آشپزی

طرز تهیه لوبیا فسنجون گیلانی؛ یک خورش بدون گوشت

فراشپز- لوبیا فسنجون، یکی از غذا های اصیل و قدیمی گیلانی، گزینه‌ ای بی‌ نظیر برای عاشقان طعم‌ های سنتی و گیاهی است. این خورش خوشمزه بدون استفاده از گوشت یا مرغ تهیه می‌ شود و با ترکیب لوبیا چیتی، گردو و سبزی‌ های معطر، طعمی دل‌ا نگیز و متفاوت خلق می‌ کند. اگر به دنبال یک غذای ساده، مقوی و در عین حال لذیذ هستید که با کته و سیرترشی سرو شود، لوبیا فسنجون انتخابی عالی خواهد بود. امروز طرز تهیه لوبیا فسنجون را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

پیاز 1 عدد درشت
لوبیا چیتی پخته 2 پیمانه
گردوی آسیاب شده 1 پیمانه
سبزی معطر شامل چوچاق و نعنا تفت داده شده نصف پیمانه و جایگزین از نصف پیمانه قرمه سبزی تفت داده شده می‌توانید استفاده کنید
بادمجان نگینی خرد شده 2 عدد
رب گوجه‌ فرنگی 1 عدد
رب انار ترجیحا ترش 1 ق غذا خوری
آب نارنج یا آبلیموی تازه به میزان دلخواه
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه لوبیا فسنجون

مرحله اول: تفت دادن پیاز

پیاز را ریز خرد کنید و در قابلمه‌ ای با کمی روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا سبک و طلایی شود. از قبل لوبیا را خیس کنید و چندین بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن از بین برود.

مرحله دوم: افزودن سبزی و گردو

سبزی معطر خردشده (چوچاق و نعنا یا قورمه‌ سبزی به عنوان جایگزین) را به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا عطر سبزی‌ ها آزاد شود.گردوی آسیاب‌ شده را به مخلوط پیاز و سبزی بیفزایید و به مدت ۲-۳ دقیقه تفت دهید تا کمی برشته شود.

مرحله سوم: پخت

رب گوجه‌ فرنگی، رب انار، نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند. سپس ۳ لیوان آب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا مخلوط به جوش آید.پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و اجازه دهید گردو به مدت ۳۰ دقیقه بپزد و طعم خود را به خورش بدهد.

مرحله چهارم: تهیه خورش لوبیا فسنجون

لوبیا چیتی پخته‌ شده را به خورش اضافه کنید. همزمان، بادمجان‌ های نگینی خردشده را در تابه‌ ای جداگانه با روغن سرخ کنید تا طلایی شوند، سپس آن‌ ها را به خورش بیفزایید.حرارت را ملایم نگه دارید و صبر کنید تا خورش غلیظ شود و گردو ها به روغن بیفتند. در صورت تمایل، در انتها ۱ قاشق غذا خوری آب نارنج یا آبلیموی تازه اضافه کنید تا طعم ترش و دلچسبی به خورش بدهد.خورش آماده‌ شده را در ظرف مورد نظر بکشید و همراه با کته و سیرترشی سرو کنید.

فوت و فن های دستور پخت فسنجون بدون گردو

  1. برای پخت بهتر لوبیا چیتی، آن را از شب قبل خیس کنید و ۲-۳ بار آبش را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود
  2. اگر رب انار ترش در دسترس نبود، می‌توانید از آب انار تازه یا کمی آبغوره استفاده کنید تا تعادل طعم حفظ شود.
  3. برای جلوگیری از جذب روغن زیاد، بادمجان‌ ها را پس از خرد کردن کمی نمک بزنید و ۱۵ دقیقه کنار بگذارید، سپس سرخ کنید.

منبع: پارسی دی

فراشپز

Recent Posts

(ویدئو) طرز تهیه میان وعده ارزان و مقوی با سیب زمینی

فراشپز- با سیب زمینی صبحانه و میان وعده‌ای خوشمزه تهیه کنید:

30 دقیقه ago

فوت و فن‌های پخت پنکیک با بیسکویت پتی بور

فراشپز- پنکیک‌ها انواع و اقسام مختلفی دارد و شما می‌توانید این بار پنکیک را بدون…

2 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه پاپ کورن کلاسیک با ۱ لیوان شیر

فراشپز- اگر 1 لیوان ذرت و شیر دارید! این دستور غذا را امتحان کنید فوق…

2 ساعت ago

۶ غذای مخصوص سیزده بدر؛ با این غذا‌ها سیزده را متفاوت‌تر بدر کنید!

فراشپز- در بسیاری از مناطق ایران اعتقاد سنتی بر این است که غذای مخصوص سیزده…

4 ساعت ago

(ویدیو) دستور پخت پلو بریانی؛ خوشمزه ترین غذای سیزده بدر

فراشپز- آیا به دنبال یک غذای خاص و خوشمزه برای سیزده بدر هستید؟ پلو بریانی…

5 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه پیتزا تابه‌ای، ساده، سریع و خوشمزه!

فراشپز- یک دستور پخت ساده و خوشمزه برای تهیه پیتزا با پنیر است که می‌تواند…

6 ساعت ago