فراشپز- موسلی صبحانه توسط پزشکی به نام ماکسیمیلیان بیرچر-بنر در سوئیس شناخته شد. شامل جو خام، سیب رنده شده و آجیل خرد شده مخلوط با آب لیمو، آب و شیر تغلیظ شده شیرین بود.
امروزه، موسلی صبحانه به ترکیبی از جو دوسر، آجیل، دانهها و میوههای خشک گفته میشود. یک جایگزین سالمتر و کم قند برای گرانولا است. موسلی پخته نمیشود، شکر یا روغنی برای چسباندن مواد به هم وجود ندارد – اگرچه میشود دانهها، آجیلها و دانهها را قبل از اینکه با هم مخلوط شوند برشته کرد تا طعمشان بهتر شود. همچنین خوب است که دانه را با یک ادویه (مانند دارچین، جوز هندی، هل، میخک یا زنجبیل) قبل از برشته کردن آغشته کنید.در این مقاله شما را با موسلی صبحانه و نحوه مصرف آن آشنا میکنیم.
موسلی یک غذای صبحانه یا برانچ است که در سوئیس و آلمان پرطرفدار است و شامل جو دوسر خام و مواد دیگری مانند میوههای تازه یا خشک، دانهها و آجیل است. اغلب با شیر، شیر سویا، شیر بادام، ماست یا حتی آب میوه مخلوط میشود تا روشی سبک و رضایتبخش برای شروع روز باشد.
موسلی صبحانه مملو از غلات کامل، فیبر، پروتئین و آنتی اکسیدان است. موسلی صبحانه مغذی و خوشمزه است. از هر نوع میوه خشکی که میخواهید استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید به جای گردو از بادام نیز استفاده کنید. وقتی در کاسههایی با شیر و انواع توتهای تازه یا میوههای تازه خرد شده سرو میشود، فوق العاده است.
اگرچه اکنون میتوانید موسلی را از فروشگاهها بخرید، اما من ترجیح میدهم آن را در خانه درست کنم که به من امکان میدهد محتوای شکر را به حداقل برسانم. پس از بازی با چند نسبت مختلف، هر بار به فرمول ایدهآل برای موسلی رسیدم. به یاد داشته باشید که برخی از میوههای خشک حاوی شکر اضافه شده است، بنابراین حتما برچسب آن را بررسی کنید.
طرز تهیه موسلی صبحانه: ۴ فنجان دانه + ۱ و۱/۲ فنجان آجیل / دانه + ۱/۲ فنجان میوه خشک
غلات: جو دوسر، سبوس گندم، چاودار کامل، جو کامل، تکههای کینوآ.
آجیل/دانه: خلال بادام، گردو، بادام هندی، گردو، پسته، فندق، تخمه آفتابگردان، دانه چیا، دانه خشخاش، دانه کنجد، پوسته نارگیل شیرین نشده.
میوه خشک: زردآلو خشک، گیلاس خشک، انجیر خشک، کشمش، کشمش طلایی، مویز، چیپس سیب.
روش مورد علاقه شخصی من برای خوردن موسلی به سبک جو دوسر است. ۲/۳ فنجان موسلی را در یک شیشه درب کوچک بریزید، روی آن را با ۲/۳ فنجان شیر یا شیر جایگزین کنید، روی آن را زغال اخته یخ زده قرار دهید، درب آن را ببندید و یک شب در یخچال بگذارید. صبح، یک موسلی خنک، خیس شده و نرم دارید که به ویژه در تابستان عالی است. اگر از طرفداران پودینگ چیا هستید، مقداری دانه چیا را نیز روی آن بریزید.
همچنین میتوان موسلی را مانند غلات میل کرد، در ماست هم زده میشود. برای اینکه روتین صبحانهام ثابت نباشد، دوست دارم آن را در طول هفته تغییر دهم. تطبیق پذیری آن همچنین باعث میشود این غذای صبحانهای باشد که همه موافق آن هستند، زیرا همه ما روش مورد علاقه خود را برای تهیه آن پیدا کردهایم. اگر ترجیح میدهید صبحانهتان شیرینتر باشد، میتوان با عسل یا شربت افرا سرو کنید. سعی کنید روی موسلی کره آجیل بریزید.
دانه ها، مغزها و دانهها را برشته کنید. فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. جو، سبوس گندم، نمک و دارچین را روی یک لایه پخش کنید. بادام، گردو را روی در یک لایه یکنواخت قرار دهید.
نارگیل را اضافه کنید. لایه پخت را با آجیل بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود. نارگیل را روی جو دو سر بپاشید، به قفسه بالایی فر برگردانید و تا زمانی که نارگیل طلایی مایل به قهوهای شود، حدود ۵ دقیقه دیگر بپزید. از فر خارج کنید و حدود ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود.
انتقال به یک کاسه بزرگ. محتویات هر دو ورقه پخت را به یک کاسه بزرگ منتقل کنید.
میوه خشک را اضافه کنید. زردآلو و گیلاس را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
به ظرف دربسته منتقل کنید. موسلی را میتوان در ظرف دربسته در دمای اتاق تا ۱ ماه نگهداری کرد.
در صورت تمایل به عنوان بلغور جو دوسر، غلات، جو دوسر یا با ماست، با میوه تازه و مقداری عسل یا شربت افرا میل کنید.
