فراشپز- هلیم بادمجان از جمله غذاهای ایرانی خوشمزه و لذیذ است که با مواد مغذی که در تهیه آن استفاده میشود بسیار مقویست و در بیشتر مناطق کشور از جمله اصفهان و کاشان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. این غذای خوشمزه در مناطق مختلف طرز تهیهها متفاوتی دارد طرز پخت هلیم بادمجان اصیل ایرانی را در ادامه بخوانید.
گوشت ۲۵۰ گرم
بادمجان ۱ کیلو
پیاز ۳ عدد
سیر ۴ حبه
عدس ۱ پیمانه
برنج ۱ پیمانه
گردو ۱۰۰ گرم
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زرد چوبه به میزان لازم
دارچین نوک ق چ
کشک به میزان لازم
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
برای تهیه هلیم بادمجان ابتدا عدس و برنج را در ظرفهای جداگانه به همراه آب حدود ۳ ساعت خیس کنید. در برنج کمی نمک بریزید.
۱ عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت ریز ریز خرد کنید و در یک قابلمه مناسب پیاز را با کمی روغن تفت دهید.
به پیاز کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
پس از اینکه پیاز کمی نرم شد گوشت را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. شما میتوانید گوشت را به صورت ریز خرد کنید تا هم سریعتر بپزد و هم سریعتر له شود. این کار کاملا سلیقهای میباشد.
سیرها را پوست بگیرید و صورت حلقهای برش بزنید و گوشت اضافه کنید و تفت دهید. میتوانید سیرها را درسته نیز به گوشت اضافه کنید. شما میتوانید سیر را رنده کنید.
مقداری آب گرم روی گوشتها بریزید و بگذارید تا گوشت کاملا بپزد این کار حدود ۳ الی ۴ ساعت طول میکشد.
عدس را نیز بگذارید تا بپزد. باید در حد له شدن بپزد و بسیار نرم شوند.
برنج را نیز با کمی روغن به روش کته بپزید.
بادمجانها را پوست بکنید و از وسط آنها را برش بزنید. سپس آنها را در آب نمک بگذارید تا تلخی آنها از بین برود.
بادمجانها را پس از دو ساعت آبکش کنید و کمی بشورید و بگذارید تا خشک شود.
بادمجانها را با کمی روغن سرخ کنید. سعی کنید بیش از اندازه سرخ نشود. اگر دوست داشته باشید میتوانید بادمجانها را کبابی کنید.
دو عدد پیاز را خلالی نازک خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.
مقداری زردچوبه و نمک را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید.
گردو را با چاقو شروع به خرد کردن بکنید در حدی که جویده شدن آن حس شود.
در ظرف مناسبی بادمجانهای سرخ شده را بریزید و ۲ قاشق غذاخوری زعفران به آن اضافه کنید.
مقداری فلفل و دارچین به بادمجانها اضافه کنید.
بادمجانها را با این ادویهها بکوبید تا مواد به خورد بادمجان برود.
گردوها را به بادمجان اضافه کرده و هم بزنید.
عدسی که پختهاید را نیز با کمک یک کفگیر به حلیم اضافه کنید.
برنج را نیز اضافه کنید و دوباره شروع به کوبیدن بکنید. شما میتوانید در اینمرحله یک حبه سیر را رنده کنید و به موادتان اضافه کنید این کار سلیقهای میباشد.
نصف پیاز خلالی را که سرخ کردهاید را به بادمجانها اضافه کنید و هم بزنید. میتوانید بادمجانها را حدود ۲ دقیقه بدون گوشت و کشک تفت دهید این کار باعث میشود حلیم بادمجان طعم بی نظیری داشته باشد.
گوشت را نیز با کمک چاقو چنگال ریش ریش کنید و به بادمجان اضافه کنید.
سه قاشق غذا خوری کشک را با کمی آب رقیق کنید و حلیم بادمجان اضافه کنید. پس از این مرحله میزان نمک و ادویه این غذا را چک کنید. میزان کشک نیز سلیقهای میباشد. به دلیل داشتن نمک زیلد کشک سعی کنید در مرحل قبلی از مقدار کمی از نمک استفاده کنید و پس از ریختن کشک نمک آن را اندازه کنید.
برای تزیین این غذا از نصف پیازی که سرخ کردهاید به همراه کشک و نعنا داغ تزیین کنید با قاطی کردن کمی زعفران به کشک میتوانید کشک زعفرانی نیز تهیه کنید و برای تزیین استفاده کنید.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳ ساعت میباشد.
هلیم بادمجان را میتوانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.
منبع: نمناک
فراشپز- دکتر سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی ارتش…
فراشپز- گوشت مرغ، غذایی پرطرفدار است؛ به همین دلیل دستورهای مختلفی برای تهیه مرغ وجود…
فراشپز- گز آردی یکی از شیرینیهای سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که بیشتر در…
فراشپز- مومو یا دامپلینگ یک پیش غذای محبوب در بسیاری از فرهنگهاست که با تنوع…
فراشپز- برای تهیه فرنی دو رنگ با ترفندی ساده، ابتدا باید مواد اصلی فرنی را…
فراشپز- چگونه میتوان این خوشمزه محبوب را در خانه تهیه کرد و طعم اصیل آن…