فراشپز- قرهماش شورباسی نوعی خوارک خوشمزه و مقوی ترکی است که از ترکیب قرهماش با لوبیا چیتی، برنج، رب گوجه فرنگی و… تهیه میشود.
به گزارش فرارو، غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب میشوند. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید، کم کم از یاد رفتهاند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای بسیار خوشمزه و محلی آشنا میشوید که برخی از آنها را تابهحال نخوردهاید یا حتی نامش را نشنیدهاید.
در این میان استان آذربایجان دارای تنوع غذایی بسیار گستردهای است. قرهماش شورباسی یکی از غذاهای سنتی استان آذربایجان و شهر ارومیه است که نوعی سوپ یا آش مقوی محسوب میشود. این غذای خوشمزه که از ترکیب قره ماش (ماش سیاه) با لوبیا چیتی، برنج، پیاز و… تهیه میشود، بسیار مقوی و خوشمزه است و در این روزهای سرد و بارانی پاییز بسیار دلچسب است. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و اصیل را در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه قرهماش شورباسی با ما همراه باشید.
ماش سیاه (یا قرهماش): ۱ فنجان
لوبیا چیتی: ۱ فنجان
برنج نیمدانه: نصف فنجان
پیاز درشت: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
برای درست کردن این غذای مقوی و خوشمزه ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز نرم و طلایی شود. حالا زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر را اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید. در مرحله بعد ماش را که از قبل خیس دادهاید، به پیازداغ اضافه کنید و ماش را یک دقیقه با پیازداغ تفت بدهید.
۱ لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و نیم ساعت زمان بدهید تا ماش با حرارت کم بپزد. حالا لوبیا چیتی و برنج را که از قبل پختهاید، به قابلمه اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را هم داخل قابلمه بریزید و مواد را هم بزنید. ۱ لیوان دیگر آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید غذا حدودا ۱ ساعت روی اجاق گاز بجوشد و جا بیفتد. در این مرحله قرهماش شورباشی خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
فراشپز- تن ماهی یکی از انواع غذاهای آماده و محبوب است که شما میتوانید آن…
فراشپز- دانشمندان میگویند نهتنها نوع غذایی که میخورید بر نحوه سوختوساز بدن تاثیر دارد، بلکه…
فراشپز- اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که بدون استثنا هرروز پنیر میخورید،…
لواشک آلو ضد ویروس و ضد باکتری است. لواشک آلو موجب تحریک حرکات روده شده…
برای جلوگیری از سیاه شدن موز از آبمیوه هایی مانند پرتقال یا لیموترش استفاده کنید…
فراشپز- اکثر مردم میدانند که میوهها سالم هستند و برخی از مردم آنها را «فست…