فراشپز- شیرینی اسکار در میان شیرینیهای خشک با آن ظاهر جذاب و طعم دلنشین دلربایی میکند تا جایی که یکی از بهترین گزینهها برای پذیرایی در روزهای عید به حساب میآید. این شیرینی گرد و لطیف را میتوان با طعمهای مختلف تهیه و سرو کرد. اما همراه ما باشید تا طرز تهیه شیرینی اسکار کنجدی را در اینجا خوانده و درست کنید.
آرد سه لیوان
کنجد خام یک لیوان
کره ۲۵۰ گرم
تخم مرغ دو عدد
وانیل نصف قاشق چایخوری
پودر قند یکدوم لیوان
پودر نشاسته ذرت یکدوم پیمانه
بیکینگپودر یک قاشق مرباخوری
سفیده تخممرغ یک عدد
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی اسکار کنجدی مواد لازم مانند تخممرغ و کره را قبل از پیش بردن مراحل پخت، در دمای محیط بگذارید. سپس فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. کره، پودر قند، پودر نشاسته ذرت و تخممرغها را در کاسهای مناسب بریزید.
مواد را با همزن با دور متوسط برای دقایقی هم بزنید تا کره از حالت خامی خارج شود. برای یکدست شدن مواد، دورگیری را فراموش نکنید. در نهایت مخلوطی کرمی رنگ و حجیم خواهید داشت. در ادامه وانیل را هم اضافه کرده و هم بزنید. آرد و بکینگپودر را جداگانه مخلوط و الک کنید. سپس در چند مرحله داخل کاسه بریزید تا مخلوط شود.
نکته ۱: مخلوط آرد را کم کم داخل کاسه بریزید تا مخلوطی نرم، لطیف و یکدست داشته باشید.
نکته ۲: در صورت نبود همزن از نوک انگشتان خود برای ورز دادن خمیر میتوانید استفاده کنید.
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی اسکار کنجدی به یک سفیده تخممرغ نیاز دارید. سپس از خمیر به اندازه دلخواه برداشته و در دستان خود گرد کنید. سپس آنها را به ترتیب در سفیده تخممرغ و کنجد بغلتانید. در ادامه شیرینیها را با فاصله از هم در سینی فر بچینید. سینی را برای ۱۵ دقیقه داخل فر از قبل گرمشده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید. شیرینیها را از فر بیرون بیاورید. کمی که از حرارت افتاد با پودر قند تزئین کنید.
نکته ۱: داخل سینی فر حتما کاغذ روغنی پهن کنید تا شیرینیها راحتتر جدا شوند.
نکته ۲: با توجه به ذائقهتان میتوانید نیمی از شیرینیها را داخل گردو خردشده یا بادام خردشده بغلتانید.
شیرینی اسکار کنجدی به دلیل آسانی در دستور یکی از شیرینیهای خانگی پرطرفدار است که با دانستن نکات تکمیلی، به راحتی میتوانید هر زمان که خواستید آن را درست کنید.
مهمترین نکته برای پخت شیرینیهای خوشمزه اسکار کنجدی در فر، سینی با لبههای کوتاه باید انتخاب کنید. تنها به اینخاطر که باید از هر طرف فر ۱۰ سانتیمتر فاصله داشته باشد تا حرارت فر به راحتی پخش شود. نکته دیگر آنکه برای پخت حتما از سینیهای روحی و آلومینیومی استفاده کنید و نیازی به چرب کردنشان هم در پخت شیرینیهای خشک نیست. استفاده از سینی آلومینیومی برای پخت شیرینیهایی مانند اسکار منجر به تیره شدن ته شیرینیها میشود چراکه گرما را در خود نگه میدارد.
در روشی دیگر برای تهیه شیرینی اسکار کنجدی، آن را مانند کیک اسفنجی در قابلمه و روی گاز میتوانید پخت کنید. برای این کار کاغذ روغنی ببرید و داخل قابلمه بیندازید. البته از سه پایه هم میتوانید استفاده کنید. سپس برای ۱۵ دقیقه قابلمه را روی گاز بگذارید تا گرم شود. در ادامه شیرینیها را با فاصله داخل قابلمه بچینید. در قابلمه را دمکنی بپیچید و روی شعله متوسط رو به کم بگذارید. ۲۰ دقیقه زمان مناسبی برای مغزپخت شدن شیرینیهایتان است.
پاشیدن پودر قند روی شیرینی اسکار، یکی از معمولترین راههای تزئین است البته که با پودر هل، خلال پسته یا کنجد میتوانید رنگ و لعابی دیگر به آن بدهید. در صورت استفاده از پودر قند، به یاد داشته باشید که وقتی شیرینیتان داغ است پودر قند را روی آن نریزید چراکه پودر قند آب خواهد شد و شیرینیتان ظاهر زیبایی نخواهد گرفت. سرد شدن کامل شیرینی هم به شما کمک نخواهد کرد به اینخاطر که پودر قند از روی شیرینیها خواهد ریخت. شما باید یک تا دو دقیقه زمان دهید که اسکارها از گرما بیفتند سپس پودر قند روی آنها بریزید. در آخر آنکه بعد از پخت با ایجاد حفرهای کوچک روی شیرینی میتوانید آن را با کمی ژله، مارمالاد پرتقالی یا سس شکلاتی پر کنید.
اگر برای تزئین شیرینی از پودر قند استفاده میکنید باید بدانید که با در معرض هوا قرار گرفتن، گلولهگلوله خواهد شد که به دلیل جذب رطوبت است پس برای جلوگیری از این کار باید یک قاشق سر پُر نشاسته را با پودر قند مخلوط و سپس استفاده کنید.
در نگهداری شیرینی اسکار کنجدی این نکته را در نظر داشته باشید که آنها را روی هم نچینید. شیرینیها را باید در یک ظرف دربسته بگذارید تا بتوانید برای چند روز در دمای محیط نگهشان دارید. از سویی دیگر استفاده از عسل یا شکر سرخ در تهیه این شیرینی به ماندگاری بالا، تازه ماندن و تیره شدن سطح آن کمک خواهد کرد.
منبع: کتاب کاله
فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوهای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…
فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…
فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…
برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…
“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…
فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…