فراشپز- نثار پلو را میتوانید برای مجالس خوب تهیه کنید، زیرا در گذشته یک غذای بسیار مجلسی بوده که در زمان مهمانیها و عروسیهای تهیه میشدند است.
نثار پلو دماوندی یکی از پلوهای اصیل ایرانی میباشد که بسیار خوشمزه و ساده است. طعم و عطر این غذا فوق العاده میباشد و شما میتوانید به راحتی این پلوی جذاب را با مرغ محلی و یا مرغ معمولی تهیه کنید.
نثار پلو را میتوانید برای مجالس خوب نیز تهیه کنید، زیرا در گذشته یک غذای بسیار مجلسی بوده که در زمان مهمانیها و عروسیهای تهیه میشدند است.
این پلو با لپه و آلبالو تهیه میشود. شما میتوانید این پلو اصیل را به روش اصلی در خانه تهیه کنید و به همراه سالاد یا ماست سرو کنید.
مرغ محلی یا معمولی ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
برگ بو ۲ عدد
هویج ۲ عدد
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
لپه ۱/۲ پیمانه
آلبالو بدون نمک ۱/۲ پیمانه
پودر گل سرخ ۱ ق چای خوری
زیره سیاه ۱ ق چای خوری
عرق هل ۲ ق غذا خوری
رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری
پیاز سرخ سرخ شده ۴ ق غذا خوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
ابتدا مرغ را تیکه تیکه کنید و داخل تابه قرار دهید. میتوانید به دلخواه فقط از سینه یا ران استفاده کنید. پیاز را پوست بگیرید و ۴ قاچ کنید و سیر را پوست بگیرید و به همراه برگ بو هویج پوست گرفته و ادویه روی مرغ بریزید و در انتها روی آن زعفران دم کرده ریخته و ۱.۵ لیوان آبجوش بریزید و بگذارید تا مرغ پخته شود.
در ادامه لپه را از ۱ ساعت قبل خیس کنید و با مقداری آب نیم پز کنید و کف روی آن را بگیرید تا بوی زهم آن از بین برود. آلبالو بدون نمک را از شب قبل خیس کنید و هسته آن را جدا کنید. آبی که آلبالو در آن خیس خورده را دور نریزید.
در ادامه داخل یک تابه لپه را با کمی روغن یا کره تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شده سپس آلبالو را به همراه تمام ادویهها و زعفران و پیاز سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید سپس کمی آب و آب آب آلبالو را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد میانی خوب پخته و آب اضافی آن کشیده شود.
در ادامه برنج را که از قبل خیس کردید روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا نرم شود. سپس آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ دلخواه خود را قرار دهید و یک لایه برنج بریزید و کمی از مواد لپه و آلبالو و همین طور ادامه دهید تا مواد تمام شوند. سپس پلو را برای ۴۰ دقیقه دم بگذارید.
بعد از ۲ ساعت مرغها خوب پخته شدند از آب مرغ خارج کنید و داخل یک تابه خوب سرخ کنید. برای تهیه سس این غذا رب را به همراه کمی روغن تفت دهید و کمی نمک و زردچوبه و فلفل سیاه بزنید و در ادامه آب مرغ صاف شده را اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید به جوش بیاید و سس غلیظ شود. در انتها نثار پلو دماوندی را داخل دیس کشبده و به همراه مرغ و سس مخصوص سرو کنید. نوش جان
میتوانید پیاز را خودتان سرخ کنید برای این مقدرا به ۳ عدد پیاز نیاز دارید.
میتوانید از ته دیگ ماست و زعفران برای این پلو استفاده کنید.
میتوانید کمی از آب آلبالو را روی پلو بریزید.
منبع: برترینها
فراشپز- سس پیتزا نوعی سس دست ساز است که برای کف خمیر پیتزا از آن…
فراشپز- طرز تهیه “کوفته بلغور” و عدس یک غذای رژیمی مناسب برای کاهش وزن و…
فراشپز- تره کوهی یا ماس بلبله، یک گیاه پرخاصیت است که در استانهای گیلان، ایلام و…
کینوا، دانهای مغذی و سرشار از پروتئین، فیبر، انواع ویتامینها و مواد معدنی است که…
فراشپز- یکی از پیش غذاها بسیار خوشمزه است که از مخلوط ماست با با خیار…
فراشپز_ ساطری پلو؛ یکی از انواع غذاهای پلویی خوشمزه و مجلسی ایرانی است که اصالت…