آشپزی

طرز تهیه نثارپلو با مرغ؛ مجلسی و خوش عطر

فراشپز- نثار پلو را می‌توانید برای مجالس خوب تهیه کنید، زیرا در گذشته یک غذای بسیار مجلسی بوده که در زمان مهمانی‌ها و عروسی‌های تهیه می‌شدند است.

نثار پلو دماوندی یکی از پلو‌های اصیل ایرانی می‌باشد که بسیار خوشمزه و ساده است. طعم و عطر این غذا فوق العاده می‌باشد و شما می‌توانید به راحتی این پلوی جذاب را با مرغ محلی و یا مرغ معمولی تهیه کنید.

نثار پلو را می‌توانید برای مجالس خوب نیز تهیه کنید، زیرا در گذشته یک غذای بسیار مجلسی بوده که در زمان مهمانی‌ها و عروسی‌های تهیه می‌شدند است.

این پلو با لپه و آلبالو تهیه می‌شود. شما می‌توانید این پلو اصیل را به روش اصلی در خانه تهیه کنید و به همراه سالاد یا ماست سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه طرز تهیه نثار پلو دماوندی

مرغ محلی یا معمولی ۱ عدد

پیاز ۱ عدد

سیر ۲ حبه

برگ بو ۲ عدد

هویج ۲ عدد

زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم

لپه ۱/۲ پیمانه

آلبالو بدون نمک ۱/۲ پیمانه

پودر گل سرخ ۱ ق چای خوری

زیره سیاه ۱ ق چای خوری

عرق هل ۲ ق غذا خوری

رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری

پیاز سرخ سرخ شده ۴ ق غذا خوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه نثار پلو دماوندی

مرحله اول: آماده سازی مرغ

ابتدا مرغ را تیکه تیکه کنید و داخل تابه قرار دهید. می‌توانید به دلخواه فقط از سینه یا ران استفاده کنید. پیاز را پوست بگیرید و ۴ قاچ کنید و سیر را پوست بگیرید و به همراه برگ بو هویج پوست گرفته و ادویه روی مرغ بریزید و در انتها روی آن زعفران دم کرده ریخته و ۱.۵ لیوان آبجوش بریزید و بگذارید تا مرغ پخته شود.

مرحله دوم: آماده سازی مواد پلو

در ادامه لپه را از ۱ ساعت قبل خیس کنید و با مقداری آب نیم پز کنید و کف روی آن را بگیرید تا بوی زهم آن از بین برود. آلبالو بدون نمک را از شب قبل خیس کنید و هسته آن را جدا کنید. آبی که آلبالو در آن خیس خورده را دور نریزید.

مرحله سوم: تهیه مواد پلو

در ادامه داخل یک تابه لپه را با کمی روغن یا کره تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شده سپس آلبالو را به همراه تمام ادویه‌ها و زعفران و پیاز سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید سپس کمی آب و آب آب آلبالو را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد میانی خوب پخته و آب اضافی آن کشیده شود.

مرحله چهارم: تهیه نثار پلو دماوندی

در ادامه برنج را که از قبل خیس کردید روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا نرم شود. سپس آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ دلخواه خود را قرار دهید و یک لایه برنج بریزید و کمی از مواد لپه و آلبالو و همین طور ادامه دهید تا مواد تمام شوند. سپس پلو را برای ۴۰ دقیقه دم بگذارید.

بعد از ۲ ساعت مرغ‌ها خوب پخته شدند از آب مرغ خارج کنید و داخل یک تابه خوب سرخ کنید. برای تهیه سس این غذا رب را به همراه کمی روغن تفت دهید و کمی نمک و زردچوبه و فلفل سیاه بزنید و در ادامه آب مرغ صاف شده را اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید به جوش بیاید و سس غلیظ شود. در انتها نثار پلو دماوندی را داخل دیس کشبده و به همراه مرغ و سس مخصوص سرو کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه نثار پلو دماوندی فوق العاده مجلسی

می‌توانید پیاز را خودتان سرخ کنید برای این مقدرا به ۳ عدد پیاز نیاز دارید.

می‌توانید از ته دیگ ماست و زعفران برای این پلو استفاده کنید.

می‌توانید کمی از آب آلبالو را روی پلو بریزید.

منبع: برترین‌ها

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه سس پیتزا برای کف خمیر

فراشپز- سس پیتزا نوعی سس دست ساز است که برای کف خمیر پیتزا از آن…

24 دقیقه ago

طرز تهیه کوفته بلغور و عدس

فراشپز- طرز تهیه “کوفته بلغور” و عدس یک غذای رژیمی مناسب برای کاهش وزن و…

1 ساعت ago

طرز تهیه خورش تره کوهی ایلام

فراشپز- تره کوهی یا ماس بلبله، یک گیاه پرخاصیت است که در استان‌های گیلان، ایلام و…

2 ساعت ago

طرز پخت کینوا؛ ترند این روزهای دنیای لاغری

کینوا، دانه‌ای مغذی و سرشار از پروتئین، فیبر، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که…

2 ساعت ago

سالاد ریتا؛ جایگزین خوش طعم ماست و خیار

فراشپز- یکی از پیش غذا‌ها بسیار خوشمزه است که از مخلوط ماست با با خیار…

3 ساعت ago

طرز تهیه ساطری پلو خراسانی؛ خوشمزه و مجلسی

فراشپز_ ساطری پلو؛ یکی از انواع غذا‌های پلویی خوشمزه و مجلسی ایرانی است که اصالت…

3 ساعت ago