طرز تهیه پان فورته، دسر سنتی ایتالیایی

پانفورته (Panforte) یک دسر سنتی ایتالیایی است که به معنای “نان قوی” است. این دسر از مواد اولیه ساده و در دسترس تهیه می‌شود و به دلیل طعم خوشمزه و بافت منسجمش طرفداران زیادی دارد.

پانفورته یا پان فورته با آجیل و انجیر یک دسر یا شیرینی مورد علاقه ایتالیایی است. این شیرینی غنی که در اصل برای شهر سیه‌نا است، اکنون در سراسر ایتالیا و فراتر از آن یافت می‌شود. یک شیرینی جویدنی پر از آجیل و میوه است که با قهوه سرو می‌شود.

دسر پانفورته معمولاً در پاییز و زمستان تهیه شده و به عنوان یک دسر یا میان وعده سرو می‌شود. این دسر را می‌توان به صورت ساده یا با افزودن مواد دیگری مانند آجیل، میوه خشک یا شکلات تهیه کرد.

مواد لازم

شکر معمولی ۳۵۰ گرم
عسل ۱۲۰ گرم
آرد ۱۵۰ گرم
مغز بادام ۴۰۰ گرم
لیموترش ۲۰۰ گرم
پرتقال قندی ۱۰۰ گرم
انجیر خشک یا کشمش یا آلو ۵۰ گرم
دارچین ½ قاشق چایخوری
جوز هندی ۱ پیمانه
میخک ۱ عدد

طرز تهیه پان‌فورته

فر را با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. تمام مواد خشک شده را در یک کاسه مخلوط کنید که شامل: بادام، لیمو ترش خرد شده، پرتقال نباتی خرد شده، انجیر خشک.

ادویه‌ها را پودر کنید. دارچین، کمی جوز هندی، میخک، فلفل و با آرد مخلوط کنید.

سپس با عسل و شکر شربتی درست کنید تا شکر حل شود و به قوام غلیظی برسد. مواد خشک را سریع با شربت مخلوط کنید.

داخل ظرف مناسبی کاغذ روغنی قرار بدهید و آن را چرب کنید و مواد را سریع روی آن بریزید. سپس در فر کم به مدت ۳۰ دقیقه بپزید. بگذارید خنک شود و در آخر مقدار زیادی پودر قند بپاشید و به شکل‌های دلخواه برش بزنید.

نکته

می‌توانید از مغزها و میوه های دلخواه خود استفاده کنید.

روش درست کردن دسر پان‌فورته

مواد لازم

بادام بوداده شده برشته شده ۱ فنجان (۱۵۰ گرم)
فندق برشته شده و پوست گرفته شده ۱ فنجان (۱۳۵ گرم)
انجیر خشک خرد شده ۱ فنجان (۱۸۰ گرم)
پرتقال نباتی خرد شده ½ فنجان (۴۰ گرم)
آرد همه منظوره (ساده) ۱ فنجان (۱۲۵ گرم)
پودر کاکائو ¼ فنجان (۲۵ گرم)
دارچین آسیاب شده ۲ قاشق چایخوری
پودر پاپریکا ½ قاشق چایخوری
زنجبیل آسیاب شده ½ قاشق چایخوری
میخک آسیاب شده ¼ قاشق چایخوری
نمک ¼ قاشق چایخوری
عسل ¾ فنجان (۱۸۰ میلی لیتر)
شکر سفید گرانول (کرچک) ۱ فنجان (۲۰۰ گرم)
شکلات نیمه شیرین (تیره) خرد شده ⅔ فنجان (۱۱۵ گرم)

طرز تهیه دسر پان‌فورته

– فر را با دمای ۳۲۰ درجه فارنهایت یا ۱۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. یک قالب کمربندی ۹ اینچی/۲۳ سانتیمتری را چرب کرده و بپوشانید.

– آجیل‌ها، انجیر و برش‌های پرتقال شیرین شده را در یک کاسه بزرگ ترکیب کنید.

– آرد، کاکائو، ادویه‌ها و نمک را با هم الک کرده و با مخلوط آجیل مخلوط کنید.

