آشپزی

طرز تهیه شیرین پلو با مرغ؛ طعمی که زیر دندان می‌ماند

فراشپز- شیرین‌پلو از آن غذاهایی است که اغلب به‌خاطر سختی درست کردن، بیخیالش می‌شویم اما این روزها که در تعطیلات عید  در خانه‌ایم، فرصت مناسبی است که وقت بگذاریم و این غذای جذاب را درست کنیم.

مواد لازم:

سینه مرغ: ۱ عددکامل
برنج: ۳ پیمانه
پیاز: ۳ عدد
خلال پوست پرتقال: ۴ قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام: ۴ قاشق غذاخوری
زرشک: ۴ قاشق غذاخوری
هویج: ۳ عدد
گلاب: ۱/۳ پیمانه
روغن زیتون: به میزان لازم
زعفران: به میزان دلخواه
نمک: به میزان کافی
شکر: به میزان لازم
فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان کافی

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب ونمک خیس کنید.

۲. سپس سینه مرغ را با کمی آب در حدی که روی گوشت را بپوشاند و به همراه مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و همچنین یک عدد پیاز خرد شده می‌پزیم .

۳. در این فاصله خلال بادام و پسته را در گلاب خیس می‌کنیم. زرشک‌ها در آب خیس می‌کنیم و بعد ۲ عدد پیاز باقی مانده را رنده می‌کنیم و در یک تابه که روی حرارت قرار دادیم و مقداری روغن زیتون داخل آن ریختیم تا گرم شود تفت میدهیم تا سرخ شود.

۴. هویج‌ها را هم پوست می‌گیریم و به صورت خلال‌های ۲ سانتی متری خرد می‌کنیم و در یک تابه دیگر با کمی روغن تفت می‌دهیم تا هویج‌ها هم نرم شوند. بعد به هویج‌ها به اندازه ۱ الی ۲ قاشق غذا خوری شکر به همراه کمی زعفران و نصف پیمانه آب اضافه می‌کنیم و در تابه را می‌بندیم تا هویج‌ها خوب بپزد ولی له نشوند و وقتی آب هویج بخار شد باز هم با همان روغنی که داخلش است کمی تفتش می‌دهیم.

۵. در مرحله بعد باید تلخی خلال پرتقال را از بین ببرید و برای این کار باید چند بار خلال‌ها را در آب بریزید و آب آن را خالی کنید و در مرحله بعد چند بار در آب جوش بریزید و بعد از یکی دو بار قل زدن آب جوش را خالی کنید. در در مرحله آخر ۳ تا ۴ ق غ شکر و کمی زعفران داخل آن بریزید و بگذارید تا آب آن کم شود ولی غلیظ نشود. بعد خلال‌ها را از آب جدا می‌کنیم و آب آن را کنار می‌گذاریم تا بعدا استفاده کنیم.

۶. در مرحله بعد مرغ پخته شده را از آب خارج می‌کنیم و به تکه‌های کوچک‌تر می‌بریم و این تکه‌ها را به تابه پیاز رنده شده و سرخ شده اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم. سپس زرشک‌ها را هم از آب خارج می‌کنیم تا آب آن گرفته شود و در کنار مرغ‌ها تفت می‌دهیم. دقت کنید بعد از اضافه شدن زرشک‌ها مدام هم بزنید تا زرشک نسوزد. سپس هویج و خلال پرتقال آماده شده را داخل تابه مرغ‌ها می‌ریزیم و هم می‌زنیم. در این مرحله باید مواد را تست کنید تا اگر احتیاج به شیرینی بیشتری داشت به آن شکر یا همان آب شیرینی که از خلال پرتقال کنار گذاشتیم اضافه کنیم .

۷. در تابه را ببندید و اجازه دهید همه مواد به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در کنار هم بپزند و ترکیب شوند. بعد ار ترکیب شدن مواد خلال پسته و بادام را هم از گلاب خارج می‌کنیم و به بقیه مواد اضافه می‌کنیم تا با هم مخلوط شوند.

۸. برنج را آبکش می‌کنیم و بعد از اینکه دم کشید و خواستیم سرو کنیم مواد شیرین پلو را به صورت لایه به لایه در ظرف مورد نظر به همراه برنج میکشیم.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

(ویدئو) دستور پخت یک غذای جدید با بادمجان و پنیر به روش ایتالیایی‌ها

فراشپز- در این ویدئو یک آشپز ایتالیایی با مواد اولیه شامل: ۲ عدد بادمجان، ۳۰۰…

10 ساعت ago

طرز تهیه سه املت ساده و سریع با ساندویچ ساز

فراشپز- در این مقاله به بررسی سه نوع املت خوشمزه که می‌توان با ساندویچ ساز…

11 ساعت ago

طرز تهیه چلو گوشت عربی منسف اردنی

فراشپز- منسف یکی از غذا‌های محبوب و خوشمزه عربی است که به راحتی می‌توان آن…

12 ساعت ago

(ویدیو) نکات خمیر منجمد و پخت ۷ مدل نان

فراشپز- این دستورالعمل‌ها به شما امکان می‌دهند تا خمیر نان را منجمد کرده و هر…

13 ساعت ago

طرز تهیه لوبیا فسنجون گیلانی؛ یک خورش بدون گوشت

فراشپز- لوبیا فسنجون، یکی از غذا های اصیل و قدیمی گیلانی، گزینه‌ ای بی‌ نظیر…

14 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه پنیر خانگی در ۵ دقیقه

فراشپز- فقط شیر و کره را مخلوط کنید و یک پنیر خانگی فوق العاده خوشمزه…

15 ساعت ago