آشپزی

طرز تهیه لازانیای ایتالیایی با سوسیس به سبک کلبه شمالی

فراشپز- دستور پخت لازانیای خوشمزه و دنج برای سفرهای کلبه‌ای! با استفاده از سوسیس، قارچ، پنیر و رب گوجه، این لازانیا انتخابی عالی برای یک وعده گرم بعد از یک روز کوه‌گردی است. ساده، مقوی و فراموش‌نشدنی!

به گزارش فراشپز، وقتی بعد از ساعت‌ها پیاده‌روی در دل جنگل، خسته و گرسنه به کلبه برمی‌گردی، هیچ چیز به اندازه‌ی بوی لازانیای در حال پخت، دل رو گرم نمی‌کنه. به ویژه اگر دستور پخت به جای گوشت، سوسیس داشته باشه. این لازانیای خونگی، ساده ولی پر از طعم‌های اصیل، همون چیزیه که یه شب بهاری رو به یه خاطره‌ی موندگار تبدیل می‌کنه. مخصوصاً وقتی پای میلاد وسط باشه!

با نزدیک شدن ماشین به جاده‌های پیچ‌درپیچ شمال، مه ملایمی روی دامنه‌های سبز نشسته و نسیم خنکی از لابه‌لای درختای جنگلی می‌وزه. میلاد از پشت شیشه، به کوه‌های پوشیده از مه نگاه می‌کنه و وضعیت هوا رو برای یک آخر هفته‌ی پر از پیاده‌روی، آتیش روشن‌کردن و وقت‌گذرونی در دل طبیعت بررسی می‌کنه. در همین حین، همراهش گوشی به دست، دنبال یه سوپرمارکت محلی می‌گرده تا مواد لازم برای غذاهای دنج بعد از کوه‌گردی رو بخره.

برای میلاد و همراهش، سفرهای بهاری با دوستان به کلبه‌های جنگلی، تبدیل به یه رسم دوست‌داشتنی شده. دوستانش عاشق طبیعت‌گردی‌ هستن، ولی سهم اصلی میلاد توی این جمع، آشپزیه! حتی قبل از اینکه کفش‌های کوه‌نوردی پا بشن، ذهنش درگیر اینه که بعد از یه روز طولانی بیرون، چی بذاره سر سفره که هم دلی رو گرم کنه، هم شکمی رو سیر.

سال قبل، توی یه کلبه‌ی چوبی قدیمی توی ارتفاعات رامسر، لازانیای خونگی‌ای درست کرده بود که هنوزم حرفش بین بچه‌ها هست. همه بعد سفر زنگ زدن و خواستن بدونن راز اون طعم چی بوده!

بر خلاف لازانیاهای پرزرق‌وبرق با پاستای دست‌ساز یا سس بشامل، لازانیای میلاد با همون ورق‌های لازانیای خشک آماده و رب گوجه‌ی خوش‌رنگ ایرانی درست شده بود. به جای گوشت هم ترکیبی از سوسیس‌های محلی بود که با پیاز داغ و ادویه‌های سنتی حسابی تفت داده شده بودن. ریحون تازه از بازار محلی گرفته شده بود، قارچ‌های تازه طعم خاصی داده بودن، و پنیر ریکوتا و پنیر پیتزا بین لایه‌ها، هم لطافت داشت، هم کش‌دار و خوش‌خوراک بود.

حالا که داریم از لازانیای میلاد وسط جنگل‌های شمال حرف می‌زنیم، چی بهتر از یه استکان چای تازه‌دم کنار بخاری هیزمی؟ عطر چای، بخار غذا، صدای بارون روی سقف شیروونی، و صدای خنده‌ی بچه‌ها، همه با هم یه حال و هوای ناب می‌سازن.

وقتی قراره برای یه جمع خسته و گرسنه آشپزی بشه، میلاد خوب می‌دونه رمز موفقیت چیه: یه غذای مقوی، آماده‌شدنی از قبل، و البته با عشق. لازانیا رو شب قبل توی ظرف می‌چینه، می‌ذاره توی یخچال، و فقط موقع شام، می‌ره توی فر تا بپزه و بوی خوشش کل کلبه رو برداره. اون وقت همه دور هم، با لباس راحت، کنار بخاری نشستن، چای دستشونه، و با هر قاشق از اون لازانیا، لبخند روی لباشونه.

