فراشپز- قابلی پلو که با نام کابلی پلو هم شناخته می شود از غذاهای بسیار پرطرفدار و مجلسی کشور افغانستان و دارای طعم بسیار عالی است.
طرز تهیه این غذای ساده کشور همسایه مرحله به مرحله آموزش داده می شود.
برنج۴ پیمانه
هویج۴ عدد
گوشت گوسفندی۴۰۰ گرم
پیاز۲ عدد
کشمش پلویی½ لیوان
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
هل سبز۴ عدد
میخک۴ عدد
چوب دارچین۱ تکه
زنجبیل۱ تکه کوچک
زیره½ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
برای تهیه قابلی پلوی مجلسی ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را به قابلمه اضافه کرده و تفت می دهیم.
پس از اینکه پیاز سبک و شیشه ای شد، هل سبز را به همراه میخک، چوب دارچین، زنجبیل رنده شده، زیره و مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به قابلمه اضافه می کنیم. حالا ادویه ها را کمی تفت می دهیم تا عطرشان خارج شود.
در این مرحله گوشت گوسفندی را به صورت تکه های کوچک خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه تکه های گوشت را به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهند، سپس ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و اجازه می دهیم آب جوش بیاید.
پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، کف های روی سطح آب را با قاشق جمع کرده و دور می ریزیم. در ادامه درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت به طور کامل بپزد. در پایان پخت گوشت، زعفران دم کرده و نمک را اضافه می کنیم.
در حین پخت گوشت، هویج را به صورت خلالی یکدست خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری کره یا روغن اضافه می کنیم. در ادامه هویج را به تابه اضافه کرده و به طور کامل سرخ می کنیم.
پس از اینکه هویج سرخ شد، کشمش را به تابه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا نرم و براق شود، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم.
پس از اینکه آب جوش آمد، ۱ قاشق نمک به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه برنج را می شوییم و به قابلمه اضافه می کنیم. برای پخت اولیه برنج حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه زمان نیاز است، سپس برنج را آبکشی می کنیم.
در این مرحله یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و چند قاشق روغن داخل آن می ریزیم. در ادامه مقداری نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده در کف قابلمه قرار می دهیم، سپس یک لایه از برنج آبکش شده روی ته دیگ می ریزیم.
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، آب آنرا صاف می کنیم، سپس تکه های گوشت را به ترکیب هویج و کشمش اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم. در ادامه یک لایه از مخلوط گوشت را روی برنج آبکش شده می ریزیم.
در این مرحله ۲ قاشق از آب گوشت صاف شده روی مواد می ریزیم. مواد را به همین ترتیب به صورت لایه ای درون قابلمه می ریزیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم. در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا برنج دم بکشد.
پس از گذشت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت قابلی پلو آماده است. در ادامه قابلی پلو را درون قابلمه به خوبی مخلوط می کنیم تا یکدست شود، سپس در ظرف مورد نظرمان می کشیم. در نهایت قابلی پلو را با خلال پسته تزیین کرده و سرو می کنیم.
منبع: ایرنا
فراشپز- برخی داروهای گیاهی به خصوص دمنوشها اگر کاربرد هرکدام از آنها را بشناسید و…
فراشپز- یک مطالعه مروری جدید توسط محققان دانشگاه کویمبرا نشان میدهد که نوشیدن قهوه به…
فراشپز- اگر از علاقهمندان به انواع سالاد هستد، باید گفت سالاد لوبیا چیتی و لبو…
فراشپز- خوراک ماهی با سس پرتقال یکی از خوشمزهترین انواع غذا با ماهی است که…
فراشپز- همانطور که میدانید دمی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه است که انواع مختلفی دارد؛…
فراشپز- باسترما پلو (باسدیرما پلو)، غذای بسیار خوشمزه و مجلسی اهالی آذربایجان شرقی است. این…