طرز تهیه متبل بادمجان (پیش غذای لبنانی) در ۳۰ دقیقه

متبل یا مطبل بادمجان یک پیش غذای متفاوت و خوشمزه عربی است. اصالت این پیش غذای معروف عربی به کشور لبنان برمی‌گردد.

متبل یا مطبل بادمجان یک پیش غذای متفاوت و خوشمزه عربی است. اصالت این پیش غذای معروف عربی به کشور لبنان برمی‌گردد. در تهیه مطبل از بادمجان و ماست استفاده می‌شود. طرز تهیه متبل با ماست و بادمجان بسیار ساده و آسان است. بد نیست بدانید نحوه درست کردن متبل بسیار شبیه طرز تهیه باباغنوش است. اما فرق باباغنوش با متبل این است که در باباغنوش برخلاف متبل نیازی به استفاده از ماست نیست. در این مقاله ما طرز تهیه متبل را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه متبل بادمجان

بادمجان: ۳ عدد متوسط

سیر تازه یا پودر سیر: ۲ حبه (نصف قاشق چای‌خوری)

ارده: ۲ قاشق غذاخوری سرخالی

ماست (یونانی): ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

لیموترش (یا آبلیمو): ۱ عدد (۱ قاشق غذاخوری آبلیمو)

جعفری تازه: ۱۰۰ گرم

انار: ۱ عدد کوچک

روغن زیتون: به مقدار لازم

نان: برای سرو متبل

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۱۰ دقیقه
مدت زمان پخت متبل بادمجان: ۲۰ دقیقه
میزان کالری در ۱۰۰ گرم متبل بادمجان: حدود ۸۰ کیلوکالری

مراحل طرز تهیه متبل بادمجان

برای تهیه این پیش غذای لذیذ عربی مرحله به مرحله مطابق زیر عمل کنید:

مرحله اول: بادمجان‌ها را کباب کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه متبل باید ابتدا بادمجان‌ها را شسته و کامل خشک نمایید. با نوک چاقو چند برش در داخل بادمجان ایجاد کنید. سپس بادمجان‌ها را سیخ بزنید و روی زغال سرخ شده بگذارید تا کاملاً کبابی شوند. شما می‌توانید بادمجان‌ها را روی گاز نیز کباب کنید.

بادمجان‌ها را روی حرارت مرتب بچرخانید تا همه قسمت‌های بادمجان کاملاً کباب شده و پوست آن سیاه شود. زمانی که پوست بادمجان کاملاً سوخت، بادمجان‌های کبابی شما آماده است.

مرحله دوم: پوست بادمجان‌های کبابی را بگیرید

بعد از اینکه بادمجان‌ها را از روی حرارت برداشتید آن‌ها را داخل کاسه یا ظرفی بریزید. روی ظرف یا کاسه سلفون کشیده و به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید. این کار باعث می‌شود تا بادمجان‌ها عرق کرده و پوست آنها به راحتی جدا شود. حالا پوست بادمجان‌ها را به آرامی جدا نمایید. تخم‌های بادمجان را نیز جدا کنید تا ظاهر غذای شما زیباتر شود.

مرحله سوم: بادمجان‌ها را ساطوری خرد کنید

در این مرحله از پخت متبل بادمجان به روش رستورانی لازم است بادمجان‌های کبابی پوست گرفته شده را ساطوری خرد کرده یا در دستگاه غذاساز کاملاً له نمایید.

مرحله چهارم: سیر را رنده کنید و به بادمجان‌ها اضافه کنید

سیر را پوست بگیرید و پس از شستن و خشک شدن سیر، با استفاده از رنده ریز، سیر را کاملا پوره کنید. در صورت عدم دسترسی به سیر تازه می‌توانید از نصف قاشق چای‌خوری یا کمتر پودر سیر نیز استفاده کنید. پوره سیر یا پودر سیر را به بادمجان‌های خرد شده اضافه نمایید.

مرحله پنجم: ماست و ارده را اضافه کنید

حالا ماست (طرز تهیه ماست سفت) و ارده (طرز تهیه ارده) را به سیر و بادمجان اضافه کرده و هم می‌زنیم تا مخلوط یکدست و یکنواخت شود. از هم زدن زیاد ماست خودداری کنید، زیرا این کار باعث می‌شود تا غذای شما آب بیندازد.

