آشپزی

طرز تهیه مقلوبه مرغ و بادمجان

فراشپز- درست کردن غذا‌های بین المللی و جدید همیشه یه حس خوب و خلاقانه رو با خودش به همراه داره. در این مطلب می‌خواهم طرز تهیه مقلوبه مرغ و بادمجان را آموزش بدهم. مقلوبه مرغ و بادمجان یک غذای عربی بسیار بسیار خوش طعم، خوش عطر و جذاب هست.

مواد اولیه مقلوبه مرغ و بادمجان

مرغ ۴ تکه

بادمجان ۲ عدد

پیاز ۱ عدد

سیب زمینی ۲ عدد

بادام ۱۰۰ گرم

سیر ۲ حبه

رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی ۲ عدد

برنج ۴ پیمانه

نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه به میزان لازم

زعفران به میزان لازم

روغن به میزان لازم

طرز تهیه مقلوبه مرغ و بادمجان

مرحله اول: آماده سازی پیش نیاز‌ها

بادمجان‌ها را بشویید. سپس حلقه حلقه کنید و کمی نمک به آن‌ها بزنید و زمان دهید تا طعم نمک به خورد بادمجان‌ها برود. یک ماهیتابه را روی شعله متوسط گاز بگذارید تا خوب گرم شود. سپس مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و پس از داغ شدن روغن، بادمجان‌ها را سرخ کنید و بعد کناری بگذارید.

سیب زمینی‌ها را نیز پوست بکنید و به صورت حلقه حلقه برش بزنید و بعد داخل روغن سرخ کنید و کناری بگذارید.

گوجه فرنگی‌ها را نیز به صورت حلقه حلقه برش بزنید.

زعفران را نیز دم کنید تا خوب رنگ پس بدهد. برای عطر بهتر مقلوبه مرغ و بادمجان، مقداری پودر هل نیز به زعفران اضافه کنید.

مرحله دوم: پخت برنج

برای درست کردن مقلوبه مرغ و بادمجان، ابتدا از حدود ۱ الی ۲ ساعت قبل برنج را داخل یک کاسه متوسط بریزید و با مقدار مناسبی آب روی برنج را بپوشانید و به اندازه کافی نمک به آن اضافه کنید و بگذارید خیس بخورد. پس از گذشت این مدت زمان، در یک قابلمه آب بریزید و روی شعله گاز بگذارید تا آب به جوش بیاید. حالا برنج خیس خورده را داخل آب جوش بریزید و زمان بدهید تا برنج کمی بپزد و مغز آن نرم شود. سپس برنج را آبکش کنید و آن را کناری بگذارید.

مرحله سوم: آماده سازی مرغ‌ها

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. سیر‌ها را نیز رنده کنید.

یک ماهیتابه را روی شعله گاز بگذارید و پس از گرم شدن مقداری روغن داخل آن بریزید و بعد پیاز و سیر را به همراه کمی نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید. حالا مرغ‌ها را نیز روی پیاز و سیر بگذارید و مقداری پودر دارچین و ادویه کاری نیز به آن اضافه کنید. مرغ‌ها را تا زمانی که کمی برشته شوند و طعم ادویه‌ها را به خود بگیرند سرخ کنید.

مرحله چهارم: درست کردن سس مرغ

برای درست کردن سس مرغ مقلوبه مرغ و بادمجان، مرغ‌های سرخ شده را از ماهیتابه خارج کنید. سپس رب گوجه خانگی را داخل ماهیتابه بریزید و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند. سپس کمی آب یا استاک مرغ به آن اضافه کنید و زمان دهید تا یک سس مرغ نسبتاً غلیظی به دست آوردید. سپس گاز را خاموش کنید و سس را کناری بگذارید.

مرحله پنجم: چیدن مقلوبه مرغ و بادمجان

یک ظرف یا قابلمه نچسب را روی شعله گاز بگذارید. ابتدا مقداری از محلول زعفران و هل را کف قابلمه بریزید و به بعد به صورت لایه به لایه ابتدا بادام، سپس گوجه فرنگی‌های حلقه شده، مرغ‌های سرخ شده، بادمجان و سیب زمینی‌ها را کف قابلمه بچینید و بعد سس مرغی را که درست کردید را روی مواد بریزید. حالا برنج آبکشی شده را نیز روی مواد بریزید و با پشت کفگیر خوب فشار دهید. سپس باقی مانده زعفران و پودر هل را نیز روی برنج بریزید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید برنج دم بکشد.

مرحله ششم: سرو مقلوبه مرغ و بادمجان

ظرف مناسب پذیرایی را بردارید و روی قابلمه بگذارید. سپس به آرامی و با احتیاط قابلمه را برگردانید.

منبع: فرتاک نیوز

فراشپز

Recent Posts

رول کاراملی پای سیب؛ یک بار امتحان کنید

فراشپز- دیدن عکس “رول کاراملی پای سیب” حس خوشمزگی زیاد این پای سیب را به…

11 دقیقه ago

طرز تهیه سالاد پیازچه با سس آلمانی

فراشپز- سالاد پیازچه یک پیش‌غذای معتبر و خوشمزه است که اغلب در مهمانی‌ها و مراسم‌های…

45 دقیقه ago

عصاره قلم؛ یک چاشنی خوشمزه برای غذا

فراشپز- عصاره قلم یکی از غنی‌ترین منابع کلسیم و ویتامین دی است و حاوی مواد…

2 ساعت ago

طرز تهیه شیرینی دیاموند با طعم پسته

فراشپز- امروز با یک دستور خوشمزه و آسان به سراغ تهیه شیرینی‌های کره‌ای با طعم…

2 ساعت ago

کیک ماست و لیمو، یک عصرانه خوشمزه و معطر بهاری

فراشپز- کیک ماست و لیمو یکی از انواع کیک‌های میوه‌ای است که از ترکیب زست…

3 ساعت ago

کیک سیب کاراملی؛ ترکیب بی‌نظیر سیب و کارامل برای لحظاتی فراموش‌نشدنی

فراشپز- کیک سیب کاراملی یکی از انواع کیک‌های میوه‌ای است که به دلیل داشتن سیب…

4 ساعت ago