فراشپز- وجی پلو یکی از غذاهای مخصوص گیاه خواران است که بسیار خوشمزه است و چهارفصل است و به علت وجود سبزیجات منبع غنی از انواع ویتامینها و پروتئینها و مواد معدنی است. با ادویجاتی که در ترکیب این غذا استفاده شده مانند زیر سیاه سعی شده طبع سرد آن گرفته شود البته وجود فلفل قرمز تند و هویج هم تا حد زیادی طبع غذا را متعادل میکند. میتوانید وجی پلو را با مصلحاتی، چون زیتون که طبعی گرم و خشک دارد، میل کنید.
زیره سیاه یک قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق چای خوری
زردچوبه نصف قاشق چای خوری
پاپریکا یک قاشق چای خوری
ادویه کاری خوب یک قاشق چای خوری
هل ۳ عدد
برگ بو ۳ عدد
چوب دارچین یک عدد
فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
ذرت پخته یک پیمانه
نخو فرنگی پخته یک پیمانه
سبزی گشنیز ۱۰ گرم
پیازچه ۱۰ گرم
پیاز قرمز یک عدد
کلم سفید ۵ پر
سیر ۳ حبه
فلفل تند یک عدد
هویج یک عدد
برنج پخته شده یک و نیم پیمانه
روغن دودی یا کنجد به مقدار لازم
ادویههای زیره، نمک، زردچوبه، پاپریکا، ادویه کاری، هل، برگ بو، چوب دارچین و فلفل سیاه را داخل آسیاب میریزیم و میسابیم و کنار میگذاریم.
در مرحله بعد هویجها را به شکل نگینی خرد میکنیم سعی میکنیم همه یک دست و یک اندازه شود. کلم سفید را نیز به شکل رشتههای باریک خرد میکنیم. پیازچه، پیاز و سیر را نیز یکدست خرد میکنیم. فلفل قرمز تند را بسیار ریز خرد میکنیم که کاملا به خرد تمام مواد برود و طعم خود را نشان دهد.
بعد از خرد کردن مواد، پیازها را با روغن دودی کمی تفت میدهیم و هویجها را با کمی نمک اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا رنگ آن تغییر کند (حدود ۵ دقیقه). در این مرحله ادویهای که از قبل آسیاب کرده بودیم را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و کلم سفید، پیازچه، سیر و فلفل قرمز تند را اضافه میکنیم تا نرم شود. سپس ذرت و نخود فرنگی و برنج پخته شده را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
بعد از ۵ دقیقه تفت دادن غذای گیاهی ما آماده است. آن را داخل دیس میکشیم و سبزی گشنیز تازه خرد شده را کنار این ترکیب خوشمزه میچینیم. نوش جان.
منبع: همشهری آنلاین
فراشپز- آیا راز کسانی که تا ۱۰۰ سالگی زندگی میکنند، در واقع به عادتهای سادهای…
فراشپز- دغدغه زیاد، استرس و حجم بالای کار از جمله مواردی است این روزها میتوانند…
فراشپز- لوبیا سبز یکی از سبزیجاتی است که انواع غذاهایی که با آن درست میشوند،…
فراشپز- سوپ دیوران ترکیهای از پیش غذاهای بسیار ساده و مفید ترکیهای میباشد که دستور…
فراشپز- یکی از خوشمزهترین و اصیلترین غذاهای استان لرستان است که در بعضی شهرها به…
فراشپز- سالاد لوبیا سفید با تن ماهی یکی از انواع سالادهای سرد خوشمزه است که…