آشپزی

طرز تهیه شیرینی سپه سالاری خانگی برای عید نوروز

فراشپز- شیرینی سپه سالاری یکی از انواع شیرینی‌های قدیمی و سنتی ایرانی است که طرفداران زیادی دارد؛ شما می‌توانید طرز تهیه این شیرینی را در ادامه بخوانید.

آموزش شیرینی خانگی، از محبوبیت خاصی در میان خانم‌های خانه‌دار برخوردار است، بخصوص شیرینی‌های خوشمزه‌ای که با مواد کم و در دسترس آماده می‌شوند، مثل شیرینی سپه سالاری. شیرینی سپه سالاری یکی از اصیل‌ترین شیرینی‌های ایرانی می‌باشد که توجه کمتری نسبت به سایر شیرینی‌ها به آن شده است. این شیرینی بسیار خوشمزه اصالتا برای تبریز است اما شیرینی سپه سالاری تهران هم به همان اندازه شهرت دارد.

مواد لازم شیرینی سپه سالاری

آرد سفید ۲۵۰ گرم
آرد برنج ۱۳۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
شکر ۱۵۰ گرم
شهد ۱۰ گرم
کره ۱۵۰ گرم
روغن مایع ۴۰ گرم
ماست ۱۵۰ گرم
بکینگ پودر یک قاشق چای خوری
وانیل نوک قاشق چای خوری
خمیر مایه یک قاشق چای خوری

طرز تهیه شیرینی سپه سالاری

مرحله اول: برای شروع، آرد و آرد برنج را در یک ظرف الک کنید و هم بزنید.

مرحله دوم: روغن و کره که به دمای محیط رسیده است را به آرد اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا کاملا مواد بایکدیگر ترکیب شوند.

مرحله سوم: بکینگ پودر و خمیر مایه را به این مواد اضافه کنید و دوباره شروع به همزدن بکنید.

مرحله چهارم: در ظرف دیگری ماست را بریزید و هم بزنید؛ سپس شکر را نیز به ماست اضافه کنید.

مرحله پنجم: تخم مرغ را به همراه وانیل و شهد به این مواد اضافه کنید و با همزن برقی شروع به هم زدن بکنید تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند.

مرحله ششم: مایه‌ای که آماده کرده‌اید را به مخلوط آردها اضافه کنید و با همزن شروع به همزدن بکنید. کمی هم بزنید تا مواد مخلوط شوند؛ البته نیاز به بیش از حد هم زدن نیست.

مرحله هفتم: کف سینی فر را کاغذ روغنی انداخته و موادی که آماده شده است را درون قیف بریزید.

مرحله هشتم: با مواد آماده شده و کمک قیف، دایره‌های هم اندازه‌ای را در سینی با مواد به وجود آورید و اجازه دهید تا حدود نیم ساعت استراحت کند.

مرحله نهم: به کمک یک مهر روی دایره‌های را حالت دهید. قبل از زدن مهر به شیرینی‌ها، آن را کمی با آب نمدار کنید.

مرحله دهم: یک زرده تخم مرغ را به همراه کمی زعفران ترکیب کنید. با کمک یک فرچه زرده را روی شیرینی‌ها رومال کنید. می‌توانید در این مرحله مقداری کنجد و یا پودر پسته روی شیرینی‌ها بریزید.

مرحله یازدهم: شیرینی‌ها را درون فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا حدود ۲۰ دقیقه بپزد.

پس از پخت می‌توانید کمی شهد روی شیرینی‌ها بزنید تا براق شوند. شیرینی‌های شما حاضر است و می‌توانید آنها را سرو کنید.

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

۱۲ دلیل برای اینکه هر روز زنجبیل بخورید

فراشپز- زنجبیل از جمله گیاهان دارویی معطر و تند است که فواید سلامت مختلفی را…

57 دقیقه ago

آش یارمه؛ طعمی از دل بهار خراسان شمالی

فراشپز- غذاهای سنتی هر منطقه به‌طور ویژه‌ای با فرهنگ و طبیعت آن منطقه پیوند دارند.…

3 ساعت ago

بهترین ادویه‌ها برای خورشت‌های مختلف

فراشپز- خورشت‌های ایرانی یکی از اصلی‌ترین و محبوب‌ترین غذا‌های ایرانی هستند که در سراسر کشور…

3 ساعت ago

خانم‌های باردار گوجه سبز بخورند یا نه ؟

فراشپز- خوردن گوجه سبز در بارداری اگر حساسیت نداشته باشید بلامانع است این میوه محبوب…

4 ساعت ago

طرز تهیه ۳ سس برای سالاد، انواع سوخاری و سیب زمینی

فراشپز- چه چیزی از یک سس یا دیپ خوشمزه برای همراهی غذا‌های مختلف بهتر است؟…

5 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه لاهما جون یک پیتزا خوشمزه و لذیذ ترکی

فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…

7 ساعت ago