آشپزی

طرز تهیه قاتق بنه کرمانی ساده، خوشمزه و مقوی

فراشپز- آب بنه یا قاتق بنه یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است. بنه در بیرجند به یک نوع پسته کوهی معروف است. قاتق بنه یک غذای کامل و مقوی است که می تواتید در وعده نهار یا شام تهیه کنید اما درخت بنه خاصیت های زیادی دارد و از جهات مختلف مورد علاقه گیاه خواران است، هم چوب آن که برای هیزم و زغال بسیار خوشایند است و تمیز سوخته و از ماندگاری و دوام بالایی برخوردار است و از برگ درخت آن برای غذای گیاه خواران و تهیه پوست و تبدیل آن به مشک استفاده می کنند. دانه بنه تقریبا کروی شکل و شبیه عدس است.

این دانه ها خوشه ای بوده و داخل یک پوسته چوبی و محکم می باشد این دانه ها زمانی که هنوز نرم هستند و سفت نشده اند جهت تهیه ترشی استفاده می شوند و هر گاه که سفت شده جهت تهیه آب بنه به کار می روند. معمولا بنه ها پس از رسیدن پسته ها و در اواخر تابستان قابل استفاده هستند. درخت بنه در واقع منبع تولید شیره سقز است.

این گیاه صمغی به رنگ سبز خیلی روشن، غلیظ و بسیار چسبنده است که استفاده دارویی فراوان داشته و به عنوان یک ملین قوی در درمان یبوست و درمان ناراحتی های گوارشی استفاده می شود. این غذا در واقع از غذاهای سنتی مردم حاجی آباد از توابع استان کرمان می باشد. از خواص درمانی بنه می توان به این موارد اشاره کرد، بنه مقوی کبد و طحال بوده و مسکن درد کمر، درد پشت و درد قولنج می‌باشد، ضمن آنکه بنه، ویتامین‌های آ و اقسام ب و د را نیز دارد.

مواد لازم

بنه یا همان پسته وحشی ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
آب جوش ۲ پیمانه
نمک ۲ ق چای خوری
زردچوبه ۱ ق چای خوری
نعنا خشک ۱ ق چای خوری
فلفل سیاه ۱ ق چای خوری

طرز تهیه قاتق بنه

1مرحله اول: کوبیدن بنه

ابتدا بنه ها را داخل هاون ریخته و خوب بکوبید و یا می توانید آسیاب کنید سپس چند قاشق آب جوش به بنه اضافه کنید تا روغن آن خارج شود و کمی ورز بدید تا روغن آن کاملا خارج شود.

2مرحله دوم: صاف کردن بنه

بقیه آب جوش را به بنه ها اضافه کنید و هم بزنید سپس از یک صافی کمک بگیرید تا پوست بنه ها از مغز و آب جدا شود.

3مرحله سوم: پخت قاتق بنه

پیاز را نگینی یا خلالی ریز خرد کنید و داخل تابه کمی تفت دهید تا سبک شود سپس به آن زردچوبه و نمک و فلفل سیاه و و نعنا اضافه کنید و هم بزنید سپس مایع صاف شده آب بنه را اضافه کنید و صبر کنید به جوش بیاد وقتی به جوش آمد قاتق بنه ما حاضر است. نوش جان

فوت و فن های دستور تهیه قاتق بنه

  1. برای سرو قاتق بنه از رب انار یا آبلیمو به همراه تیلت نان استفاده می کنند.
  2. می توانید کمی آب انار ترش نیز به قاتق بنه اضافه کنید.

منبع: پارسی دی

فراشپز

Recent Posts

(ویدیو) طرز تهیه لاهما جون یک پیتزا خوشمزه و لذیذ ترکی

فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…

4 دقیقه ago

طرز تهیه تارت ریواس مخصوص فصل بهار

فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستان‌ها رشد می‌کند و طعم ترشی…

1 ساعت ago

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

7 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…

8 ساعت ago

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

8 ساعت ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

9 ساعت ago