آشپزی

دستور پخت نان فطیر شیرین؛ ساده و خوشمزه

فراشپز- نان فطیر یا فتیر به انواع نان و شیرینی گفته می‌شود که از مخلوط آرد و تخم مرغ تهیه می‌شود. نان فطیر در تمام ایران به صورت مختلف تهیه می‌شود ولی فطیر سنتی در تنور و یا روی هیزم پخته می‌شود و در بعضی نقاط نان فطیر به صورت مغزدار و با سر شیر و عسل میل می‌شود. نان فطیر برای صبحانه و یا میان وعده بسیار مناسب است. امروز یکی از خوشمزه‌ترین و سنتی‌ترین نان فطیر را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم

شکر ۵۰۰ گرم

شیر ۱ کیلو گرم

آرد ۷ پیمانه (در حدی که خمیر به دست نچسبد)

تخم مرغ ۳ عدد

مایه خمیر فوری ۱ ق غذا خوری

نمک ۱ ق مربا خوری

کنجد ۱ ق غذا خوری

روغن مایع ۱/۲ پیمانه

زردچوبه ۱ ق مربا خوری

طرز تهیه نان فطیر

مرحله اول: تهیه خمیر نان فطیر

ابتدا داخل یک قابلمه شیر و شکر و روغن مایع و تخم مرغ‌ها را ریخته و با همزن دستی مخلوط کنید سپس روی حرارت بگذارید تا شکر ذوب شود. (مواد نباید اصلا بجوشد با حرارت خیلی کم) سپس وقتی ولرم شد خمیر مایه و نمک و زردچوبه را به مخلوطمون اضافه کنید چند دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه فعال شود.

مرحله دوم: ورز دادن خمیر نان

در ظرفی نسبتا بزرگ آرد را ریخته و سه بار الک می‌کنیم سپس مخلوط مرحله اول را کم کم به آرد اضافه می‌کنیم تا خمیر جمع شود اگر لازم بود آرد بیشتری اضافه کنید. پس از اینکه خمیر جمع شد آن را بمدت ۱۵ دقیقه خوب ورز دهید تا خمیر نرمی و یکدستی بدست بیارید سعی کنید با ورز دادن چسبندگی خمیر را بگیرید سپس روی خمیر را بپوشانید و بمدت ۲ ساعت در جای گرم قرار بدهید تا خمیر پف کند و حجم بگیرد.

مرحله سوم: پخت نان فطیر

پس استراحت خمیر پف روی آن را بگیرید و از خمیر‌ها چونه گرفته و با وردنه به قطر ۱ سانت باز کنید و به دلخواه روش طرح بزنید سپس با مخلوط زعفران با زرده تخم مرغ روی خمیر‌ها رومال کرده و کنجد بپاشید و در سینی فری که از قبل با مقداری روغن چرب کردید قرار داده و بمدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه قرار بدهید تا نان‌ها پخته شود. نوش جان

فوت و فن‌های دستور پخت نان فطیر

اضافه کردن آرد زیاد باعث خشک شدن نان می‌شود و خمیر پف نمی‌کند.

یک کاسه آب داخل فر قرار دهید تا با ایجاد رطوبت نان نرمی داشته باشید.

اگر از خمیر مایه خود مطمئن نیستید آن را از قبل عمل بیارید.

نان‌ها را بعد از پخت داخل دستمال پارچه‌ای گذاشته تا نرم شود.‌

می‌توانید مقداری زنجبیل اضافه کنید.

میزان شیرینی این نان به ذائقه شما بستگی دارد می‌توانید کمتر از مقدار گفته شده بریزید.

منبع: پارسی دی

فراشپز

View Comments

  • غالبا نان فطیر ب نانی گفته میشود که در آن خمیر مایه استفاده نمیشود این دستور نان شیرمال بود اصالتا ضرب المثل بی مایه فطیره از این نان گرفته شده ک حکایتیس

Recent Posts

ترایفل پرتقال؛ یک دسر شیک و لاکچری

فراشپز- ترایفل پرتقال یک دسر بسیار خوشمزه و لایه‌ای است که از بیسکوییت پودر شده…

2 دقیقه ago

طرز تهیه خورشت مرغ و سیب زمینی رستورانی مخصوص

فراشپز- خورشت ایرانی بخش مهمی از غذای ایرانی است که یا با پلو یا نان…

31 دقیقه ago

روش نگهداری سمنو برای مدت طولانی در فریزر و یخچال

فراشپز- سمنو یکی از نماد‌های سفره هفت‌سین است که بسیاری از ایرانیان قبل از عید…

1 ساعت ago

اسموتی‌ بهتر است یا آب‌میوه‌؟ دستور تهیه ۵ اسموتی خوشمزه

فراشپز- وقتی میوه‌ها را آب‌گیری می‌کنیم، بخش بزرگی از فیبر آن‌ها از بین می‌رود. فیبر…

2 ساعت ago

طرز تهیه لوبیا پلوی اصیل شیرازی را اینجا بخوانید

فراشپز- لوبیا پلوی شیرازی یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که از ترکیب لوبیا چشم…

6 ساعت ago

(ویدئو) گاناش؛ یک دسر راحت برای مهمانی‌ها

فراشپز- راحت‌ترین دسری که میتونی برای مهمونیات درست کنی شک نکن همینه. مواد لازم برای…

8 ساعت ago