– عسل و شکر را در یک قابلمه کوچک با هم ترکیب کنید. حرارت دهید تا شکر حل شود و سپس روی حرارت ملایم به مدت ۳ دقیقه بجوشانید و گاهی هم بزنید. شکلات را هم بزنید تا آب شود سپس از روی حرارت بردارید.

– مخلوط آرد، مغزها و میوه‌ها را داخل کاسه بریزید و مخلوط کنید تا خوب مخلوط شوند. سپس عسل و شکر آب شده و کاکائو آب شده را اضافه کنید و سریع مخوط کنید.

متوجه خواهید شد که وقتی شکلات و مواد باقی مانده را اضافه کنید، مخلوط کاملا سفت می‌شود و برای مخلوط کردن آن به مقداری زور نیاز دارید. همه چیز باید به صورت یکنواخت مخلوط شوند.

مخلوط را در ظرف (قالب) آماده شده (چرب شده) فشار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه داخل فر با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد بپزید.

قبل از اینکه از قالب بیرون بیاورید اجازه بدهید در آن خنک شود و پس از آن از قالب خارج کنید و برای سرو به صورت نازک برش دهید.

نکته برای تهیه پان‌فورته

• برشته کردن آجیل طعم آن را عالی می‌کند اما می توانید از آجیل‌های خام استفاده کنید.

• پان‌فورته را تا زمانی که وسط آن نرم است از فر خارج کنید وگرنه کیک خیلی سفت می‌شود.

• می‌توانید با توجه به سلیقه خود مغزها و میوه ها را تغییر بدهید

• می‌توانید در پایان روی آن پودر قند قنادی بپاشید.

طرز تهیه پان فورته، دسر سنتی ایتالیایی

طرز تهیه پان‌فورته بدون فر

در صورتی که به فر دسترسی ندارید، می توانید پان‌فورته را بدون فر نیز تهیه کنید. برای این کار، خمیر پان‌فورته را به صورت دایره‌ای در یک قالب که از قبل با کاغذ روغنی پوشانده شده است، بریزید. سپس قالب را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر سفت شود. پس از یک ساعت، قالب را از یخچال خارج کرده و با پشت قاشق صاف کنید.

قابلمه‌ای را روی حرارت گاز قرار بدهید روی آن پایه‌های سیمی قرار بدهید و سپس آن را روی پایه داخل قابلمه قرار بدهید و درب قابلمه را ببندید. به پان‌فورته به مدت ۱ ساعت اجازه بدهید تا بپزد. پس از پخت، پانفورته را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید خنک شود. سپس پان‌فورته را به صورت مکعبی یا لوزی برش بزنید و سرو کنید.

نگهداری دسر پان فورته

با بسته بندی محکم در پلاستیک، حدود ۳-۴ هفته در دمای اتاق خنک یا در یخچال نگهداری می‌شود. روش دیگر، تا ۶ ماه خوب بسته بندی شده را فریز کنید.

سخن پایانی

پانفورته یک دسر خوشمزه و آسان است که می‌تواند در مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه سرو شود. این دسر با طعم و ظاهر جذابش می‌تواند مورد توجه همه قرار بگیرد.

منبع: بیتوته

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه رب نارنج شمالی؛ چگونه از تلخ شدن رب جلوگیری کنیم؟

فراشپز- رب نارنج از چاشنی‌های اصیل و پرطرفدار در دستور پخت‌های شمال ایران است. این…

22 ساعت ago

طرز تهیه کوکو عدس به دو روش متفاوت

فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…

23 ساعت ago

طرز تهیه ساندویچ لذیذ شاورما مرغ به سبک رستوران

فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…

23 ساعت ago

آیا چای سبز واقعا موجب لاغری می‌شود؟، منع مصرف چای سبز برای این افراد

فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…

23 ساعت ago

برای سلامت روده‌هایتان این میوه‌ها و سبزیجات را بخورید

فراشپز- از زمان‌های قدیم، درباره فواید بی‌شمار خوردن میوه‌ها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…

23 ساعت ago

موز با شیر: آیا برای سلامت بدن مفید است یا مضر؟ + طرز تهیه شیرموز سالم

فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…

23 ساعت ago