آشپزی

طرز تهیه «ماهی فیویج »گیلانی

فراشپز- بعلت مجاورت شهرهای شمالی با دریا در بسیاری از غذاهای شمالی ماهی به کار می رود و تنوع غذاهای آنها بسیار زیاد است. یکی از غذاهای محبوب گیلانی که با ماهی تهیه می شود ماهی فیویج نام دارد که خاص مردم گیلان است.

“ماهی فیویج” یکی از غذاهای محلی گیلان است که روش پخت و طعم دلچسبی دارد. در این مطلب طرز تهیه این غذای محلی را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه ماهی فیویج

ماهی سفید : ۱عدد

گردو آسیاب شده : ۱پیمانه

پیاز : ۱عدد

سیر : ۳حبه

کشمش ساییده شده : ۱پیمانه

سبزی (شامل گشنیز، نعنا و پونه ساییده شده) : ۳ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی : به میزان لازم

نمک : به اندازه کافی

طرز تهیه ماهی فیویج

برای تهیه این ماهی باید ابتدا ماهی را خوب تمیز و پاک کنید و شکم آن را پاره کرده و محتویات درون آن را بیرون بریزید و بعد آن را کاملا شسته و خشک کنید.

سپس باید سیر و پیاز را رنده کرده و با مقداری کشمش ساییده شده به همراه رب گوجه فرنگی و سبزی خرد شده گردو و کمی نمک مخلوط کنید و این محتویات را درون شکم ماهی قرار دهید تا پر شود.

برای اینکه محتویات بیرون نریزد و کاملا با هم بپزند، می‌توانید با نخ سوزن شکم ماهی را بدوزید یا از خلال دندان استفاده کنید.

بعد از آن باید یک ماهیتابه نچسب را انتخاب کرده و کف آن را چرب کنید و ماهی را در آن بگذارید و بقیه موادی که برای داخل شکم ماهی آماده کرده بودید را داخل یک ظرف فلزی ریخته و وسط ماهیتابه بگذارید و در آن را ببندید و روی شعله پخش کن بگذارید تا با شعله خیلی ملایم ماهی شما پخته و مغز پخت شود.

البته این طرز تهیه گیلانی‌ها است که ماهی را شکم پر می‌کنند شما می‌توانید مواد اضافه‌ای که باقیمانده را کف ماهی تابه بریزید و بعد ماهی را روی آن بگذارید.

اگر هم غذای ترش تری بخواهید می‌توانید از رب انار به جای رب گوجه فرنگی استفاده نمایید.

این ماهی را می‌توانید در کنار انواع پلو و چلو میل کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

برای آماده سازی مواد اولیه حدوداً ۲۰ دقیقه زمان احتیاج است و برای پختن و جا افتادن ماهی ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارید و می‌توانید این غذای خوشمزه و سرشار از مواد غذایی مفید را به عنوان وعده اصلی شام یا نهار میل کنید و یا حتی برای افطار آن را تهیه کنید.

این مواد لازم برای ۴ نفر در نظر گرفته شده بود و اگر بخواهید می‌توانید با توجه به تعداد نفرات، با رعایت نسبت ها، مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

دو نوع املت با سبزیجات + دستور تهیه جدید

فراشپز- یک املت متفاوت با طعم سبزیجات را در برنامه غذایی امروز خود قرار دهید…

2 ساعت ago

آموزش املت قهوه خانه ای؛ راز خوشمزگی این غذا چیست؟

فراشپز- خیلی از ما طعم املت قهوه خانه ای را چشیده ایم که واقعا بی…

4 ساعت ago

۹ باور غلط درباره خواب

فراشپز- مهم‌ترین جنبه زندگی ما انسان‌ها خواب است، اما درباره آن اطلاعات خیلی کمی داریم…

12 ساعت ago

پودینگ هویج، دسر خوشمزه و مقوی

فراشپز- پودینگ هویج نوعی دسر لطیف و بسیار خوشمزه است که از ترکیب پوره هویج…

13 ساعت ago

طرز تهیه کاپ کیک موز و شکلات

فراشپز- کاپ کیک موز و شکلات یکی از انواع کاپ کیک‌های شکلاتی است که در…

13 ساعت ago

طرز تهیه مربای لبو و هویج؛ مربای خوشرنگ و خوشمزه

فراشپز- مربای لبو و هویج نوعی مربای خوشرنگ و خوشمز است ک از ترکیب لبو…

14 ساعت ago