آشپزی

طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده

فراشپز- ماش پلو با گوشت چرخ‌کرده، یک غذای بسیار متنوع مثل طرز تهیه لوبیا پلو است که می‌توانید با توجه به ذائقه خود، آن را شخصی‌سازی کنید. این غذای خوشمزه و مقوی را می‌توانید با اضافه کردن انواع سبزیجات، ادویه‌ها و ته دیگ‌های مختلف، هر بار با طعمی جدید تجربه کنید. این غذا هم برای وعده‌های روزانه و هم برای مهمانی‌ها مناسب است. در ادامه طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده در کمترین زمان ممکن را بررسی می‌کنید. همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده

برنج۲ پیمانه

ماش۱ پیمانه

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم

پیاز۱ عدد متوسط

رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

روغن به مقدار لازم

طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده

۱. پخت ماش

اولین مرحله از طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده این است که ماش را آماده کنید. برای این کار ماشی را که از شب قبل خیس کرده‌اید با مقداری آب و نمک بپزید تا بپزد.

۲. تهیه مایه گوشت چرخ کرده

هم زمان که ماش می‌پزد زمان آن است که مایه گوشت چرخ‌کرده ماش پلو را آماده کنید. برای این کار در یک تابه مناسب، پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در ادامه رب گوجه فرنگی و ادویه‌های لازم را اضافه کرده و به مدت چند دقیقه تفت دهید.

۳. دم کردن ماش پلو

اکنون زمان آن رسیده که ماش پلو را بار بگذارید برای این کار برنج را آبکش کرده بعد کف قابلمه را کمی روغن بریزید و بعد با سیب زمینی یا نان برای تهیه ته دیگ بپوشانید. به ترتیب یک لایه از برنج بریزید بعد کمی از گوشت چرخ کرده را به همراه ماشی که پخته و هیچ آبی ندارد بریزید. این کار را تا اتمام تمام مواد انجام دهید. در نهایت مقداری زعفران دم‌کرده رویش بریزید و اجازه دهید ماش پلو با گوشت چرخ کرده شما به مدت یک ساعت دم بکشد.

نکات تکمیلی برای تهیه ماش پلو

تهیه و پخت ماش پلو تقریبا کاری مشابه طرز تهیه عدس پلو است بنابراین با کمی صبر و حوصله می‌توانید ماش پلویی خوب تهیه کنید و لذت ببرید. هر چند برای این غذا هم مثل هر غذایی دانستن و رعایت کردن نکات و فوت‌وفن‌هاست که باعث می‌شود ماش پلوی شما زبانزد خاص و عام باشد.

تهیه ماش پلو با گوشت قلقلی

یکی از روش‌های محبوب تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده، درست کردن گوشت قلقلی است. برای این کار، گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و ادویه‌های دلخواه مخلوط کرده و به شکل گلوله‌های کوچک درآورید. سپس آنها را در روغن سرخ کرده و به مایه پلوی خود اضافه کنید. قلقلی‌ها به ماش پلو طعم و ظاهر بسیار جذابی می‌دهند و باعث می‌شوند این غذا مجلسی‌تر شود. نکته مهم این است که قلقلی‌ها را قبل از اضافه کردن به برنج، کاملا سرخ کنید تا آبدار نشوند.

استفاده از انواع گوشت برای تهیه ماش پلو

گرچه گوشت چرخ‌کرده رایج‌ترین نوع گوشت برای تهیه ماش پلو است، اما شما می‌توانید از انواع دیگر گوشت هم استفاده کنید. برای مثال می‌توانید از گوشت مرغ ریش ریش شده، گوشت تکه‌ای کوچک هم استفاده کنید. هر کدام از این گوشت‌ها طعم و بافت متفاوتی به ماش پلو می‌دهند و باعث می‌شوند این غذا تنوع بیشتری داشته باشد. اگر از گوشت مرغ یا گوسفند استفاده می‌کنید، بهتر است آن را قبل از اضافه کردن به برنج، به خوبی بپزید.

البته اگر دوست دارید این غذا را بدون گوشت تهیه کنید هم هیچ محدودیتی وجود ندارد و با حذف گوشت می‌توانید یک ماش پلوی گیاهی داشته باشید.

استفاده از سبزیجات در ماش پلو

اضافه کردن سبزیجات به ماش پلو، نه تنها باعث خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود، بلکه ارزش غذایی آن را هم افزایش می‌دهد. شما می‌توانید از سبزیجاتی مانند هویج، نخود فرنگی، سیب زمینی، یا حتی سبزی‌های معطر مانند شوید و نعناع استفاده کنید. سبزیجات را قبل از اضافه کردن به برنج، کمی تفت دهید تا طعم آنها بهتر آزاد شود.

همراه کردن ماش پلو با نیمرو

یکی از بهترین همراهان ماش پلو، نیمرو است. نیمرو طعم و بافت متفاوتی به این غذا اضافه می‌کند و آن را کامل‌تر می‌کند. برای تهیه نیمرو، تخم مرغ‌ها را در روغن کمی سرخ کرده و سپس روی ماش پلو قرار دهید.

استفاده از رب برای تهیه ماش پلو

اضافه کردن رب گوجه فرنگی به ماش پلو، رنگ و طعم آن را زیباتر می‌کند. اما می‌توانید آن را هم حذف کنید.

استفاده از ماش در غذا‌های مختلف

ماش، این دانه کوچک و پرخاصیت، از دیرباز در سفره ایرانیان جایگاه ویژه‌ای داشته است. ماش سرشار از پروتئین، فیبر و انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که آن را به یک غذای سالم و مغذی تبدیل کرده است. این دانه ارزشمند در انواع غذا‌ها قابل استفاده است و به غذا‌ها طعم و عطر بی‌نظیری می‌بخشد. از آش و خوراک‌های سنتی گرفته تا پلو‌های مجلسی، ماش می‌تواند به عنوان یک ماده اصلی یا مکمل به کار رود و به بهبود طعم و ارزش غذایی غذا کمک کند.

منبع: کتاب کاله

فراشپز

Recent Posts

کافئین و قهوه باعث خستگی می‌شود؟

فراشپز- بی حالی، قند خون و کم آبی بدن تا حدودی تأثیرات متناقض قهوه بر…

33 دقیقه ago

طرز پخت کبه سیب زمینی

فراشپز- کبه سیب زمینی یکی از انواع کبه‌ها می‌باشد که برای کشور لبنان و عراق…

1 ساعت ago

کوکو نخود فرنگی؛ شام گیاهی و لذیذ بدون گوشت

فراشپز- کوکو نخود فرنگی یکی دیگر از انواع کوکو می‌باشد که به روش‌های متفاوتی تهیه…

2 ساعت ago

طرز تهیه آغوز مسما گیلانی؛ لذت یک طعم متفاوت

فراشپز- آغوز مسما یه غذای درست شده با گوشت اردک و مخصوص استان‌های شمال کشور…

2 ساعت ago

زیر برنجی؛ چلو گوشت لری مجلسی و سنتی

فراشپز- زیر برنجی یا چلو گوشت لری یکی از سنتی‌ترین و معروف‌ترین غذا‌های لری است،…

3 ساعت ago

مرجو خورشت گلپایگان؛ ساده و خوش طعم

 اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و متفاوت اصیل ایرانی میگردید پیشنهاد میکنیم این خورشت…

4 ساعت ago