Categories: آشپزیمربا

طرز تهیه مربای گیلاس متفاوت

مربای گیلاس یکی از انواع مرباهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که مانند دیگر مرباها به راحتی تهیه میشود و برای یک صبحانه یا عصرانه لذیذ مناسب است.

یکی از مرباهای خوشمزه و خوش طعم، مربای گیلاس است که هم می توان در صبحانه از آن استفاده کرد و هم در تهیه دسر و شیرینی.این مربا که شباهت زیادی به مربای آلبالو دارد بسیار دوست داشتنی است.برای درست کردن مربای گیلاس میتوان از گیلاس های قرمز و صورتی استفاده کرد و بهتر است از میوه گیلاس، تازه چیده شده از درخت باشد.

مواد لازم برای مربای گیلاس

گیلاس قرمز یا سیاه :1 کیلوگرم
شکر: 7 لیوان
اسانس وانیل :چند قطره

طرز تهیه مربای گیلاس

مرحله اول:

برای درست کردن مربای گیلاس ابتدا گیلاس های رسیده را تمیز کنید و برگ هایش را جدا کنید و بعد با چاقو یا هسته گیر هسته های گیلاس را بیرون بیاورید.

مرحله دوم:

لابه لای گیلاس هسته گرفته شکر بریزید و به مدت 12 ساعت در یخچال قرار دهید تا شکر حل شود و گیلاس ها آب بیندازند.

مرحله سوم:

گیلاس ها را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا گیلاس ها بجوشند.

هنگام جوشیدن مربا روی آن کف می نشیند که بهتر است آنها را از روی مربا بردارید تا رنگ مربا براق‌تر شود.

مرحله چهارم:

پس از اینکه مربا غلیظ شد به آن وانیل را اضافه کنید و بعد حرارت زیر مربا را خاموش کنید.

اجازه دهید تا مربا کاملا خنک شود.سپس آن را داخل شیشه یا ظرف تمیز و خشک بیزید و در یخچال نگهداری کنید.

نکات:

اگر شکر شما کم باشد و یا مربا قوام نیامده باشد و یا کاملا پخته نشده باشد مربا کپک خواهد زد.
اگر هم شیره مربا بیش از حد بجوشد و یا شیرینی اش کم باشد مربا شکرک خواهد زد و برای رفع این مشکل باید داخل مربا کمی آب جوش و مقداری آبلیمو بریزید و بگذارید تا جوش بزند.
برای اینکه از میزان قوام مربا اطمینان پیدا کنید باید مقداری از شربت را در قاشقی بریزید و اگر شیره پس از خنک شدن سریع از قاشق به پایین نریخت یعنی شربت قوام کافی را بدست آورده است.

در صورتی که از گیلاس صورتی استفاده کنید مربای شما رنگی روشن خواهد داشت و با استفاده از گیلاس سیاه مربای شما رنگی تیره‌تر خواهد شد.

نشانه قوام آمدن مربا:مقداری از شربت را در قاشقی بریزد، اگر شیره پس از خنک شدن سریع از قاشق نریخت یعنی که شربتش قوام آمده است.

دلیل کپک زدن مربا:شکر آن کم باشد، قوام نیامده باشد، کاملا پخته نشده باشد.

دلیل شکرک زدن مربا:این حالت معمولاً در مرباها و شیره ها دیده می شود، وقتی مربا یا شیره بیش از حد بجوشد یا آنکه شیرینی آن کم باشد شکرک می زند و برای رفع آن باید در شربت یا مربا کمی آب جوش و مقداری آبلیمو اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند تا شکرک آن از بین برود.

نکات تکمیلی در مورد مربای گیلاس

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
مربای گیلاس را می توانید در وعده میان وعده – سرو کنید .

منبع: نمناک

کاربر سطح ۳

Recent Posts

کرپ فرانسوی؛ یک صبحانه خوشمزه و مقوی برای دانش آموزان

کرپ فرانسوی یکی از صبحانه‌های بسیار خوشمزه است که شباهت زیادی به پنکیک دارد و…

1 روز ago

طرز تهیه عدس پلو به سبک بوشهری‌ها

عدس پلو بوشهری یکی از انواع عدس پلوهای مجلسی است که با شوید، کشمش، گردو،…

1 روز ago

طرز تهیه ته چین ارمنی؛ غذایی خوشمزه و متفاوت

ارمنی پلو را می‌توانید با بال مرغ، ران و سینه مرغ یا با گوشت تکه‌ای…

1 روز ago

طرز تهیه نوشیدنی لیموناد

در ادامه آموزش درست کردن “نوشیدنی لیموناد” برای رفع تشنگی را در خانه برای شما…

1 روز ago

طرز تهیه خوراک میگو و لوبیا سبز خانگی و جا افتاده

طرز تهیه “خوراک میگو” با لوبیا سبز . این غذا بسیار سالم و رژیمی است…

3 روز ago

مرغ زعفرانی مجلسی را با این روش ویژه درست کنید!

مرغ زعفرانی یکی از روش‌های طبخ مرغ است که طی آن مرغ با سسی از…

3 روز ago