فراشپز- شیش برک یک نوع غذای اصیل لبنانی است. که از پیراشکی های کوچولوی گوشت تشکیل شده که در خورشت ماست می پزند.همراه ما باشید.
امروز طرز تهیه شیش برک که غذای اصیل لبنانی است را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
آرد 4 لیوان
گوشت چرخکرده نیم کیلو
پیاز 2 عدد متوسط
ماست 1 کیلو
نشاسته 1 قاشق غذاخوری
شیر 1 لیوان
روغن معمولی یا حیوانی به مقدار لازم
ادویه مخلوط 1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
سیر به مقدار لازم
گشنیز برای تزئین
در ابتدا خمیر را آماده کنید؛ می توانید مقدارِ آرد را به میل خودتان دو برابر کنید. یک قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کرده و با هم مخلوط کنید و کمی بعد؛ یک قاشق غذاخوری روغن را اضافه کنید و با دست هم بزنید. (می توانید از روغن حیوانی به جای معمولی استفاده کنید. روغن کمک می کند تا خمیر بهتر پهن شود.)
یک لیوان آب اضافه کنید و تا زمانی که خمیری نرم و غیر چسبنده ای حاصل شود؛ به ورز دادن تان ادامه بدهید. خب، خمیر آماده است.
دست ها را کمی چرب کنید و خمیر را در کاسه ای بگذارید و اجازه بدهید به مدتِ 10 تا 15 دقیقه استراحت کند؛ در کل هر چه بیشتر بماند بهتر است.
در مرحله بعد به سراغ گوشت ها بروید؛ یک نکته مهم در مورد گوشت اینست که بهتر است با کره یا روغن حیوانی بپزد، در این صورت وقتی گوشت خنک می شود؛ بافتش را حفظ خواهد کرد.
پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید تا آبش کشیده شود. نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید؛ سپس گوشت را اضافه کنید. بعد هم بزنید تا آبش گرفته شود و در مرحله بعد؛ نمک، فلفل و ادویه جات مخلوط را اضافه کنید.
حالا نوبت پهن کردن خمیر است. کمی آرد بپاشید و دقت کنید که خمیر باید نسبتا نازک باشد. می توانید از یک کاتر دایره ای یا لبه لیوان با اندازه متوسط برای جدا کردن خمیر به شکل گرد استفاده کنید.
سپس تکه های خمیر را با مخلوط گوشت پر کنید و لبه هایش را نزدیک هم بیاورید تا شکل یک هلال ایجاد شود و بعد؛ دو سر خمیر هلالی را به سمت هم بیاورید تا شبیه یک توپک شود.
می توانید شیش برک ها را در فر بگذارید، اما در این رسپی لازم نیست.
بعد؛ یک قاشق نشاسته را به ماست اضافه کنید. روی حرارت کم بگذارید و هم بزنید. کمی بعد ماست را با یک لیوان شیر رقیق کنید؛ در نظر داشته باشید که ترکیب باید مدام هم زده شود تا کمی حالت خامه ای شود.
حالا (شیش برک ها) را یکی یکی داخل مخلوط ماست بیندازید و از کناره های ظرف هم بزنید.
سپس دمای شعله را پایین بیاورید. کمی سیر خرد شده را با روغن سرخ کرده به ترکیبت تان اضافه کنید.
در این مرحله می توان گشنیز را هم اضافه کرد، اما بهتر است برای تزئین استفاده شود. حالا (شیش برک) را در یک ظرف به سلیقه خودتان تزئین کرده و سرو کنید.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
شیش برک را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .
منبع: نمناک
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…