فرآشپز| با مقداری گوشت چرخ کرده، هویج، لپه و پیاز میتوان یک غذای آسان و خوشمزه اصیل ایرانی درست کرد که در ادامه به شما آموزش می دهیم.
اگر فرصت اندکی دارید و دلتان یک غذای دلچسب و روغنی میخواهد، غذای مورچه مورچه را امتحان کنید. مواد اولیه این غذای خوشمزه و اصیل ایرانی که کمتر نام آن را شنیدهایم داخل یخچال هر ایرانیای پیدا میشود. پس دست بجنبانید و با کمک فراشپز این غذای جذاب را به منوی غذایی خانهتان بیافزایید.
به گزارش فرآشپز، ریختن کشمش پلویی و استفاده از روغن کرمانشاهی در غذای مورچه مورچه کاملا دل بخواهی است.
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
پیاز: 3 عدد بزرگ
هویج: 4 عدد متوسط
لپه: نصف لیوان
برنج: 4 پیمانه
کشمش پلویی: برای تزئین
زعفران: به مقدار لازم
دارچین: به مقدار لازم
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن کرمانشاهی: به مقدار لازم
ابتدا بهتر است لپهها را که از شب قبل خیس کردهایم، به شکل جداگانه بپزیم. اما، نباید اجازه دهیم که لپهها له شوند یا از شکل بیافتند.
هویجها را به شکل نگینی بسیار ریز خورد کرده و در ماهیتابه تفت میدهیم. فقط کافی است که هویجها کمی نرم شوند.
در این مرحله از پختن غذای مورچه مورچه، پیازها را به شکل نگینی و بسیار ریز خورد کرده و با روغن تفت میدهیم. سپس گوشت چرخ کرده را به آن افزوده و تا سرخ شدنش منتظر میمانیم و مقداری زردچوبه به آن اضافه میکنیم. بعد، هویج و لپهای که از پیش آماده کردهایم را به آن افزوده و با مقداری دارچین تفت میدهیم.
مواد میانی که کاملا آماده شدهاند را کنار میگذاریم و برنجهای از پیش خیس شده را آبکش میکنیم. پس از آبکش کردن برنج، ته قابلمه مقداری روغن کرمانشاهی میریزیم و به دلخواه نان یا سیب زمینی میگذاریم. حالا به شکل لایه لایه، برنج و مواد میانی میریزیم. البته بهتر است در انتها یا در هر لایه مواد را کاملا هم بزنیم. در نهایت روی برنج زعفران دم کرده میریزیم و اجازه میدهیم تا برنج دم بکشد.
به هنگام سرو غذا میتوانیم مقداری کشمش پلویی تفت داده شده روی غذای مورچه مورچه بریزیم، اما اگر دوست ندارید غذایتان شیرینی زیادی داشته باشد، از ریختن کشمش صرف نظر کنید.
نکته اول: اگر طعم هویج داخل غذا را دوست ندارید میتوانید کشمش را جایگزین آن کنید.
نکته دوم: برای دم کردن برنج حتما از دمکنی استفاده کنید.
نکته سوم: اگر دوست داشتید میتوانید پیش از اضافه کردن لپههای پخته شده به مواد میانی، کمی آن را به شکل جداگانه تفت دهید.
نکته چهارم: تمامی مواد اولیه غذای مورچه مورچه باید اندازهای بسیار کوچک داشته باشند. درست به اندازه کله موچه؛ به همین خاطر به آن مورچه مورچه میگویند.
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…