آشپزی

طرز تهیه مربا با «به خشک شده»؛ همه پسند و عالی

فراشپز- به خشک، گنجینه‌ای از طعم و خواص در آشپزخانه شماست. این میوه خشک ارزشمند، علاوه بر اینکه برای تهیه دمنوش‌های گرم و دلچسب استفاده می‌شود، ماده اولیه‌ای عالی برای تهیه مربایی خوشمزه و سنتی است. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه مربای به تازه را به روش‌های مختلف بررسی کرده بودیم و در ادامه با یک دستورالعمل ساده می‌توانید، با خواندن طرز تهیه مربای به خشک شده، در خانه خود مربایی به یاد ماندنی با طعم و عطر بی‌نظیر بِه خشک درست کنید.

مواد لازم برای تهیه مربای به خشک شده

به خشک شده ۵۰۰ گرم

شکر ۷۰۰ گرم

آب به مقدار لازم

آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری

هل۳ عدد

زعفران دم‌کرده به مقدار لازم

طرز تهیه مربای به خشک شده

اولین مرحله از طرز تهیه مربای به خشک این است که بِه خشک را به مدت یک تا دو ساعت در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود سپس آب آن را تخلیه کنید و به‌ها را خوب بشویید. بعد به‌های خیس خورده را به همراه شکر، آب، آبلیمو و هل در یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و اجازه دهید بِه به آرامی بجوشد.

هر از گاهی مربای به را هم بزنید تا ته نگیرد. پس از مدتی، چیزی حدود ۱ تا ۲ ساعت، مربا غلیظ می‌شود. برای امتحان کردن غلظت، کمی از شربت مربا را روی یک بشقاب سرد بریزید. اگر شربت سفت شد، مربا آماده است. در نهایت در مراحل پایانی پخت، زعفران دم‌کرده را به مربا اضافه کنید. و اجازه دهید مربا خنک شود. وقتی مربای به شما خنک شد آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید و در آن را محکم ببندید. مربای به را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه مربای به خشک شده

همان‌طور که خواندید، تهیه مربای به فرقی ندارد مربای به خشک باشد یا مربای به تازه کار ساده‌ای است که فقط نیاز به صبوری دارد و بهتر است نکات و فوت‌وفن‌های تهیه آن را هم بدانید.

تفاوت مربای به خشک و به تازه

مربای به خشک و تازه هر دو طعم و خواص منحصر به فرد خود را دارند. به خشک شده به دلیل از دست دادن مقداری از آب میوه، طعم غلیظ‌تر و شیرین‌تری پیدا می‌کند. همچنین، مواد مغذی در آن متمرکزتر می‌شوند. از سوی دیگر، مربای به تازه طعمی تازه و طبیعی‌تر دارد و بافت نرم‌تری دارد.

نکاتی برای شفاف شدن مربای به

برای شفاف شدن مربای به، می‌توانید از چند ترفند استفاده کنید که یکی از از آن‌ها استفاده از آب لیمو است که به تثبیت رنگ مربا و جلوگیری از تیره شدن به کمک می‌کند.

استفاده از سفیده تخم مرغ هم یکی دیگر از روش‌های تهیه مربای به شفاف است که معمولا در اواخر پخت به مربا اضافه می‌کنند.

از طرف دیگر دقت به این نکته که مربای به باید با حرارت متوسط رو به کم پخته شود هم حائز اهمیت است چون این مربا برای پخت کامل و خوش‌رنگ‌تر شدن باید حتما آرام و ملایم بپزد.

میزان زمان لازم برای پخت مربای به خشک

زمان پخت مربای به خشک به عوامل مختلفی مانند مقدار به، میزان شکر، نوع ظرف و حرارت بستگی دارد. به طور معمول، پخت مربا بین یک تا ۲ ساعت طول می‌کشد. برای اطمینان از پخت کامل مربا باید به غلظت آن توجه کنید.

نحوه بررسی غلظت مناسب مربا

برای بررسی غلظت مناسب مربا، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

قطره چکانی: یک قطره از شربت مربا را روی یک بشقاب سرد بریزید. اگر شربت بدون پخش شدن روی بشقاب ماند، مربا به غلظت مناسب رسیده است.

حرارت دادن قاشق چوبی: یک قاشق چوبی را در مربا فرو ببرید. اگر شربت به آرامی از قاشق جدا شد، مربا آماده است.

خواص به تازه و خشک

به تازه و خشک هر دو سرشار از خواص درمانی هستند. برخی از مهم‌ترین خواص به به ویتامین سی موجود در آن برمی‌گردد که باعث می‌شود به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. البته فیبر موجود در این میوه هم به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند. ضمنا به یک میوه ضد التهابی است که می‌توانید برای کاهش التهاب در بدن از آن استفاده کنید.

منبع: کتاب کاله

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه کشمش پلو لاری با ماهی

فراشپز- کشمش پلو با ماهی یکی ازخوشمزه‌ترین غذا‌های محلی منطقه لارستان فارس است. برای آشنایی…

35 دقیقه ago

دستور پخت پیتزای ماکارونی؛ از این ترکیب نمی‌توانید بگذرید

فراشپز- اگر هم عاشق ماکارونی باشید هم از چشیدن پنیر پیتزا لذت می‌برید، قطعا نمی‌توانید…

2 ساعت ago

طرز تهیه کیمچی؛ ترشی تند و تیز کُره‌ای‌ها

فراشپز- اگر از علاقه‌مندان فرهنگ و رسوم غذایی کره جنوبی باشید و به دیدن سریال‌های…

3 ساعت ago

دستور پخت چاتال؛ لقمه‌های محلی خوشمزه

فراشپز- “چاتال” لقمه‌های محلی برای عصرانه هستند. طرز تهیه این نان شیرینی را در فراشپز…

4 ساعت ago

نمک پتاسیم بهتر است یا نمک معمولی؟

فراشپز- دهه‌ها است که کم کردن مصرف نمک، بخشی از راهنمای تغذیه‌ای در سطح بین‌المللی…

5 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه کراکر آلمانی؛ یک شیرینی ترد برای عصرانه

فراشپز- در این ویدئو یک آشپز آلمانی با ۱/۲ فنجان آرد، ۱/۲ قاشق چایخوری مخمر،…

5 ساعت ago