فراشپز- مربای لبو و هویج نوعی مربای خوشرنگ و خوشمز است ک از ترکیب لبو با هویج، شکر و گلاب تهیه میشود.
به گزارش فرارو؛ مربا یکی از خوراکیهای خوشمزه و پر طرفدار است که از دیرباز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژهای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو میشود. مرباها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوههای گوناگون تهیه میشوند. نمیدانم تا حالا اسم مربای لبو را شنیدهاید یا نه. لبو فقط برای پختن و بورانی نیست. با لبو و هویج میتوانید مربای خوشرنگ و خوشمزه درست کنید که از خوردنش سیر نمیشوید. مربای لبو علاوهبر خوشمزگی بسیار خوشرنگ و زیبا است و پیشنهاد میکنم حتما این مربای خوشمزه را در منزل درست کنید، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه مربای لبو و هویج همراه ما باشید.
لبو متوسط: ۲ عدد
هویج: ۳ عدد
شکر: ۲ پیمانه
گلاب: نصف لیوان
آب: ۱ لیوان
آب لیمو: ۱ قاشق چایخوری
برای درست کردن این مربای خوشمزه ابتدا لبو را پوست و با رنده ریز، رنده کنید. سپس هویج را پوست و با رنده ریز، رنده کنید. هویج و لبو رنده شده را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و شکر را روی آن بپاشید و آب را اضافه کنید و ۱۵ دقیقه زمان بدهید تا استراحت کند. حالا قابلمه را روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید و شعله اجاق را متوسط کنید. اجازه بدهید مربا شروع به جوشیدن کند و شکر کم کم حل شود. وقتی مربا حدود ۳۰ دقیقه با حرارت کم و ریز جوشید، گلاب و آبلیمو را به آن اضافه کنید و دوباره زمان بدهید تا مربا ۱۰ دقیقه دیگر بجوشد و به غلظت برسد. در این مرحله اجاق گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا مربا کاملا خنک شود، سپس مربا را داخل شیشههای خشک و تمیز بریزید و در یخچال از آن نگهداری کنید، نوش جان.
ـ برای نگهداری مربا از شیشههای خشک و تمیز استفاده کنید که درب فلزی سالم و بدون فرورفتگی یا سیاهی داشته باشند.
ـ هنگام خرید لبو توجه داشته باشید که لبوی مرغوب باید کوچک و سفت و رنگ آن نارنجی پر رنگ باشد. اگر لبو خیلی بزرگ همراه با ریشههای پشمی زیاد بود، هرگز آن را خریداری نکنید؛ زیرا نشان دهنده یک لبوی پیر است. لبوی خیلی بزرگ معمولا وسطش سفت است و مغزپخت نمیشود. به طور کلی همیشه سعی کنید لبوهای کوچک یا متوسط را خریداری کنید که پختشان هم راحتتر است.
ـ همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
ـ اگر مربا زیادی غلیظ شود، بعد از خنک شدن و مدتی ماندن، شکرک میزند، پس به میزان آبی که اضافه میکنید و غلیظ شدن مربا توجه کنید. اگر مربا در انتهای پخت خیلی غلیظ و سفت شد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. یکی از راههای تشخیص جا افتادن و آماده بودن مربا این است که یک قاشق از شیره مربا را توی یک پیاله یا نعلبکی بریزید و آن را کنار بگذارید تا سرد شود. بعد نعلبکی را بچرخانید، اگر شیره غلیظ بود و بهراحتی توی ظرف تکان نمیخورد؛ یعنی مربای شما جا افتاده و آماده است.
ـ اضافه کردن آب لیمو ترش موجب خوشرنگ شدن مربا میشود، پس آب لیمو را از دستور حذف نکنید.
فراشپز- چیز کیک پسته یکی از انواع دسر با پسته است. چیزکیک پسته جزو انواع…
فراشپز- شیرینی نازک پستهای یک نوع شیرینی اصیل قزوینی است که برای اعیاد مختلف تهیه…
فراشپز- گرفتن تلخی زیتون در خانه کار سختی نیست. درواقع آشنایی با روشهای از بین…
فراشپز- دمی گوجه یا کته گوجه یا استانبولی پلو اصل تهران و پادشاه دمپخت های…
فراشپز- آیا تا به حال طعم بینظیر و خاص خورش قیمه عربی را تجربه کردهاید؟…
فراشپز- سالاد روسی یا سالاد الویه یکی از خوشمزهترین غذاهای سرزمین تزارها است که جدا…