فراشپز- قنبر پلو یکی از انواع پلو و از غذاهای محلی و سنتی شیراز است. این غذا طعمی ملس دارد که باب میل افرادی است که اینطور غذاها را میپسندند. به قنبرپلو، غم بر پلو شیرازی هم میگویند.
قنبر پلو یکی از انواع غذاهای محلی شیراز میباشد که یک پلو قاطی خوشمزه و جذاب شیرازی است. این پلو به غم بر پلو هم معروف است زیرا زمانی که این غذا را میل میکنید تمام غم و غصههایتان فراموش میشود. قنبرپلو از غذاهای محلی و معروف شیراز است. قنبر پلو مزه ملس دارد و در شیراز از کوفتههای ریز برای آن استفاده میشود.
برنج ۳ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
گردو ۵۰ گرم
کشمش ۱۰۰ گرم
رب انار یک پیاله پُر رقیق شده
پیاز متوسط ۲ عدد
نمک و فلفل و پودر سیر به اندازه لازم
برای تهیه ی قنبرپلو، ابتدا گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و نمک و فلفل و پودر سیر را با هم مخلوط کنید. سپس با هم خوب ورز بدهید و به صورت فندق یا کمی درشتتر این مواد را قلقلی کنید. بعد آنها را با کمی روغن تفت داده تا هنگام پخت خرد نشوند. اما زیاد سرخ نکنید زیرا مزه برنج را تغییر میدهد.
سپس یک عدد پیاز را خلالی نازک خرد کرده و با مقداری روغن تفت بدهید. مغز گردوها را خرد کرده و به آن اضافه کنید. کشمشها را هم به آن اضافه کنید و کمی تفت بدهید. مراقب باشید کشمشها نسوزند. سپس به آن رب انار اضافه کنید و تفت بدهید. گوشتها را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید و کنار بگذارید.
میتوانید این سس را به صورت جدا هنگام سرو روی برنج بدهید. اما دقت کنید در این صورت گوشتها را کمی بپزید و بعد سرخ کنید.
میتوانید آن را به صورت لایه لایه بین برنج بریزید.
حتی میتوانید آن را به صورت ته چین و لایهای در ظرف مخصوص بریزید و بپزید.
در همین هنگام آب برنج را که گذاشتهاید و جوش آمد، برنج را داخل آن بریزید و آن را با کمی نمک بجوشانید و سپس آن را آبکش کنید و به صورت دلخواه آن را داخل قابلمه بریزید. سادهترین روش آن به صورت لایه لایه بریزید و بعد مقداری زعفران آبکرده روی آن بریزید و آن را دم کنید.
اگر رب انارتان ترش بود، میتوانید مقداری شیره انگور بریزید اگر رب انارتان شیرین بود نیازی به شیره نیست. اما قنبرپلو شیرازی اصل رب انار ندارد.
مراقب باشید، هنگام تهیه سس و مواد قنبرپلو، کشمشها نسوزند.
گوشت قلقلیها را زیاد سرخ نکنید. زیرا در هنگام پخت عطر خوبی به برنج نمیدهد.
حتی در مناطقی از شیراز این سس را به صورت خورشت استفاده میکنند.
میتوانید میزان گوشت و کشمش را به سلیقه خود کم و یا زیاد کنید.
بعضی افراد به مواد گوشت قلقلی آرد نخودچی میزنند که وا نرود؛ البته این موضوع سلیقهای است. در عین حال میتوانید آب پیاز را بگیرید تا گوشتها وا نروند.
منبع: ایرنا
فراشپز- کوفته سماق یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف ایران به…
فراشپز- تاوا کبابی یک نوع کباب تابهای است که اصالت آن مربوط به شهر تبریز،…
فراشپز- کوفته تبریزی گیاهی یکی از غذاهای محبوب و معروف در فرهنگ آذربایجان است. این…
فراشپز- سوپ ماست مراغه یکی از سوپهای خوشمزه ایرانی است که به اندازه آش دوغ…
فراشپز- قرمزه نخودچی یکی از انواع کوفتههای ساده و خوشمزه شهر اصفهان است که با…
فراشپز- آش ماست و لپه یکی از غذاهای سنتی ایرانی که در استانهای شمالی کشور…