امکان ندارد که به کرمانشاه رفته باشید و نان برنجی نخورده باشید. این شیرینی کرمانشاهی به دلیل عطر و طعم روغن کرمانشاهی و زعفران، طرفداران بسیاری دارد. نان برنجی خوش خوراک هم سوغاتی معروف کرمانشاه محسوب میشود و هم شیرینی نوروزی آنها.
کره یا روغن کرمانشاهی: ۲۰۰ گرم
شکر: ۲۰۰ گرم
تخم مرغ: یک عدد
آرد برنج: ۵۰۰ گرم
گلاب: ۶ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
تخم خرفه: کمی
آب: یک لیوان
۱. مثل همیشه مواد را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد. ابتدا آرد برنج الک شده را با کره مخلوط کنید تا خمیر یکدستی درست شود. (در صورتی که میخواهید مزه نان برنجیهای سنتی کرمانشاه را بدهد باید به جای کره از روغن کرمانشاهی استفاده کنید.)
۲. حالا شکر و آب را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شربت نسبتا غلیظی به دست آید. اجازه بدهید شربت کاملا سرد شود و بعد با خمیر مخلوط کنید.
۳. در ظرف جداگانهای، تخم مرغ، گلاب و زعفران دم کرده را با هم مخلوط و به مایه آرد برنجی اضافه کنید. خمیر را حسابی ورز دهید. خمیر به دست آمده را در ظرفی با روکش پارچهای قرار دهید و بگذارید تا نصف روز استراحت کند.
۴. فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا گرم شود. در همین حین کف سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و خمیر را به توپهایی به اندازه گردو در آورید و با فاصله از هم روی سینی فر بچینید. کمی از تخم خرفه را به عنوان تزئین روی شیرینیها بپاشید.
۵. سینی را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا نان برنجیها پخته شود. قبل از برداشتن شیرینیها مطمئن شوید که کاملا سرد شده باشند تا موقع جدا کردن از کاغذ روغنی خرد نشوند.
منبع: ایرنا
فراشپز- “یتیمچه” از جمله غذاهای به قول معروف دم دستی و آسان می باشد که…
فراشپز- خوراک لوبیا همراه با کمی روغن زیتون و زیره و گلپر سرو بشه که…
فراشپز- در این مطلب با نحوه طبخ خوراک رژیمی و بسیار خوشمزه مرغ و سبزیجات…
فراشپز- نیمرو بدون روغن مخصوص شمایی که رژیم دارید. این بار مزه ی “نیمرو”ی رژیمی…
فراشپز- “املت قارچ” و گوجه فرنگی یک پیش غذای عالی و مقوی می باشد که…