آشپزی

طرز تهیه شیر برنج سنتی؛ مناسب ترین دسر در روزهای آلودگی هوا

فراشپز- حتما امروز دسر شیر برنج را درست و نوش جان کنید. این دسر خوشمزه رطوبت رسان ملایم برای بدن است و بخاطر داشتن شیر کمک می کند تا آلاینده ها سریع تر از بدن دفع شود.

نوشیدن یک لیوان شیر در هوای آلوده می‌تواند مخاط سیستم تنفسی را نرم کند و به فرد کمک کند تا راحت‌تر در این هوا نفس بکشد. اما اگر دوست ندارید شیر را خالی میل کنید، بخاطر سرمای هوا پیشنهاد امروز ما به شما درست کردن دسر شیر برنج داغ و خوشمزه است که به خاطر بافت نرم و لطیفی که دارد گلو را نرم و آلاینده ها را به سرعت از بدن دفع می کند.

مواد لازم برای شیر برنج:

برنج یک پیمانه
آب ۳ پیمانه
شیر پرچرب ۴ پیمانه
نمک ۱.۴ قاشق چای خوری
شکر یک پیمانه
گلاب ۱.۴ پیمانه
خامه ۴ قاشق غذاخوری
کره ۳۰ گرم

طرز تهیه شیر برنج

ابتدا برنج را بشویید و بدون نمک دو ساعت خیس کنید. بهتر است از برنج ایرانی استفاده کنید چرا که شیربرنج خوش طعم تر خواهد شد. سپس آب برنج را دور بریزید و آن را داخل قابلمه نچسب بریزید و ۳ پیمانه آب را به برنج اضافه کنید. همچنین نمک را اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید آب برنج با حرارت بالا کشیده شود و برنج نرم شود.

زمانی که آب برنج کشیده شده و مقدار کمی آب برنج ماند شیر(شیر نباید سرد باشد و حتما باید به دمای اتاق رسیده باشد) را در ۳ الی ۴ مرحله به برنج اضافه کنید. هر بار که شیر را اضافه می کنید اجازه دهید شیر شروع به جوشیدن کند و مرحله بعدی را زمانی اضافه کنید که شیری که داخل قابله است بجوشد. بعد از شیر با برنج جوشید و لعاب انداخت و غلیظ شد کره را اضافه و مخلوط کنید تا کاملا آب شود.

در این مرحله اگر دوست دارید دسر شما شیرین شود شکر را اضافه کنید. کسانی که طعم شیرین دوست ندارند می توانند کمی نمک به آن اضافه کنند. برای شیرین کردن می توانید شیره خرما یا عسل هم استفاده کنید. بعد از اضافه کردن شکر به هم زدن شیربرنج ادامه دهید تا دوباره غلیظ شود و لعاب بندازد. در ادامه گلاب را اضافه و مخلوط کنید.

۵ دقیقه آخر خامه را به شیربرنج اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه شیربرنج را از روی حرارت بردارید. شیر برنج نباید خیلی سفت یا خیلی شل باشد. زمانی که شیربرنج خنک می شود مقداری سفت تر می شود پس بهتر است آن را داغ داغ میل کنید. این دسر خوشمزه را می توانید با پودر دارچین میل کنید. نوش جان.

منبع: همشهری

فراشپز

Recent Posts

دستور پخت نان آچما ارده و گردو

نان آچما یکی از انواع نان‌های مخصوص و خوشمزه کشور ترکیه است. طرز پخت نان…

4 ساعت ago

طرز تهیه بستنی زمستانی

فراشپز- بستنی زمستانی یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین تنقلات نوستالژی است که می‌توانید به راحتی…

5 ساعت ago

طرز پخت نان روغنی محلی در خانه

فراشپز- همه ما با شنیدن نام محله و روستا‌های مختلف به یاد خوراکی‌های خاص و…

5 ساعت ago

نیمرو پفکی، یک گزینه جذاب برای کودکان

فراشپز- نیمرو ابری یا پفکی یکی از ترند‌های جدید شبکه‌های اجتماعی می‌باشد که خیلی راحت…

6 ساعت ago

طرز تهیه املت بروکلی با قارچ و پنیر پیتزا

فراشپز- املت کلم بروکلی یکی از انواع خوراکی‌های خوشمزه با طعم جدید و متفاوت می‌باشد…

6 ساعت ago

۵ توصیه برای کاهش چربی مضر خون

فراشپز- برای انتقال کلسترول در بدن، پروتئین‌ها نقش مهمی دارند. ترکیب پروتئین و چربی ماده‌ای…

14 ساعت ago