آشپزی

طرز تهیه شیش برک لبنانی؛ غذای عربی لذیذ

فراشپز- شیش برک یک نوع غذای اصیل لبنانی است. که از پیراشکی‌های کوچولوی گوشت تشکیل شده که در خورشت ماست می‌پزند. امروز طرز تهیه این غذا را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

مواد لازم شیش برک (Shish barak):

آرد ۴ لیوان
گوشت چرخکرده نیم کیلو
پیاز ۲ عدد متوسط
ماست ۱ کیلو
نشاسته ۱ قاشق غذاخوری
شیر ۱ لیوان
روغن معمولی یا حیوانی به مقدار لازم
ادویه مخلوط ۱ قاشق چای خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
سیر به مقدار لازم
گشنیز برای تزئین

طرز تهیه

در ابتدا خمیر را آماده کنید؛ می‌توانید مقدارِ آرد را به میل خودتان دو برابر کنید. یک قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کرده و با هم مخلوط کنید و کمی بعد؛ یک قاشق غذاخوری روغن را اضافه کنید و با دست هم بزنید. (می‌توانید از روغن حیوانی به جای معمولی استفاده کنید. روغن کمک می‌کند تا خمیر بهتر پهن شود.)

یک لیوان آب اضافه کنید و تا زمانی که خمیری نرم و غیر چسبنده‌ای حاصل شود؛ به ورز دادن تان ادامه بدهید. خب، خمیر آماده است.

دست ها را کمی چرب کنید و خمیر را در کاسه‌ای بگذارید و اجازه بدهید به مدتِ ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت کند؛ در کل هر چه بیشتر بماند بهتر است.

در مرحله بعد به سراغ گوشت‌ها بروید؛ یک نکته مهم در مورد گوشت اینست که بهتر است با کره یا روغن حیوانی بپزد، در این صورت وقتی گوشت خنک می‌شود؛ بافتش را حفظ خواهد کرد.

پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید تا آبش کشیده شود. نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید؛ سپس گوشت را اضافه کنید. بعد هم بزنید تا آبش گرفته شود و در مرحله بعد؛ نمک، فلفل و ادویه جات مخلوط را اضافه کنید.

حالا نوبت پهن کردن خمیر است. کمی آرد بپاشید و دقت کنید که خمیر باید نسبتا نازک باشد. می‌توانید از یک کاتر دایره‌ای یا لبه لیوان با اندازه متوسط برای جدا کردن خمیر به شکل گرد استفاده کنید.

سپس تکه‌های خمیر را با مخلوط گوشت پر کنید و لبه‌هایش را نزدیک هم بیاورید تا شکل یک هلال ایجاد شود و بعد؛ دو سر خمیر هلالی را به سمت هم بیاورید تا شبیه یک توپک شود.

می‌توانید شیش برک‌ها را در فر بگذارید، اما در این رسپی لازم نیست.

بعد؛ یک قاشق نشاسته را به ماست اضافه کنید. روی حرارت کم بگذارید و هم بزنید. کمی بعد ماست را با یک لیوان شیر رقیق کنید؛ در نظر داشته باشید که ترکیب باید مدام هم زده شود تا کمی حالت خامه‌ای شود.

حالا شیش برک‌ها را یکی یکی داخل مخلوط ماست بیندازید و از کناره‌های ظرف هم بزنید.

سپس دمای شعله را پایین بیاورید. کمی سیر خرد شده را با روغن سرخ کرده به ترکیبت تان اضافه کنید.

در این مرحله می‌توان گشنیز را هم اضافه کرد، اما بهتر است برای تزئین استفاده شود. حالا (شیش برک) را در یک ظرف به سلیقه خودتان تزئین کرده و سرو کنید.

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

(ویدیو) طرز تهیه کوکو رستورانی بدون سیب زمینی و تخم مرغ

فراشپز- این عدس‌ها بهتر از گوشت هستند! دستور غذای گیاهی آسان و غنی از پروتئین!…

26 دقیقه ago

آموزش پخت آش ابودردا یا آش مخصوص چهارشنبه سوری

فراشپز- آش ابودردا یکی از قدیمی‌ترین آش‌های ایرانی است که در شب چهارشنبه سوری و…

1 ساعت ago

طرز تهیه پودر سوخاری پانکو با پاپریکا و فلفل

فراشپز- پودر سوخاری پانکو؛ یکی از انواع پودر‌های سوخاری می‌باشد که می‌توانید به راحتی و…

2 ساعت ago

انواع نوشیدنی برای رفع تشنگی ماه رمضان

فراشپز- رمضان زمانی است که روزه‌داران از سحر تا افطار از خوردن و آشامیدن پرهیز…

3 ساعت ago

(ویدیو) آموزش شیرینی لقمه‌ای لوکما: شیرینی خوشمزه و مشهور ترکیه

فراشپز- طرز تهیه یک شیرینی خوشمزه ترکی به نام لوکما را در ادامه آموزش خواهید…

4 ساعت ago

طرز تهیه ۸ سوپ متنوع و مناسب برای سفره افطار

فراشپز- ماه مبارک رمضان فرصتی است برای تقویت روح و جسم. در این ماه، انتخاب…

5 ساعت ago