آشپزی

دستور پخت هلیم بادمجان؛ طعمی که از یاد نمی‌برید

فراشپز- هلیم بادمجان از جمله غذا‌های ایرانی خوشمزه و لذیذ است که با مواد مغذی که در تهیه آن استفاده می‌شود بسیار مقویست و در بیشتر مناطق کشور از جمله اصفهان و کاشان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. این غذای خوشمزه در مناطق مختلف طرز تهیه‌ها متفاوتی دارد طرز پخت هلیم بادمجان اصیل ایرانی را در ادامه بخوانید.

مواد لازم

گوشت ۲۵۰ گرم

بادمجان ۱ کیلو

پیاز ۳ عدد

سیر ۴ حبه

عدس ۱ پیمانه

برنج ۱ پیمانه

گردو ۱۰۰ گرم

روغن به میزان لازم

نمک به میزان لازم

فلفل سیاه به میزان لازم

زرد چوبه به میزان لازم

دارچین نوک ق چ

کشک به میزان لازم

زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری

دستور پخت حلیم بادمجان

مرحله اول

برای تهیه هلیم بادمجان ابتدا عدس و برنج را در ظرف‌های جداگانه به همراه آب حدود ۳ ساعت خیس کنید. در برنج کمی نمک بریزید.

مرحله دوم

۱ عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت ریز ریز خرد کنید و در یک قابلمه مناسب پیاز را با کمی روغن تفت دهید.

مرحله سوم

به پیاز کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.

مرحله چهارم

پس از اینکه پیاز کمی نرم شد گوشت را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. شما می‌توانید گوشت را به صورت ریز خرد کنید تا هم سریع‌تر بپزد و هم سریع‌تر له شود. این کار کاملا سلیقه‌ای می‌باشد.

مرحله پنجم

سیر‌ها را پوست بگیرید و صورت حلقه‌ای برش بزنید و گوشت اضافه کنید و تفت دهید. می‌توانید سیر‌ها را درسته نیز به گوشت اضافه کنید. شما می‌توانید سیر را رنده کنید.

مرحله ششم

مقداری آب گرم روی گوشت‌ها بریزید و بگذارید تا گوشت کاملا بپزد این کار حدود ۳ الی ۴ ساعت طول می‌کشد.

مرحله هفتم

عدس را نیز بگذارید تا بپزد. باید در حد له شدن بپزد و بسیار نرم شوند.

مرحله هشتم

برنج را نیز با کمی روغن به روش کته بپزید.

مرحله نهم

بادمجان‌ها را پوست بکنید و از وسط آن‌ها را برش بزنید. سپس آن‌ها را در آب نمک بگذارید تا تلخی آن‌ها از بین برود.

مرحله دهم

بادمجان‌ها را پس از دو ساعت آبکش کنید و کمی بشورید و بگذارید تا خشک شود.

مرحله یازدهم

بادمجان‌ها را با کمی روغن سرخ کنید. سعی کنید بیش از اندازه سرخ نشود. اگر دوست داشته باشید می‌توانید بادمجان‌ها را کبابی کنید.

مرحله دوازدهم

دو عدد پیاز را خلالی نازک خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.

مرحله سیزدهم

مقداری زردچوبه و نمک را به پیاز‌ها اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله چهاردهم

گردو را با چاقو شروع به خرد کردن بکنید در حدی که جویده شدن آن حس شود.

مرحله پانزدهم

در ظرف مناسبی بادمجان‌های سرخ شده را بریزید و ۲ قاشق غذاخوری زعفران به آن اضافه کنید.

مرحله شانزدهم

مقداری فلفل و دارچین به بادمجان‌ها اضافه کنید.

مرحله هفدهم

بادمجان‌ها را با این ادویه‌ها بکوبید تا مواد به خورد بادمجان برود.

مرحله هجدهم

گردو‌ها را به بادمجان اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله نوزدهم

عدسی که پخته‌اید را نیز با کمک یک کفگیر به حلیم اضافه کنید.

مرحله بیستم

برنج را نیز اضافه کنید و دوباره شروع به کوبیدن بکنید. شما می‌توانید در اینمرحله یک حبه سیر را رنده کنید و به موادتان اضافه کنید این کار سلیقه‌ای می‌باشد.

مرحله بیست و یکم

نصف پیاز خلالی را که سرخ کرده‌اید را به بادمجان‌ها اضافه کنید و هم بزنید. می‌توانید بادمجان‌ها را حدود ۲ دقیقه بدون گوشت و کشک تفت دهید این کار باعث می‌شود حلیم بادمجان طعم بی نظیری داشته باشد.

مرحله بیست دوم

گوشت را نیز با کمک چاقو چنگال ریش ریش کنید و به بادمجان اضافه کنید.

مرحله بیست سوم

سه قاشق غذا خوری کشک را با کمی آب رقیق کنید و حلیم بادمجان اضافه کنید. پس از این مرحله میزان نمک و ادویه این غذا را چک کنید. میزان کشک نیز سلیقه‌ای می‌باشد. به دلیل داشتن نمک زیلد کشک سعی کنید در مرحل قبلی از مقدار کمی از نمک استفاده کنید و پس از ریختن کشک نمک آن را اندازه کنید.

مرحله بیست چهارم

برای تزیین این غذا از نصف پیازی که سرخ کرده‌اید به همراه کشک و نعنا داغ تزیین کنید با قاطی کردن کمی زعفران به کشک می‌توانید کشک زعفرانی نیز تهیه کنید و برای تزیین استفاده کنید.

نکات تکمیلی در مورد حلیم بادمجان

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه

و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳ ساعت میباشد.

هلیم بادمجان را می‌توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید.

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد.

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

هل برای چی خوبه؟طبع هل گرم است یا سرد؟

فراشپز- دکتر سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی ارتش…

24 دقیقه ago

خوراک مرغ با سس قارچ؛ طعمی متفاوت با دستور پخت ساده

فراشپز- گوشت مرغ، غذایی پرطرفدار است؛ به همین دلیل دستور‌های مختلفی برای تهیه مرغ وجود…

1 ساعت ago

گز آردی را به همین راحتی در خانه درست کنید

فراشپز- گز آردی یکی از شیرینی‌های سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که بیشتر در…

2 ساعت ago

فینگرفود مومو (دامپلینگ)؛ یک پیش غذای بین‌ المللی

فراشپز- مومو یا دامپلینگ یک پیش غذای محبوب در بسیاری از فرهنگ‌هاست که با تنوع…

3 ساعت ago

طرز تهیه فرنی دو رنگ با ترفندی ساده

فراشپز- برای تهیه فرنی دو رنگ با ترفندی ساده، ابتدا باید مواد اصلی فرنی را…

4 ساعت ago

ترفندهای پخت گوش فیل در خانه

فراشپز- چگونه می‌توان این خوشمزه محبوب را در خانه تهیه کرد و طعم اصیل آن…

5 ساعت ago