فراشپز- نانهای حجیم و فانتزی یکی از انواع نانهای پرطرفدار در سراسر جهان به شمار میآیند. گاهی نانها را با فیلینگ و مغزهای متنوع طبخ میکنند. نان رمضان تبریزی مانند نانهای حجیم است با این تفاوت که روی آن شربت یا شهد میریزیم. این نان همانطور که از نامش مشخص است برای ماه رمضان و موقع افطار مناسب است که معمولا به جای زولبیا و بامیه در کنار چای سرو میشود، برای مشاهده آموزش طرز تهیه نان رمضان تبریزی در ادامه با ما همراه باشید.
آرد گندم ۴۰۰ گرم
مخمر خشک فوری ۴ الی ۵ گرم
شکر ۵۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد کامل
ماست شیرین ۱۰۰ گرم
کره ۵۰ گرم
روغن مایع ۱ قاشق غذا خوری
مواد لازم برای شربت
شکر ۱۰۰ گرم
آب ۵۰ گرم
برای تهیه نان رمضان خوشمزه به روش تبریزی ابتدا کره را درون یک کاسه کوچک میریزیم و روی حرارت بخار کتری به روش بن ماری قرار میدهیم تا ذوب شود. نیازی به عمل آوردن خمیر مایه نیست، ولی باید از سالم بودن آن مطمئن باشیم.
نکته: در تهیه این نان از خمیر مایه فوری استفاده شده است که نیاز به عمل آوردن خمیر مایه نیست و در حین آماده شدن خمیر، خمیر مایه عمل میآید.
در این مرحله آرد، خمیر مایه فوری و شکر را درون یک کاسه بزرگ میریزیم. تخم مرغها را یکی یکی اضافه میکنیم. سپس ماست و روغن را به مخلوط اضافه میکنیم. کره آب شده را اضافه کرده و مخلوط میکنیم. سپس خمیر را به سطح کار منتقل کرده و به مدت ۱۵ دقیقه ورز میدهیم.
کاسه را با کمی روغن چرب کرده و خمیر را درون کاسه قرار میدهیم. روی خمیر را پوشانده و میگذاریم دو ساعت در جای گرم ور بیاید و استراحت کند. بعد از این که خمیر به عمل آمد، ۲۰۰ گرم از خمیر را جدا کرده و درون یک لایه پلاستیک میگذاریم تا خشک نشود.
روی سطح کار را آرد پاشی کرده و خمیر را به صورت گرد با کف دست پهن میکنیم. در صورت تمایل میتوانیم خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و به هم ببافیم. در ادامه قالب مورد نظرمان را با روغن چرب کرده و خمیر را درون قالب قرار میدهیم.
حالا روی خمیر را با پلاستیک میپوشانیم تا خشک نشود. سپس ۲۰۰ گرم خمیری که در پلاستیک گذاشته بودیم را به وسیله وردنه با قطر نیم سانتی متر باز میکنیم و به صورت نوارهای باریک یک سانتی متری برش میزنیم.
خمیرهای نواری را به صورت دلخواه روی خمیر اصلی قرار داده و لبههای آنها را با دست فشار میدهیم تا به خمیر بچسبند. این کار برای تزیین روی نان استفاده میشود و در صورت تمایل میتوانیم نان را به صورت ساده درست کنیم.
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد، گرم میکنیم. پس از گذشت ۱۵ دقیقه روی خمیر را با زرده تخم مرغ رومال میکنیم و درون فر قرار میدهیم تا نان به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزد. اگر روی نان طلایی نشد، چند دقیقه گریل را روشن میکنیم تا طلایی شود.
نکته: برای مواد رومال به سلیقه خود میتوانیم از زرده تخم مرغ، ۱ قاشق غذاخوری شیر و کمی زعفران دم کرده استفاده کنیم.
در این مرحله نان را از فر خارج کرده و کنار میگذاریم تا از حرارت بیفتد. در همین حین شربت را آماده میکنیم، برای این منظور، شکر و آب را درون یک قابلمه میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا شکر کاملا حل شود.
توجه داشته باشید که تهیه شربت حدود ۱۰ دقیقه طول میکشد. پس از اینکه شکر به طور کامل ذوب شد، شربت را از روی حرارت کنار میگذاریم تا کمی ولرم شود، سپس روی نان خنک میریزیم و سرو میکنیم.
نکته: در صورت تمایل برای خوشرنگتر شدن شربت، میتوانیم مقداری زعفران دم کرده نیز به آن اضافه کنیم.
منبع: چی شی
فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوهای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…
فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…
فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…
برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…
“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…
فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…