فراشپز- چه وگان باشید، چه گیاهخوار و یا فردی که به میزان کالری دریافتی روزانهاش اهمیت میدهد، طرز تهیه شیر بادام برای شما مناسب است. این شیر برای صبحانه، عصرانه و حتی برای پذیرایی از مهمانها گزینه منحصر به فردی است. بادام بسیار مقوی و مغذی است، بنابراین این یک خوراکی خوشمزه و مقوی برای افراد، خصوصا کودکان و نوجوانان بسیار مناسب است.
این روزها به دلیل افزایش تعداد افراد وگان و افرادی که سبک زندگی سالم را ترجیح میدهند، تعداد محصولات گیاهی در فروشگاهها رو به افزایش است. به دلیل نوع خاص رژیم غذایی افراد وگان، آنها خود را از خوردن لبنیات منع میکنند. یکی از بهترین جایگزینهای شیر حیوانی شیر گیاهی است که انواع بسیار متنوعی هم دارد.
با وجود در دسترس بودن برخی از انواع شیر گیاهی در فروشگاهها، به دلیل قیمت بالای این محصولات، بسیاری ترجیح میدهند تا آن را در خانه تهیه کنند. به این ترتیب، هم نسبت به کیفیت و مواد اولیه آن اطمینان دارند و هم تا حدودی ارزانتر تمام میشود. در ادامه، طرز تهیه شیر بادام وگان خانگی آموزش داده میشود.
بادام درختی دو پیمانه
آب چهار پیمانه
پود کاکائو (اختیاری) یکدوم قاشق چایخوری
توت خشک (اختیاری) یکدوم پیمانه
برای شروع طرز تهیه شیر بادام خانگی، ابتدا بادامها را همراه با آب درون یک ظرف بریزید. اجازه دهید چند ساعت (حدود چهار تا پنج ساعت) بادامها در آب خیس بخورند. تا مراحل تهیه این شیر گیاهی راحتتر انجام شود. میتوانید بادامها را از شب تا صبح در آب بگذارید. یا اگر عجله دارید به مدت یک الی دو ساعت روی شعله ملایم آنها را بجوشانید. سپس، به سراغ ادامه مراحل طرز تهیه بروید.
پس از چند ساعت، آب درون ظرف بادمها را خالی کنید. در این مرحله متوجه نرم شدن بادمها و جداشدن مقداری از پوست آنها خواهید شد. بادامها را با دو پیمانه آب درون مخلوطکن بریزید. در این مرحله میتوانید پودر کاکائو را هم برای طعمدهندگی بیشتر به شیر، درون مخلوطکن بریزید.
در این مرحله از طرز تهیه شیر بادام خانگی، مخلوطکن را روشن کنید تا تمامی مواد یکدست شوند. اجازه دهید یک تا دو دقیقه مخلوطکن مواد را هم بزند. حالا نوبت به مرحله استخراج شیر میرسد. مواد را درون یک کیسه پارچهای تمیز بریزید و روی یک کاسه مواد درون پارچه را فشار دهید. این کار را تا زمانی که تمام آب مواد درون پارچه وارد کاسه شود، ادامه دهید.
این هم از آخرین مرحله طرز تهیه شیر بادام: شیر آماده شده را درون لیوانهای خود بریزید و نوش جان کنید.
در مرحله دوم، هنگام افزودن مواد به مخلوط کن برای شیرین کردن شیر بادام میتوانید مقداری توت خشک یا شکر به مواد خود اضافه کنید. میتوانید از وانیل یا میوههایی مانند توت فرنگی هم برای طعمدهندگی شیر گیاهی خانگی خود استفاده کنید.
بادامهای باقی مانده از شیر بادام را دور نریزید:
روش زندگی وگانیسمها بر پایه سلامت بدن و البته احترام به محیط زیست است؛ بنابراین بهتر است تولید زباله تا حد امکان به صفر رسانده شود.
یکی از دلایل گنجاندن این نوشیدنی مقوی در رژیم غذایی افراد با سبک زندگی سالم و وگان، خواص بینظیر شیر بادام است.
حالا که شیر گیاهی شما آماده شده است، با بادامهای باقیمانده میتوانید خوراکیهای دیگری هم درست کنید. چرا که بادامهای له شده هنوز خواص منحصربهفرد خود را دارند.
ابتدا بادامهای خورد شده را از کیسه بیرون بیاورید و روی سینی فر بریزید.
بادامها را درون فر قرار دهید تا با حرارت ملایم کمی رطوبت خود را از دست بدهند. (به مدت چند ساعت در آفتاب قرار دهید.)
در آخر این پودر بادامها را برای طرز تهیه گرانولا، طرز تهیه انواع اوتمیل یا طعم دهنده انواع ماست استفاده کنید و لذت ببرید.
شیرهای بادام خانگی را میتوانید در ظرف در بسته به مدت سه روز در یخچال نگهداری کنید.
شیر بادام کاله را که از فروشگاهها خریداری میکنید، میتوانید به مدت شش ماه در خانه در دمای اتاق نگه داری کنید.
منبع: کاله
فراشپز- “لایم چیکن” نعناعی یک پیشنهاد رژیمی با طعمی ملایم برگرفته از موادی صددرصد طبیعی…
فراشپز- شامی مرغ یک غذای خوشمزه کبابی است که میتوانید به راحتی در منزل تهیه…
فراشپز- پالوده یا فالوده سیب یکی از انواع دسرهای بسیار خوشمزه و سالم ایرانی است…
فراشپز- کوکو برای ما ایرانیها حکم عصای دستمان است. هر وقت خسته و کوفته از…
فراشپز- سوپ فلفل دلمهای یک سوپ رژیمی است و همچنین برای کسانی که به آنفولانزا…
فراشپز- ترایفل پرتقال یک دسر بسیار خوشمزه و لایهای است که از بیسکوییت پودر شده…