جو دوسر: وقتی صحبت از موسلی میشود، شما همچنین میتوانید از جو دوسر سریع استفاده کنید، اما جو دوسر رول شده طعم و بافت جویدنی و مغذی تری میدهد.
آجیل: شما میتوانید از انواع آجیل که دوست دارید برای این دستور موسلی آسان استفاده کنید! من دوست دارم از ترکیب گردو و بادام استفاده کنم.
دانه ها: من از تخمه کدو تنبل استفاده میکنم، اما میتوانید تخمه آفتابگردان، دانه کنجد یا هر دانهای که دوست دارید امتحان کنید.
میوه خشک: انواع مختلفی از میوههای خشک وجود دارد که میتوانید به موسلی اضافه کنید. برای ساده نگه داشتن این دستور از زغال اخته خشک و کشمش طلایی استفاده کردم. اگر طعمهای گرمسیری را دوست دارید، مقداری پاپایای خشک و آناناس خشک را امتحان کنید.
شکر نارگیل: فقط یک لمس برای شیرین کردن. در صورت نیاز میتوانید شکر قهوهای را جایگزین کنید.
این دستور پخت موسلی با جو دو سر که غلات کامل، آجیل، دانهها، میوههای خشک است و کمی با شکر نارگیل شیرین شده است درست میشود. بسیاری از موسلیهای فروشگاهی دارای مقدار زیادی شکر یا میوههای خشک هستند که به شدت با شکر پوشیده شدهاند. تهیه موسلی خانگی گزینه سالم تری است.
با مخلوط کردن جو، آجیل و دانهها با هم در یک کاسه شروع کنید و سپس آنها را روی یک ورقه پخت پهن کنید تا برشته شوند.
پس از برشته شدن از فر خارج کرده و میوههای خشک و شکلات آب شده در صورت تمایل کمی نارگیل را با آن مخلوط کنید. همه چیز را با هم ترکیب کنید و لذت ببرید.
موسلی صبحانه کودک از بهترین وعدههای غذایی برای کودکان است، چون سرشار از موادمغذی مفید است.
یکی از چیزهایی که در مورد این دستور غذای آسان موسلی دوست دارم این است که کاملا مطابق با سلیقه شما قابل تنظیم است. شما میتوانید از هر نوع آجیل، دانهها و میوههای خشک در این دستور غذا استفاده کنید و فقط به این نسبتهای پیشنهادی پایبند باشید:
۲ فنجان جو دو سر
۳/۴ فنجان آجیل و دانهها
۱/۲ فنجان میوههای خشک
شکر ۲ قاشق
در اینجا ایدههایی از موادی وجود دارد که میتوانید جایگزین یا اضافه کنید:
دانههای آفتابگردان
دانههای چیا
دانههای کنجد
اسپند
فندق
بادام هندی
انجیرهای خشک شده
زردآلو خشک
همچنین میتوانید با اضافه کردن ادویههایی مانند دارچین و جوز هندی (حدود ۱/۲ قاشق چایخوری) یا کمی نمک اضافه کنید.
موسلی غلاتی است که با پایه جو دوسر و ترکیبی از موادی مانند آجیل، دانهها و میوههای خشک درست میشود. ممکن است فکر کنید موسلی شبیه گرانولا است، اما از چند جهت متفاوت است. به نظر میرسد گرانولا ناسالم است، فقط این موسلی سالمتر است، زیرا حاوی روغن نیست و قند بسیار کمتری دارد.
تفاوت اصلی بین گرانولا و موسلی نحوه ساخت آنهاست. گرانولا را معمولا با روغن میپوشانند و در فر میپزند تا طلایی و ترد شود. در حالی که موسلی و گرانولا هر دو حاوی غلات، آجیل، دانهها و میوههای خشک هستند، تفاوت اصلی این است که موسلی خام است، در حالی که گرانولا با یک شیرین کننده و یک روغن پخته میشود. از آنجایی که موسلی حاوی شکر و چربی اضافی مورد نیاز برای یک دسته گرانولا نیست، راه سالم تری برای گنجاندن این مواد مغذی در رژیم غذایی شما است. موسلی همچنین راحتتر و سریعتر آماده میشود، زیرا نیازی به پخت نیست.
موسلی صبحانه را در ظرف دربسته در دمای اتاق تا ۱ ماه یا تا ۳ ماه در یخچال نگهداری کنید.
منبع: جهان شیمی
فراشپز- سرو کردن انواع نوشیدنی گرم در بیشتر مواقع، بهخصوص در زمانهای خستگی و روزهای…
فراشپز- پاکورا یا پاکوره یکی از انواع غذاهای سرخکردنی است که شما با مواد اولیه…
فراشپز- کیکها ازجمله دسرها و عصرانههای خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در…
فراشپز- کیک ردولوت یا کیک مخمل قرمز چیست؟ کیک «ردولوت» که در لغت به معنای…
فراشپز- دریم کیک نوعی کیک دابل شکلاتی بسیار خوشمزه و مدرن است که این روزها…
فراشپز- شاید وقتی اسم خورشت لوبیا سبز را بشنوید یاد لوبیاپلو بیفتید؛ هرچند این خورشت…