آن را از استخوان جدا کنید و ریش ریش کنید.
۳. همه حبوبات را باهم در ظرفی بریزید و بپزید و زمانی که نیم پز شدند بلغور را به آنها اضافه کنید و بعد از اینکه چند جوش خوردند برنج شسته شده را هم به حبوبات اضافه کنید و در این مرحله مرتب هم بزنید تا مواد ته نگیرند. وقتی حبوبات کاملا پخته شدند و برنج لعاب داد گوشت پخته و ریش ریش شده را به همراه دارچین و نمک و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید تا همه مواد با حرارت ملایم کنار هم بجوشند و کشدار شوند .
۴. بعد حرارت را کم کم کنید و در ظرف را ببندیدتا آش به مدت ۱ ساعت مثل برنج دم بکشد. شله مشهدی آماده شده را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و اگر دوست داشتید با خورشت قیمه تزیین کنید.
منبع: ایرنا
فراشپز- ماه مبارک رمضان فرصتی است برای تقویت روح و جسم. در این ماه، انتخاب…
فراشپز- دونات لقمهای یک مدل دونات فوری است. دونات در اصل یک شیرینی خوشمزه و…
فراشپز- پیراشکی گوشت بخارپز یا دامپلینگ گوشت یک غذای خوشمزه و متفاوت از آسیای شرقی…
فراشپز- خورشت بادمجان یکی از پرمصرفترین غذاهای ایرانی است که با ترفندهای مختلف و چندین…
فراشپز- “پیراشکی مرغ” از مواد اصلی زیادی تشکیل میشود که نبود هر کدوم از اینها…
فراشپز- شیش برک یک نوع غذای اصیل لبنانی است. که از پیراشکیهای کوچولوی گوشت تشکیل…