مواد لازم:

سوسیس: ۳ عدد (خرد یا چرخ‌شده)

قارچ تازه: ۶ پیمانه (ورقه‌ای برش خورده)

پیاز: ۱ عدد متوسط (ریز خرد شده)

سیر: ۴ حبه (رنده شده یا ریز خرد شده)

رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری پر

گوجه‌فرنگی رنده‌شده یا پوره‌شده: ۱ قوطی یا ۳ عدد متوسط

ریحان تازه: نصف پیمانه (خرد شده)

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

روغن زیتون یا روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری

پنیر ریکوتا یا پنیر سفید ایرانی نرم (مانند لیقوان): ۱ بسته (حدود ۳۰۰ گرم)

پنیر پیتزا: ۱ بسته (حدود ۴۰۰ گرم)

پنیر پارمزان (در صورت دسترسی): به میزان دلخواه

ورق لازانیا خشک: ۱ بسته (حدود ۲۰۰ گرم)

آب برای پخت لازانیا + کمی روغن و نمک

طرز تهیه:

سُس اصلی رو آماده کن:

توی یه قابلمه یا تابه‌ی گود، روغن رو گرم کن. پیاز رو بریز و تفت بده تا سبک بشه. سیر رو اضافه کن. بعد سوسیس رو بریز، با قاشق چوبی خردش کن و خوب سرخش کن تا رنگ بگیره. قارچ رو اضافه کن و تفت بده تا آبش کشیده بشه و خوش‌عطر بشه.

حالا رب گوجه رو بریز، ۲ دقیقه تفت بده تا خامی‌ش گرفته بشه. بعد گوجه پوره‌شده، نیمی از ریحان، نمک و فلفل رو اضافه کن. در قابلمه رو بذار و اجازه بده سس با شعله ملایم حدود ۳۰ دقیقه جا بیفته.

مخلوط پنیر رو درست کن:

پنیر ریکوتا (یا لیقوان نرم) رو با بقیه‌ی ریحان خردشده، کمی نمک و اگر دوست داشتی کمی پنیر پارمزان مخلوط کن.

لازانیا رو آماده کن:

ورق‌های لازانیا رو طبق دستور روی بسته بجوشون (معمولاً ۷–۸ دقیقه در آب جوش با نمک و کمی روغن). بعد آبکش کن و سریع با آب سرد آب‌کشی کن تا بهم نچسبن.

لازانیا رو بچین:

ته ظرف پیرکس یا هر ظرف مناسب فر، یه لایه نازک از سُس بریز. بعد ورق لازانیا بچین. یه لایه از پنیر ریکوتا، بعد پنیر پیتزا، یه لایه سُس، کمی پارمزان (اگه داری). این ترتیب رو دو بار دیگه تکرار کن.

روی آخرین لایه لازانیا، سس، پنیر پیتزا و پارمزان بریز. فویل آلومینیومی روش بکش (مقداری چربش کن که پنیر نچسبه).

بپز:

توی فر ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد، ۳۰ دقیقه بپز. بعد فویل رو بردار و بذار ۲۰ دقیقه‌ی دیگه بمونه تا روش طلایی بشه.

استراحت بده:

بعد از خارج کردن از فر، ۱۰ دقیقه صبر کن تا مواد خودشونو بگیرن. بعد برش بزن و سرو کن.

پیشنهاد سرو:

با سالاد سبز، ترشی شمالی، و یه استکان چای دارچینی یا دوغ نعناعی محشر می‌شه! اگه کنار آتیش باشی که دیگه خود بهشته.

فراشپز

Recent Posts

دستور پخت املت کنگر؛ یک صبحانه متفاوت

فراشپز- برای آماده‌سازی املت کنگر، ابتدا کنگر تازه را تمیز کنید، پس از شستن آن…

38 دقیقه ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- برای آماده سازی کیک گوجه‌ سبز، ابتدا تخم‌مرغ‌ها را با شکر حسابی هم بزنید…

1 ساعت ago

طرز تهیه تارت ماست خانگی

فراشپز- تارت ماست یکی از دسر‌های خوشمزه و سالمی است که می‌تواند به عنوان یک…

2 ساعت ago

طرز تهیه سالاد تبوله با کینوا کاملا رژیمی و خوشمزه

فراشپز- سالاد تبوله یکی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین سالاد‌های خاورمیانه‌ای است که اصالت آن به…

4 ساعت ago

طرز تهیه پاستا با سس خامه ای زعفرانی

فراشپز- پاستا خامه ای زعفرانی یک غذای فوق العاده خوشمزه و جذاب است که یک…

5 ساعت ago

طرز تهیه شیرینی بهارنارنج

فراشپز- شیرینی بهارنارنج یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که در ایام خاصی…

7 ساعت ago