خوراک لوبیا چیتی یکی از غذاهایی است که هم مقویاست و هم میتواند وعده سبکی برای شما باشد. غذایی که هرچه در جزییات طبخ آن توجه و دقت کنید خوشمزهتر میشود.
این غذاها در شهرهای شمالی و شمال غربی ایران طرفداران زیادی دارد. در شهرهای شمالی به خصوص گیلان خوراک لوبیا را هم به عنوان صبحانه میل میکنند و هم به عنوان وعدههای غذایی. لوبیا کباب هم یکی از غذاهای محبوبی رشتیهاست که این خوراک را به همراه گوشت کباب شده (چنجه) میخورند.
اما این غذا در عین سادگی و راحتی در حین پخت یک پیشنیاز مهم دارد. بهتر است ۱۲ تا ۸ ساعت پیش از پخت لوبیا چیتی را در آب خیس کنید، یک یا دوبار نیز در این فاصله آب آن را عوض کنید تا به اصطلاح نفخ آن برطرف شود.
لوبیا چیتی خام: ۲۵۰ گرم
قارچ (در صورت تمایل) : ۲۵۰ گرم
پیاز داغ نگینیشده: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زرد چوبه به اندازه کافی
آبلیموی تازه: به اندازه کافی هنگام سرو
۱. لوبیا چیتی را در ظرف، به همراه سه لیوان بریزید تا روی حرارت ملایم بپزد.
۲. داخل یک ماهیتابه پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زرچوبه رو با هم تفت بدهید تا رب سرخ شود و مزه خامی آن گرفته شود.
۳. اگر قصد دارید به خوراک خود قارچ اضافه کنید، در این مرحله دست به کار شوید، قارچها در اندازه کوچک ( هماندازه با لوبیا) خرد کنید و در ظرف دیگر با کره و نمک تفت دهید و به رب گوجه فرنگی اضافه کنید.
۴. سری به لوبیا چیتی بزنید، وقتی تقریبا پخت و از خامی در آمد مایه قارچ و فلفل رو به آن اضافه کنید.
۵. در این مرحله هرچقدر لوبیا و مواد اضافه شده به آن روی حرارت ملایمتری باشد، خوشمزهتر میشود.
۶. تست کردن نمک، فلفل و طعم لوبیا در این مرحله انجام دهید
۷. از اضافه کردن بیش از حد رب گوجه فرنگی و زردچوبه خودداری کنید، چرا که باعث تیره شدن یا زرد شدن خوراک شما میشود.
منبع: ایرنا
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…