آشپزی

طرز تهیه نان چند غله سبوس‌ دار با مغزیجات

فراشپز- نان چند غله سبوس دار با مغزیجات، یک گزینه عالی برای افرادی است که به دنبال تغذیه سالم و مقوی هستند. ترکیب آرد نول، آرد کامل و آرد چاودار همراه با مغزیجات متنوع، این نان را به منبعی غنی از فیبر و ویتامین‌ها تبدیل کرده است. بافت لطیف و عطر دلپذیر آن در کنار مغزیجات ترد، طعمی متفاوت و خاص به شما ارائه می‌دهد. این نان خانگی به راحتی در منزل تهیه می‌شود و م ی‌تواند به عنوان یک انتخاب سالم در وعده‌های روزانه شما جای گیرد. امروز طرز تهیه نان چند غله را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

آرد نول ۳۴۰ گرم

آرد چاودار ۲۰ گرم

آرد کامل ۴۰ گرم

روگن ۶ گرم

نمک ۸ گرم

مخمر ۵ گرم

شکر ۷ گرم

آب ۲۴۸ گرم (۶۰ گرم برای اتولایز جدا شود و باقیمانده ۱۸۸ گرم)

روغن ۲۵ تا ۳۰ گرم

مغزیجات (گردو، بادام، کنجد یا تخمه آفتابگردان) ۳۰ گرم

طرز تهیه نان چند غله

مرحله اول: اتولایز

۶۰ گرم از آرد‌های سبوس‌دار (آرد چاودار و آرد کامل) را با ۶۰ گرم آب جوش مخلوط کنید. مخلوط را برای ۴۰ دقیقه تا ۱ ساعت کنار بگذارید تا استراحت کند.

مرحله دوم: افزودن مواد خشک

مابقی آرد، روگن، نمک، مخمر و شکر را با هم مخلوط کنید. سپس مخلوط اتولایز و ۱۸۸ گرم آب باقی مانده را به مواد خشک اضافه کنید و شروع به ورز دادن کنید. در میانه ورز، روغن را اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر یکدست شود. در دو دقیقه آخر، مغزیجات را به خمیر اضافه کنید.

مرحله سوم: استراحت

خمیر را از دستگاه جدا کرده و چانه کنید. سپس آن را برای ۲۰ دقیقه استراحت دهید. خمیر را به دو چانه تقسیم کرده و ۱۰ دقیقه دیگر استراحت دهید. چانه‌ها را روی سطح کار باز کرده، رول کنید و انتهای خمیر را دوکی شکل فرم دهید.

مرحله چهارم: پخت

خمیر‌ها را روی ورق نسوز قرار داده و روی آنها را بپوشانید. اجازه دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. پس از اینکه خمیر حجیم شد، روی آن اسپری آب بپاشید و مغزیجات دلخواه بپاشید. با تیغ چند برش روی خمیر بزنید. سپس در فر با دمای ۲۳۰ تا ۲۴۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید. نوش جان

فوت و فن‌های دستور پخت نان چند غله

برای اتولایز، حتما از آب جوش استفاده کنید تا ساختار گلوتن آرد سبوس دار بهتر فعال شود و نان بافت بهتری پیدا کند. مابقی آب باید ولرم باشد تا به فعال سازی مخمر کمک کند.

قبل از قرار دادن خمیر در فر، مطمئن شوید که دمای فر به ۲۳۰ تا ۲۴۰ درجه سانتی گراد رسیده باشد تا نان سریعا پوک و حجیم شود.

پس از خنک شدن، نان را در یک پارچه یا کیسه کتان قرار دهید تا از خشک شدن آن جلوگیری کنید.

منبع: پارسی دی

فراشپز

Recent Posts

(ویدئو) طرز تهیه «شیرینی کِرِم دار» به روش آشپز مشهور کره‌ای

فراشپز- در این ویدئو، یک آشپز کره‌ای با استفاده از مواد اولیه شامل ۳۳ گرم…

13 دقیقه ago

طرز تهیه ترشی کدو سبز خانگی؛ ساده و خوشمزه

فراشپز- در این مقاله قصد داریم طرز تهیه ترشی کدو سبز خوشمزه و پرطرفدار را…

38 دقیقه ago

(ویدئو) طرز تهیه شیرینی «تورتای سیب»

فراشپز- در این ویدئو یک آشپز ماهر با مواد اولیه شامل: ۷۵۰ گرم سیب، ۲۰۰…

1 ساعت ago

منیزیم به خواب شما کمک می‌کند؟

فراشپز- ممکن است شنیده باشید که گلیسینات منیزیم می‌تواند به عنوان یک خواب آور عمل…

10 ساعت ago

طرز تهیه سوهان عراقی خوش‌طعم

فراشپز- سوهان عراقی که به دلیل طعم شیرین و مقوی خود به عنوان یک میان…

11 ساعت ago

۲۰ غذای کم خرج برای نهار و شام

فراشپز- در این مقاله لیستی از ۲۰ غذای ساده و کم هزینه و خوشمزه بدون…

11 ساعت ago