فراشپز- ماهی صبور، یکی از ماهیهای گوشتی بسیار خوشمزهای است که به روشهای مختلفی طبخ میشود. یکی از پرطرفدارترین روشهای پخت این ماهی پرکردن شکم آن با حشو است.
حشو سسی از ترکیب سبزیجات تازه و معطری است که در کنار بیشتر غذاهای جنوبی سرو میشود.
مدت زمان آمادهسازی تهیه این غذا ۴۰-۶۰ دقیقه است.
مقدار مواد اعلام شده در این دستور مناسب برای ۳-۴ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار آن را افزایش دهید و در حجم بیشتری این غذای بسیار خوشمزه را طبخ کنید.
درجه سختی تهیه این غذا در دستهبندی متوسط قرار دارد.
در اولین مرحله برای طبخ این غذا به سراغ آمادهسازی تمرهندی روید. توجه داشته باشید که تازه بودن و مرغوب بودن تمر شما تاثیر زیادی در طعم حشو ایجاد میکند. تمر را در ظرف مناسبی بریزید و مقداری آب جوش به آن بیفزایید. حال ۳-۴ دقیقه زمان دهید تا تمر در آب نرم شود.
حال با کمک دست کمی آن را ماساژ دهید تا به خوبی در آب حل شود. ترکیب فوق را از صافی رد کنید تا هستهها و ناخالصیهای تمر از آن جدا شود و ترکیبی صاف و زلال حاصل شود. یک قاشق غذاخوری آرد را به ترکیب فوق بیافزایید و بهخوبی بههم زنید تا دانههای آرد در آب تمر حل شود.
در دومین مرحله به سراغ آمادهسازی پیاز و سیر روید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید. مطابق با سلیقه خود آن را نگینی یا خلالی خرد کنید. اگر تمایل داشته باشید میتوانید از مقدار بیشتری پیاز در تهیه حشو استفاده کنید. درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید. پیازهای خرد شده را به تابه بیفزایید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی رنگ شوند.
در همین مرحله سیرها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را با کمک سیرله کن یا میکسر پوره کنید. میتوانید با چاقو سیرها را ریر خرد کنید. سیر را به تابه بیفزایید و بهم زدن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود. در همین مرحله مقداری زردچوبه وفلفل قرمز به آن بیفزایید. کمی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
در سومین مرحله به سراغ سبزیها روید. آنها را تمیز کنید و بشویید. به کمک میکسر یا خردکن آن را له کنید. حال سبزیجات خرد شده را به ترکیب درون تابه بیفزایید و به تفت دادن ادامه دهید تا آب اضافی سبزیجات گرفته شود.
برخی سبزیجات را به طور جداگانه در مقداری روغن تفت میدهند سپس سبزیجات سرخ شده را به ترکیب پیاز و سیر اضافه میکنند. توجه داشته باشید که تناسب مقدار شنبلیله و گشنیز را رعایت کنید. استفاده زیاد از شنبلیله موجب تلخ شدن غذای شما میشود.
در چهارمین مرحله ترکیب آبتمر را به مواد درون تابه اضافه کنید. با کمی نمک چاشنی آن را تنظیم کنید و همه مواد را بهم زنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند. کمی زمان دهید تا مواد حشو به غلظت مناسبی رسد سپس حرارت را خاموش کنید و به سراغ مرحله بعد روید.
در این مرحله به سراغ آمادهسازی ماهی روید. ماهی را با آب سرد بشویید و تمیز کنید. برخی از ماهیها استخوان یکتکه و پیوستهای دارند و در همین مرحله میتوانید آن را جدا کنید. شکم ماهی را تا انتها ببرید یا اصطلاحا شکم ماهی را باز کنید.
از مواد حشو درون شکم ماهی قرار دهید. توجه داشته باشید که مقدار مناسبی از سبزیجات درون شکم ماهی گذارید تا در زمان پخت از شکم آن خارج نشود و غذایتان ظاهر زیبایی به خود گیرد. حال با کمک نخ و سوزن، خلال دندان یا تکهای برگ تره شکم ماهی را بدوزید و کنار گذارید.
در هفتمین مرحله درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید و ماهی را در تابه به خوبی سرخ کنید. میتوانید با براشی آغشته به کره و محلول زعفران روی ماهیها را طعم دار کنید. آنها را درون سینی فر قرار دهید. فر را از قبل گرم کنید و سینی را درون فر قرار دهید. ۲۰-۳۰ دقیقه زمان دهید تا ماهیها با دمای ۱۸۰درجه در فر بپزد.
نکته: برای کباب کردن ماهی شکمپر با کمک توری مطابق روش فوق پیش روید، ماهی شکمپر را روی توری قرار داده و روی منقل یا آتش ماهی را کباب کنید.
در این مرحله برای بالاتر رفتن روند پخت، برنج را به صورت کتهای ساده یا به همراه سبزی تازه بپزید. در نهایت ماهیهای شکمپرتان را در کنار پلو به همراه سیرترشی نوشجان کنید و از طعم و مزه بینظیر این غذای جنوبی لذت ببرید.
در این بخش به چند سوال پرتکرار در رابطه با پخت ماهی پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.
ویژگیهای ماهی تازه چیست؟
ماهی تازه دارای چشمانی براق و درخشنده است، زمانی که با انگشت گوشت ماهی را فشار میدهید قابلیت ارتجاعی دارد و سریع به حالت اولیه خود برمیگردد. آبششهای ماهی، قرمز و آبدار هستند. ماهی بوی بد و متعفن نمیدهد.
روش تهیه ماهی شکمپر با انار چگونه است؟
در تهیه حشو با رب انار کافی است که تمر را حذف و رب انار را جایگزین آن کنید.
سبزی حشو چیست؟
سبزی حشو ترکیبی از گشنیز و شنبلیه تازه است.
برای ماهی شکمپر کدام ماهی بهتر است؟
صبور، شوریده، سنگسر، سفید و ماهی قزلآلا بهترین ماهیهای انتخابی برای ماهی شکمپر هستند.
منبع: اکالا
فراشپز- “یتیمچه” از جمله غذاهای به قول معروف دم دستی و آسان می باشد که…
فراشپز- خوراک لوبیا همراه با کمی روغن زیتون و زیره و گلپر سرو بشه که…
فراشپز- در این مطلب با نحوه طبخ خوراک رژیمی و بسیار خوشمزه مرغ و سبزیجات…
فراشپز- نیمرو بدون روغن مخصوص شمایی که رژیم دارید. این بار مزه ی “نیمرو”ی رژیمی…
فراشپز- “املت قارچ” و گوجه فرنگی یک پیش غذای عالی و مقوی می باشد که…