طرز تهیه “ماهی فیویج” گیلانی

بعلت مجاورت شهرهای شمالی با دریا در بسیاری از غذاهای شمالی ماهی به کار می رود و تنوع غذاهای آنها بسیار زیاد است. یکی از غذاهای محبوب گیلانی که با ماهی تهیه می شود ماهی فیویج نام دارد که خاص مردم گیلان است.

“ماهی فیویج” یکی از غذاهای محلی گیلان است که روش پخت و طعم دلچسبی دارد. در این مطلب طرز تهیه این غذای محلی را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه ماهی فیویج

ماهی سفید : ۱عدد

گردو آسیاب شده : ۱پیمانه

پیاز : ۱عدد

سیر : ۳حبه

کشمش ساییده شده : ۱پیمانه

سبزی (شامل گشنیز، نعنا و پونه ساییده شده) : ۳ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی : به میزان لازم

نمک : به اندازه کافی

طرز تهیه ماهی فیویج

برای تهیه این ماهی باید ابتدا ماهی را خوب تمیز و پاک کنید و شکم آن را پاره کرده و محتویات درون آن را بیرون بریزید و بعد آن را کاملا شسته و خشک کنید.

سپس باید سیر و پیاز را رنده کرده و با مقداری کشمش ساییده شده به همراه رب گوجه فرنگی و سبزی خرد شده گردو و کمی نمک مخلوط کنید و این محتویات را درون شکم ماهی قرار دهید تا پر شود.

برای اینکه محتویات بیرون نریزد و کاملا با هم بپزند، می‌توانید با نخ سوزن شکم ماهی را بدوزید یا از خلال دندان استفاده کنید.

بعد از آن باید یک ماهیتابه نچسب را انتخاب کرده و کف آن را چرب کنید و ماهی را در آن بگذارید و بقیه موادی که برای داخل شکم ماهی آماده کرده بودید را داخل یک ظرف فلزی ریخته و وسط ماهیتابه بگذارید و در آن را ببندید و روی شعله پخش کن بگذارید تا با شعله خیلی ملایم ماهی شما پخته و مغز پخت شود.

البته این طرز تهیه گیلانی‌ها است که ماهی را شکم پر می‌کنند شما می‌توانید مواد اضافه‌ای که باقیمانده را کف ماهی تابه بریزید و بعد ماهی را روی آن بگذارید.

اگر هم غذای ترش تری بخواهید می‌توانید از رب انار به جای رب گوجه فرنگی استفاده نمایید.

این ماهی را می‌توانید در کنار انواع پلو و چلو میل کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

برای آماده سازی مواد اولیه حدوداً ۲۰ دقیقه زمان احتیاج است و برای پختن و جا افتادن ماهی ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارید و می‌توانید این غذای خوشمزه و سرشار از مواد غذایی مفید را به عنوان وعده اصلی شام یا نهار میل کنید و یا حتی برای افطار آن را تهیه کنید.

این مواد لازم برای ۴ نفر در نظر گرفته شده بود و اگر بخواهید می‌توانید با توجه به تعداد نفرات، با رعایت نسبت ها، مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه پلو کرفس با مرغ، یک بشقاب خوشمزگی و هیجان!

فراشپز- پلو کرفس با مرغ نوعی پلوی مخلوط است که از ترکیب برنج با کرفس،…

12 ساعت ago

طرز تهیه سوپ ماکارانی مخصوص روز‌های سرد پاییز

فراشپز- سوپ ماکارانی یکی از انواع سوپ‌های سبزیجات است که به جای حبوبات در آن…

13 ساعت ago

روش تهیه یک غذای پاییزی مجلسی با کدو

فراشپز- پاییز که از راه می‌رسد سروکله صیفی‌جاتی مثل کدو تنبل یا همان کدو حلوایی…

13 ساعت ago

طرز تهیه ذرت مکزیکی اصل + مواد لازم سس خوشمزه خانگی

فراشپز- ذرت مکزیکی یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای خیابانی است که طعم بی‌نظیر و…

13 ساعت ago

طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی برای 4 نفر+ اندازه سبزی و گوشت

فراشپز- قورمه سبزی یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که تهیه‌ی آن کمی…

13 ساعت ago

طرز تهیه و ترفندهای پخت تاس کباب با مرغ

فراشپز- تاس کباب، ترکیب خوشمزه خورش گوشت مخصوص با پلو یکی از غذاهای مورد علاقه…

1 روز ago