فراشپز- آب بنه یا قاتق بنه یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است. بنه در بیرجند به یک نوع پسته کوهی معروف است. قاتق بنه یک غذای کامل و مقوی است که می تواتید در وعده نهار یا شام تهیه کنید اما درخت بنه خاصیت های زیادی دارد و از جهات مختلف مورد علاقه گیاه خواران است، هم چوب آن که برای هیزم و زغال بسیار خوشایند است و تمیز سوخته و از ماندگاری و دوام بالایی برخوردار است و از برگ درخت آن برای غذای گیاه خواران و تهیه پوست و تبدیل آن به مشک استفاده می کنند. دانه بنه تقریبا کروی شکل و شبیه عدس است.
این دانه ها خوشه ای بوده و داخل یک پوسته چوبی و محکم می باشد این دانه ها زمانی که هنوز نرم هستند و سفت نشده اند جهت تهیه ترشی استفاده می شوند و هر گاه که سفت شده جهت تهیه آب بنه به کار می روند. معمولا بنه ها پس از رسیدن پسته ها و در اواخر تابستان قابل استفاده هستند. درخت بنه در واقع منبع تولید شیره سقز است.
این گیاه صمغی به رنگ سبز خیلی روشن، غلیظ و بسیار چسبنده است که استفاده دارویی فراوان داشته و به عنوان یک ملین قوی در درمان یبوست و درمان ناراحتی های گوارشی استفاده می شود. این غذا در واقع از غذاهای سنتی مردم حاجی آباد از توابع استان کرمان می باشد. از خواص درمانی بنه می توان به این موارد اشاره کرد، بنه مقوی کبد و طحال بوده و مسکن درد کمر، درد پشت و درد قولنج میباشد، ضمن آنکه بنه، ویتامینهای آ و اقسام ب و د را نیز دارد.
بنه یا همان پسته وحشی | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
آب جوش | ۲ پیمانه |
نمک | ۲ ق چای خوری |
زردچوبه | ۱ ق چای خوری |
نعنا خشک | ۱ ق چای خوری |
فلفل سیاه | ۱ ق چای خوری |
ابتدا بنه ها را داخل هاون ریخته و خوب بکوبید و یا می توانید آسیاب کنید سپس چند قاشق آب جوش به بنه اضافه کنید تا روغن آن خارج شود و کمی ورز بدید تا روغن آن کاملا خارج شود.
بقیه آب جوش را به بنه ها اضافه کنید و هم بزنید سپس از یک صافی کمک بگیرید تا پوست بنه ها از مغز و آب جدا شود.
پیاز را نگینی یا خلالی ریز خرد کنید و داخل تابه کمی تفت دهید تا سبک شود سپس به آن زردچوبه و نمک و فلفل سیاه و و نعنا اضافه کنید و هم بزنید سپس مایع صاف شده آب بنه را اضافه کنید و صبر کنید به جوش بیاد وقتی به جوش آمد قاتق بنه ما حاضر است. نوش جان
منبع: پارسی دی
فراشپز- پلو کرفس با مرغ نوعی پلوی مخلوط است که از ترکیب برنج با کرفس،…
فراشپز- سالاد سیب زمینی برشته نوعی سالاد بسیار خوشمزه است که با روکشی از سیب…
فراشپز- قیمه کورگ از انواع خورشت محلی و سنتی کردی است که رسپی آن اصالتا…
فراشپز- پودینگ هویج نوعی دسر لطیف و بسیار خوشمزه است که از ترکیب پوره هویج…
فراشپز- پودینگ ایتالیایی نوعی دسر شکلاتی خوشمزه و لطیف است که پایه شیر دارد و…
فراشپز- قهوهها نیز مانند دیگر سایر نوشیدنیها و غذاها انواع مختلفی دارند و شما میتوانید…