Categories: آشپزیمربا

طرز تهیه مربای خربزه؛ مقوی و پرخاصیت

مربای خربزه یکی از مرباهای مقوی و پرخاصیت تابستانی است که می‌توانید با دو روش با آهک و بدون آهک، این مربای خوشمزه را تهیه کنید.

خربزه یکی از میوه‌های تابستانی شیرین و آبدار و سرشار از خاصیت است. مربای خربزه به دو روش تهیه می‌شود و در برخی از دستورها مثل مربای کدو حلوایی برای ترد شدن و قوام گرفتن بافت خربزه از آهک استفاده می‌شود.

مربای خربزه با آهک

مواد لازم:

خربزه سبز ( ایوانکی ) ۱ کیلوگرم
آهک ۱ پیمانه
آب برای آهک ۳ لیتر ( ۱۲ پیمانه )
شکر ۱.۵ کیلو گرم
آب برای شربت ۷۵۰ میلی‌ لیتر
آب لیمو ترش ۲ قاشق سوپ‌ خوری
وانیل ۱/۴ قاشق مربا خوری

طرز تهیه

خربزه را بشویید و پوست و تخمه های آن را بگیرید و به قطعات کوچک در اندازه دلخواه برش بزنید. آب و آهک را مخلوط کنید و ۵ دقیقه صبر کنید تا آهک ته نشین کند. آب زلال روی آب آهک را جدا کنید و روی خربزه ها بریزید و ۲۴ ساعت کناری بگذارید.

خربزه‌ها را آبکش کنید و ۳ ساعت در آب معمولی بریزید . در این مدت ۲ – ۳ بار آبش را عوض کنید تا آهکش گرفته شود. آب و شکر را مخلوط کنید و ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر حل شود. آب لیموترش را به شربت اضافه کنید و صبر کنید شربت قوام بگیرد.

خربزه‌ها را اضافه کنید و ۵ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید. کمی وانیل اضافه کرده و ۱ دقیقه بجوشانید و حرارت را خاموش کنید.

مربا خربزه بدون آهک

مواد لازم:

خربزه مشهدی ربزه رنده شده ۱ کیلو گرم
شکر ۹۰۰ گرم
وانیل ۱ قاشق چای خوری
گلاب ۱/۲ استکان

طرز تهیه

شکر و خربزه را مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و قوام بیاید. کف روی مربا را بگیرید. گلاب و وانیل را اضافه کرده ۱ دقیقه دیگر بجوشانید و شعله را خاموش کنید.

وقتی مربا کاملا خنک شد، در شیشه تمیز در بسته در یخچال نگهداری نمایید. در صورت تمایل می‌توانید در مرحله آخر پخت مقداری گردو یا بادام هم به این مربا اضافه کنید تا مقوی‌تر و خوشمزه‌تر شود.

منبع: بیتوته

کاربر سطح ۳

Recent Posts

طرز تهیه خوراک میگو و لوبیا سبز خانگی و جا افتاده

طرز تهیه “خوراک میگو” با لوبیا سبز . این غذا بسیار سالم و رژیمی است…

8 ساعت ago

مرغ زعفرانی مجلسی را با این روش ویژه درست کنید!

مرغ زعفرانی یکی از روش‌های طبخ مرغ است که طی آن مرغ با سسی از…

8 ساعت ago

آموزش تهیه دوغ محلی با شیر و ماست؛ به ۲ روش خانگی و سنتی

اگر قصد دارید خودتان دوغ را درست کنید در ادامه دستور تهیه خانگی دوغ را…

9 ساعت ago

طرز تهیه ساندویچ مرغ با سیب زمینی کبابی

ساندویچ مرغ با سیب زمینی کبابی یک ساندویچ خوشمزه و فوق‌العاده ساده ای که نیم…

10 ساعت ago

سالاد بادمجان سرخ شده و پنیر؛ سالاد بی‌نهایت خوشمزه و مجلسی

سالاد بادمجان سرخ شده یکی از انواع سالادهای سرد است که با بادمجان سرخ شده…

10 ساعت ago

مرجیمح سوپو؛ سوپ ماست و عدس خوشمزه ترکی

مرجیمح سوپو، یکی از انواع سوپ‌های بسیار خوشمزه و مجلسی کشور ترکیه است که از…

11 ساعت ago