آشپزی

طرز تهیه مربای زردک با خواص فراوان

فراشپز- مربای زردک یکی از انواع مربا‌های خوشمزه و پرخاصیت است که همانند دیگر مربا‌ها می‌توان آن را به عنوان صبحانه، عصرانه یا میان وعده میل کرد
مربای زردک یکی از انواع مربا‌های خوشمزه و پرخاصیت است که همانند دیگر مربا‌ها می‌توان آن را به عنوان صبحانه، عصرانه یا میان وعده میل کرد. زردک از گیاهان خوشمزه و پرخاصیت است که به آن هویج ایرانی نیز می‌گویند.

مربای زردک یکی از انواع مربا‌های خوشمزه و پرخاصیت است که همانند دیگر مربا‌ها می‌توان آن را به عنوان صبحانه، عصرانه یا میان وعده میل کرد. زردک از گیاهان خوشمزه و پرخاصیت است که به آن هویج ایرانی نیز می‌گویند. این گیاه سرشار از ویتامین A، C، E، بتاکاروتن، فیبر و مواد معدنی است. مربای زردک نیز به دلیل استفاده از زردک، خواص زیادی دارد.

اگر زردک از کیفیت مطلوب و مرغوب برخوردار باشد، کم ریشه، آب دار و شیرین‌تر از هویج فرنگی است.

طرز تهیه مربای زردک

مواد لازم:

– زردک ۱ کیلوگرم

– شکر ۴۰۰ گرم

– هل یا وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری

– آبلیمو ۱/۲ قاشق چایخوری

طرز تهیه:

ابتدا زردک‌ها را پوست بگیرید و به صورت خلالی یا خلال نگینی خرد کنید.

سپس زردک‌های خرد شده را در یک قابلمه بزرگ بریزید و به آن آب اضافه کنید تا روی زردک‌ها را بپوشاند.

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا زردک‌ها بپزند و نرم شوند.

پس از اینکه زردک‌ها نرم شدند، شکر، هل یا وانیل و آبلیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا مربا به مدت ۳۰-۴۵ دقیقه بجوشد و قوام بیاید.

پس از اینکه مربا به قوام رسید، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف‌های شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید.

مربا را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.

نکات مهم در تهیه مربای زردک

– در صورت تمایل می‌توانید از گلاب استفاده کنید.

– برای تهیه مربای زردک از زردک‌های تازه، مرغوب و شیرین استفاده کنید.

– زردک‌ها را به صورت نازک خرد کنید تا مربا زودتر جا بیفتد.

– اگر زردک‌ها شیرین هستند، می‌توانید مقدار شکر را کمتر کنید.

– برای اینکه مربا شکرک نزند، می‌توانید به آن آبلیمو یا سرکه اضافه کنید.

– برای اینکه مربا خوشرنگ‌تر شود، می‌توانید به آن کمی پودر ژلاتین اضافه کنید.

فواید مربای زردک

– مربای زردک سرشار از ویتامین‌های A، C، E، K، بتاکاروتن، فیبر و مواد معدنی است.

– این مربا به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

– مربای زردک برای سلامت پوست و مو مفید است.

– به بهبود بینایی و سلامت پوست کمک می‌کند.

– به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند.

– این مربا برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش مفید است.

توصیه‌های غذایی

– مربای زردک را به عنوان صبحانه، عصرانه یا میان وعده میل کنید.

– برای کاهش کالری مربا، می‌توانید آن را با ماست یا شیر میل کنید.

– از مصرف بیش از حد مربا خودداری کنید، زیرا قند موجود در آن می‌تواند منجر به افزایش وزن شود.

نحوه سرو مربای زردک

مربای زردک را می‌توان به تنهایی یا همراه با انواع نان، کیک، بیسکویت و بستنی سرو کرد. همچنین می‌توان از آن برای تزیین دسر‌ها و شیرینی‌ها استفاده کرد.

منبع: بیتوته

فراشپز

Recent Posts

املت قیساوا؛ طعم متفاوت تخم مرغ با میوه‌های خشک

املت قیساوا، یکی از انواع املت‌های سنتی و خوش‌طعم ترکی است که با استفاده از…

20 دقیقه ago

طرز تهیه تی تاپ خانگی؛ لذت یک طعم نوستالژیک

فراشپز- کیک تی‌تاپ یکی از انواع کیک‌های خوشمزه و محبوب میان کودکان و یک خوراکی…

9 ساعت ago

ونوشک پلو؛ غذایی محلی با خاصیت درمانی

فراشپز- ونوشک پلو (پلوی بنه یا پسته کوهی) از غذا‌های محلی استان کرمانشاه با عطر…

9 ساعت ago

طرز تهیه سالاد ماکارونی با یک سس رژیمی

فراشپز- وقتی صحبت از سالاد ماکارونی میشه بیشتر ما یه سالاد سنگین و چرب و…

10 ساعت ago

حلوا ارده را به همین راحتی در خانه درست کنید

فراشپز- حلوا ارده؛ یکی از دسر‌های خوشمزه و قدیمی ایرانی است که امروزه بیشتر به…

11 ساعت ago

کوکو تن ماهی؛ یک شام فوری و لذیذ

فراشپز- کوکو یکی از غذا‌های خوشمزه و محبوب ایرانی‌هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه…

11 ساعت ago