مربای بالنگ خانگی ، برای تهیه “مربای بالنگ خانگی” خوشمزه بالنگ هایی را انتحاب کنید که برجستگی کمتری روی پوست داشته باشند تا به سهولت پوست را جدا کنید.
بالنگ یکی از میوه های مخصوص شیراز است و طبعش گرم و خشک است.این مربا طرفدارن زیادی دارد و خوردن آن برای کسانی که مشکلات معده، زخم معده، نفخ و دل درد دارند، توصیه می شود و صبحانه مفیدی است.
بالنگ : 2 عدد
شکر :هم وزن بالنگ
گلاب : یک چهارم لیوان
زعفران : دم کرده به میزان لازم
پس از شستن بالنگ ها ، پوست آن را با یک چاقوی تیز به صورت یک لایه نازک بردارید و اگر مقدار کمی از پوست روی آن باقی بماند در عطر بیشتر مربا تاثیر گذار است.
سعی کنید از بالنگ هایی استفاده کنید که برجستگی کمتری داشته باشد تا در موقع پوست کردن راحت بتوانید این کار را انجام دهید.
بالنگ های پوست گرفته را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید و قسمت داخلی آن یعنی مغزش را در بیاورید. آب یکی از بالنگ ها را بگیرید و صاف کنید.
بخش داخلی بالنگ که شبیه پنبه و سفید رنگ است را برای مربا جدا کنید و به تکه هایی به طول 1 در 2 سانتیمتر برش بزنید.
قطعات خرد شده بالنگ را وزن کنید و به همان مقدار از شکر استفاده کنید.
بالنگ ها را در آب به مدت 12 ساعت خیس کنید.
شکر را هم با دو لیوان آب بجوشانید تا قوام بیاید.
بالنگ ها بعد از 12 ساعت مقداری آب جذب میکنند که با فشار باید این آب را از آنها بکشید. سپس در ظرفی آب بریزید و بالنگ ها را در آن به مدت 10 دقیقه بجوشانید و آبکش کنید.
دوباره این کار را تکرار کنید و در ظرفی آب بجوشانید و بالنگ ها را به مدت 10 دقیقه دیگر بجوشانید. با این عمل تلخی مربا گرفته میشود.
و هر چه میزان آب داخل ظرف بیشتر باشد میزان از بین بردن تلخی بالنگ ها بیشتر است.بعد از اینکه دوبار بالنگ ها را جوشاندید آن را از صافی رد کنید.
چند بار آب سرد روی آن بریزید و با فشار دست آبش را بکشید و در شهد آماده شده شکر بریزید.
آب بالنگی که گرفتید و صاف کردید را به جای آبلیمو در آن بریزید تا از شکرک زدن مربا جلوگیری کند.
ظرف را روی حرارت قرار دهید تا بالنگ ها بپزند و شکر کاملا به خورد بالنگ برود و در آخر کمی از شهد برایش باقی بماند.
زعفران و گلاب را هم اضافه کنید و بعد از 2 الی 3 جوش ظرف از روی حرارت بردارید.
بعد از پخت مربا آن را به مدت 24 ساعت در گوشه ای بگذارید.که اگر مربا آب انداخت آن را 10 دقیقه ی دیگر روی حرارت قرار دهید تا آب آن تبخیر شود.
اگر مربا بیش از حد بجوشد و شهدش زیاد تبخیر شود، باعث شکرک زدن مربا میشود.
اگر میزان ترشی مربا کم باشد، مربا حتما شکرک می زند.
اگر شهد مربا خوب قوام نیاید، مربا کپک می زند.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
مربای بالنگ خانگی را می توانید در وعده میان وعده – سرو کنید .
منبع: نمناک
فراشپز- پلو کرفس با مرغ نوعی پلوی مخلوط است که از ترکیب برنج با کرفس،…
فراشپز- سوپ ماکارانی یکی از انواع سوپهای سبزیجات است که به جای حبوبات در آن…
فراشپز- پاییز که از راه میرسد سروکله صیفیجاتی مثل کدو تنبل یا همان کدو حلوایی…
فراشپز- ذرت مکزیکی یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین غذاهای خیابانی است که طعم بینظیر و…
فراشپز- قورمه سبزی یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که تهیهی آن کمی…
فراشپز- تاس کباب، ترکیب خوشمزه خورش گوشت مخصوص با پلو یکی از غذاهای مورد علاقه…