مرحله ششم: آب لیموترش را بگیرید و به مواد متبل اضافه نمایید

در این مرحله از پخت پیش غذای لبنانی مطبل، آب لیمو ترش را گرفته و به سایر مواد داخل کاسه اضافه کنید. برای اینکه آب لیمو ترش کامل خارج شود، قبل از برش لیمو آن را با فشار کف دست روی سطح صاف به جلو و عقب حرکت دهید. بعد از اینکه لیمو را برش دارید با استفاده از دست یا دستگاه آبلیموگیری دستی، آب لیمو را کامل خارج کنید و هسته‌های آن را دور بیندازید. اگر لیموترش ندارید از آبلیمو استفاده کنید.

مرحله هفتم: جعفری تازه را شسته و خرد کنید

جعفری را کامل پاک کرده و خوب بشویید. سپس جعفری‌های شسته شده را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود. با استفاده از یک چاقوی تیز جعفری‌ها را ساطوری و ریز خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله هشتم: نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید

در این مرحله از درست کردن متبل، باید نمک و فلفل سیاه را به سایر مواد اضافه کرده و همه مواد را با هم ترکیب کنید. طعم متبل را بچشید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. اگر دوست دارید غذای شما کمی ترش‌تر شود، می‌توانید آب لیموترش بیشتری به غذای خود اضافه کنید.

مرحله نهم: متبل آماده شده را در یخچال بگذارید

در آخرین مرحله از طرز تهیه متبل، روی کاسه غذا کیسه فریزر یا سلفون بکشید و کاسه را داخل یخچال بگذارید. حداقل به مدت یک یا دو ساعت باید متبل در یخچال بماند تا طعم مواد به خورد هم برود.

مرحله آخر: متبل بادمجان را سرو کنید

بعد از اینکه متبل آماده شده آن را داخل ظرف سرو بریزید و با دانه‌های انار و جعفری خرد شده تزیین کنید. با پشت قاشق وسط مواد را گود کرده و مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید. شما می‌توانید این غذا را با انواع نان یا در کنار غذاهای مختلف به عنوان مزه سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه متبل

برای تهیه این پیش غذای سرد لبنانی بهتر است از بادمجان‌های متوسط و گوشتی استفاده کنید.

از هم زدن زیاد مایه متبل خودداری کنید. این کار باعث می‌شود تا متبل بافت شلی داشته باشد و ماست آب بیندازد.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن متبل

آیا طرز تهیه متبل شبیه بابا غنوش است؟

بله این دو پیش غذای عربی دستور پخت مشابهی دارند با این تفاوت که در متبل از ماست استفاده می‌شود، اما بابا غنوش نیازی به ماست ندارد.

آیا می‌توان از ماست معمولی برای تهیه متبل استفاده کرد؟

استفاده از ماست یونانی باعث می‌شود تا غلظت پیش غذای شما بیشتر شود. ماست معمولی به دلیل غلظت کم باعث شل شدن غذای شما می‌شود.

برای پوست بادمجان‌های کبابی به راحتی کنده شود چه باید کرد؟

هنگام برداشتن بادمجان‌ها از روی حرارت آنها را داخل یک ظرف درب‌دار ریخته یا روی آن سلفون بکشید تا بادمجان‌ها عرق کرده و پوست آنها به راحتی جدا شود.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه رب نارنج شمالی؛ چگونه از تلخ شدن رب جلوگیری کنیم؟

فراشپز- رب نارنج از چاشنی‌های اصیل و پرطرفدار در دستور پخت‌های شمال ایران است. این…

22 ساعت ago

طرز تهیه کوکو عدس به دو روش متفاوت

فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…

22 ساعت ago

طرز تهیه ساندویچ لذیذ شاورما مرغ به سبک رستوران

فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…

22 ساعت ago

آیا چای سبز واقعا موجب لاغری می‌شود؟، منع مصرف چای سبز برای این افراد

فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…

22 ساعت ago

برای سلامت روده‌هایتان این میوه‌ها و سبزیجات را بخورید

فراشپز- از زمان‌های قدیم، درباره فواید بی‌شمار خوردن میوه‌ها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…

22 ساعت ago

موز با شیر: آیا برای سلامت بدن مفید است یا مضر؟ + طرز تهیه شیرموز سالم

فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…

22 ساعت ago