فراشپز- مرغ ناردون، یکی از غذاهای محلی استان مازندران است که بیشتر به غذای شب یلدا شمالی معروف است. اما طرز تهیه مرغ ناردونی چیست؟ با ما همراه باشید.
مرغ ناردونی یا خورش ناردون یکی از غذاهای لذیذ محلی شمالی است که با شروع فصل انار بیشتر طبخ میشود. اما از آنجا که در تهیه این غذا میتوانید از ناردون (دانه انار خشک) استفاده کنید، در تمام ماههای سال میتوانید مشتری این غذای خوشمزه شمالی باشید. در واقع مرغ ناردون، یکی از غذاهای محلی استان مازندران است که بیشتر به غذای شب یلدا شمالی معروف است. اما طرز تهیه مرغ ناردونی چیست؟ با ما همراه باشید.
ظاهرا این غذا در نقاط مختلف شمال کشور با اسمهای دیگری مثل سیر انار یا پیاز انار شناخته و پخته میشود. شمالیها اگر بخواهند حالت رسمیتر و مجلسیتری به این غذا بدهند، به جای مرغ در آن از گوشت اردک یا غاز استفاده میکنند. اسم محلی این غذا کرک انار تیم پهلو است که به خاطر سخت بودن تلفظش به خورش ناردون یا مرغ ناردونی معروف شده است.
برای تهیه مرغ ناردونی ابتدا تکههای مرغ را با مقداری نمک و فلفل سیاه مزهدار کنید. بعد از آن مرغ را بشویید و خشک کنید سپس مرغ را به نمک و زردچوبه آغشته کنید.
روغن را در تابهای روی حرارت ملایم بریزید تا داغ شود سپس مرغ را از سمت پوست در روغن قرار دهید و سرخ کنید بعد تکههای مرغ را یکی یکی در روغن قرار دهید تا مرغ آب نیندازد.
زردچوبه و فلفل سیاه را در قابلمهای حاوی روغن تفت دهید سپس پیاز و سیر را بیفزایید و تفت دهید. اکنون دانههای انار، رب انار و استاک را به مخلوط پیاز اضافه کنید. در نهایت تکههای مرغ را به قابلمه حاوی سس اضافه کرده و در قابلمه را ببندید تا مرغ حدود ۳۰ دقیقه روی حرارت بماند تا نیمپز شود.
اکنون آبی که در آن آلوی جنگلی را خیسانده بودید خالی کنید سپس آن را بـه مرغ بیفزایید بعد آلو بخارا را بـه همـراه آبی کـه در آن خیس خورده به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید خورش بـه مدت ۳۰ دقیقه دیگر بپزد. بعد از این زمان خورش ناردونی شما آماده است و میتوانید آن را با پلو سرو کنید. نوش جان!
منبع: کتاب کاله
فراشپز- گوجه سبز از جمله میوههایی است که قبل از آمدن بهار همه انتظارش را…
فراشپز- رانی سیب یکی از نوشیدنیهای خوشمزه و محبوب است که به دلیل طعم دلپذیر…
فراشپز- سالاد سیب زمینی و ذرت از آن دسته سالادهایی است که تا بهار تمام…
سوپ گشنیز تبریزی با این که خیلی ساده درست میشه اما یک مزه متفاوت به…
فراشپز- اگر از غذا های تکراری خسته شده اید و به دنبال یک تجربه جدید…
فراشپز- کباب بناب آذربایجان (به ترکی بیناب کبابی) یکی از لذیذترین انواع کبابهای ایرانی است…