فراشپز- شیرینیهای سنتی ایرانی جزء جدانشدنی از فرهنگ و مهمانیهای ایرانی هستند. این شیرینیها با تنوع گستردهای از نظر طعم، بافت و مواد اولیه، نمایانگر هنر و ذوق ایرانیان در آشپزی و شیرینیپزی هستند. اما شیرینی گل کلمی یکی از شیرینیهای خاطره انگیر قدیمی میباشد که یک خمیر ساده دارد. یکی از شیرینیهای بسیار قدیمی که به دست فراموشی سپرده شده و کمتر کسی اسمش شنیده، شیرینی گل کلم که بسیار ترد و خوش طعم و به خاطر ظاهرش به این اسم معروف شده است. با طرز تهیه شیرینی گل کلم همراه ما باشید.
آرد ۴ لیوان
تخم مرغ ۲ عدد
شیر ۱ لیوان
بیکینگ پودر ۱ ق مربا خوری
وانیل ۱/۲ ق مربا خوری
نمک ۱ پنس
پودر قند برای تزیین
اول از همه مواد را در دمای محیط قرار دهید تا هم دما شود و بعد به کمک یک لیوان دسته دار فرانسوی مواد را اندازه گیری کنید. داخل یک کاسه آرد و نمک و بیکینگ پودر را باهم ترکیب و سه بار الک کنید.
در ادامه باید تخم مرغ و شیر و وانیل را نیز اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا یک خمیر یکدست و منسجمی داشته باشید. حالا روی خمیر را با نایلون کاور کنید و برای ۱۵ دقیقه در دمای محیط به آن استراحت دهید.
حالا یک لیوان روحی که در همه خونهها هست را روی حرارت قرار دهید و روغن بریرید تا داغ شود. روی یک سطح را آردپاشی کنید و از خمیر چانههای ۲۵ تا ۳۰ گرمی بگیرید و بعد با وردنه خوب نازک کنید و خمیر را اینصورت که خمیر از مرکزش بگیرید با دو انگشت بعد بیاندازید داخل روغن خمیر میاد بالا با یک میل نازک خمیر از وسط هدایت کنید داخل روغن خوب که سرخ شد داخل یک توری بیاندازید تا روغن اضافی آن گرفته شود و بعد داخل بشقاب بگذارید و پودر قند بپاشید و میل کنید. نوش جان
برای این که خمیر نرمی داشته باشید حتما خمیر را برای ۱۰ دقیقه ورز دهید.
حتما باید تو یک لیوان و یا یک ظرف کوچک، شیرینیها را درست کنید اگر ظرفمون بزرگ باشد، شکل و شمایل شیرینیها بهم میخورد.
میتوانید از کمی پودر پسته نیز برای تزیین استفاده کنید.
منبع: پارسی دی
فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…
فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستانها رشد میکند و طعم ترشی…
فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوهای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…
فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…
فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…
برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…