آشپزی

طرز تهیه قنبر پلو؛ غذای خوشمزه شیرازی‌ها

فراشپز- قنبر پلو یکی از انواع پلو و از غذاهای محلی و سنتی شیراز است. این غذا طعمی ملس دارد که باب میل افرادی است که اینطور غذاها را می‌پسندند. به قنبرپلو، غم بر پلو شیرازی هم می‌گویند.

قنبر پلو یکی از انواع غذاهای محلی شیراز می‌باشد که یک پلو قاطی خوشمزه و جذاب شیرازی است. این پلو به غم بر پلو هم معروف است زیرا زمانی که این غذا را میل می‌کنید تمام غم و غصه‌هایتان فراموش می‌شود. قنبرپلو از غذاهای محلی و معروف شیراز است. قنبر پلو مزه ملس دارد و در شیراز از کوفته‌های ریز برای آن استفاده می‌شود.

مواد لازم برای قنبر پلو برای ۴ نفر

برنج ۳ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
گردو ۵۰ گرم
کشمش ۱۰۰ گرم
رب انار یک پیاله پُر رقیق شده
پیاز متوسط ۲ عدد
نمک و فلفل و پودر سیر به اندازه لازم

طرز تهیه قنبرپلو شیرازی

برای تهیه ی قنبرپلو، ابتدا گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و نمک و فلفل و پودر سیر را با هم مخلوط کنید. سپس با هم خوب ورز بدهید و به صورت فندق یا کمی درشت‌تر این مواد را قلقلی کنید. بعد آنها را با کمی روغن تفت داده تا هنگام پخت خرد نشوند. اما زیاد سرخ نکنید زیرا مزه برنج را تغییر می‌دهد.

سپس یک عدد پیاز را خلالی نازک خرد کرده و با مقداری روغن تفت بدهید. مغز گردوها را خرد کرده و به آن اضافه کنید. کشمش‌ها را هم به آن اضافه کنید و کمی تفت بدهید. مراقب باشید کشمش‌ها نسوزند. سپس به آن رب انار اضافه کنید و تفت بدهید. گوشت‌ها را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید و کنار بگذارید.

می‌توانید این سس را به صورت جدا هنگام سرو روی برنج بدهید. اما دقت کنید در این صورت گوشت‌ها را کمی بپزید و بعد سرخ کنید.

می‌توانید آن را به صورت لایه لایه بین برنج بریزید.

حتی می‌توانید آن را به صورت ته چین و لایه‌ای در ظرف مخصوص بریزید و بپزید.

در همین هنگام آب برنج را که گذاشته‌اید و جوش آمد، برنج را داخل آن بریزید و آن را با کمی نمک بجوشانید و سپس آن را آبکش کنید و به صورت دلخواه آن را داخل قابلمه بریزید. ساده‌ترین روش آن به صورت لایه لایه بریزید و بعد مقداری زعفران آبکرده روی آن بریزید و آن را دم کنید.

نکته برای تهیه قنبرپلو

اگر رب انارتان ترش بود، می‌توانید مقداری شیره انگور بریزید اگر رب انارتان شیرین بود نیازی به شیره نیست. اما قنبرپلو شیرازی اصل رب انار ندارد.

مراقب باشید، هنگام تهیه سس و مواد قنبرپلو، کشمش‌ها نسوزند.

گوشت قلقلی‌ها را زیاد سرخ نکنید. زیرا در هنگام پخت عطر خوبی به برنج نمی‌دهد.

حتی در مناطقی از شیراز این سس را به صورت خورشت استفاده می‌کنند.

می‌توانید میزان گوشت و کشمش را به سلیقه خود کم و یا زیاد کنید.

بعضی افراد به مواد گوشت قلقلی آرد نخودچی می‌زنند که وا نرود؛ البته این موضوع سلیقه‌ای است. در عین حال می‌توانید آب پیاز را بگیرید تا گوشت‌ها وا نروند.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

(ویدیو) طرز تهیه لاهما جون یک پیتزا خوشمزه و لذیذ ترکی

فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…

15 دقیقه ago

طرز تهیه تارت ریواس مخصوص فصل بهار

فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستان‌ها رشد می‌کند و طعم ترشی…

1 ساعت ago

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

7 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…

8 ساعت ago

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

9 ساعت ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

9 ساعت ago