آشپزی

طرز تهیه پشملبا (پیچ ملبا)؛ دسر فرانسوی نوستالژیک

فراشپز- pêche Melba یا پیچ ملبا، اولین بار در سال ۱۸۹۲ یا ۱۸۹۳ توسط سرآشپز فرانسوی آگوستو اسکوفر در هتل ساوی لندن، به منظور احترام به سوپرانو خوان استرالیایی نلی ملبا اختراع شد و پس از آن در منو‌های غذا ماندگار ماند. pêche Melba یا پیچ ملبا، اولین بار در سال ۱۸۹۲ یا ۱۸۹۳ توسط سرآشپز فرانسوی آگوستو اسکوفر در هتل ساوی لندن، به منظور احترام به سوپرانو خوان استرالیایی نلی ملبا اختراع شد و پس از آن در منو‌های غذا ماندگار ماند.

در نسخه ابتدایی سرآشپر از قو‌هایی یخی روی دسر استفاده کرده بود، پس از آن بود اسکوفر در ۱۹۰۰ تصمیم گرفت تا تغییری در این دسر ایجاد کند و سس قرمز تشمک را به آن اضافه کرد و نتیجه کاملا رضایت‌بخش بود.

هر چند که به‌جای هلو، بعد‌ها از گلابی استفاده شد و در چند دستور هم ژله قرمز جای سس را گرفت، اما شما هم تا می‌توانید به این دستور پایبند باشید، چرا که آگوستو اسکوفر گفته: هرگونه تغییر در این دستور العمل، تعادل ظریف طعم را خراب می‌کند.

مواد لازم برای تهیه پشملبا

هلو چهار عدد

شکر چهار قاشق غذاخوری

شکر دو قاشق غذاخوری

تشمک  ۳۰۰ گرم

پودر قند یک قاشق غذاخوری

آب‌لیمو یک قاشق غذاخوری

بستنی وانیلی هشت اسکوپ

طرز تهیه پشملبا

مرحله اول

هلو‌های رسیده را به مدت یک دقیقه داخل آب جوش قرار دهید، سپس آنها را با یک ملاقه شکاف دار، از آب‌جوش خارج کنید و فری داخل آب یخ بیندازید. پس از آن‌که هلو سرد شد، می‌توانید پوست آنها را جدا کرده، هسته را دور انداخته و هر کدام را از وسط به دو نیم تقسیم کنید.

مرحله دوم

یک ظرف عمیق انتخاب کنید و هلو‌ها را کف آن بچینید، سپس شکر را روی آن بپاشید. حدود یک‌ساعت به آنها زمان دهید تا استراحت کنند، در این بین یک بار هم آنها را زیر رو رو کنید.

در همین زمان، دانه‌های بادام را به مقدارم کمی، در حد طلایی شدن، تست کنید تا از حالت خامی خارج شوند، سپس آنها را کنار بگذارید تا خنک شود.

مرحله سوم

دوم سوم از تمشک را به همراه پودر قند و آب‌لیمو در مخلوط کن بریزید تا کاملا یکدست شوند. سپس آنها را خارج کرده و از یک الک ریز رد کنید، سطح مایع را با دقت فشار دهید تا سسی صاف و یکدست داشته باشید.

۱۰۰ گرم تمشک باقی‌مانده را هم تا زمان سرو دسر پشملبا در یخچال نگه‌دارید.

مرحله چهارم

برای سرو، دو عدد از نیمه‌های هلو را در هر بشقاب بگذارید و روی آن آن را با یک قاشق غذاخوری بستنی وانیلی پر کنید. سس را روی سطح مواد بریزید و در کنار آن با باقی‌مانده تشمک، دسرتان را تزیین کنید، با پاشیدن بادام پوسته پوسته شده کارتان را به پایان برسانید.

تکمیلی

شما می‌توانید به‌جای بستنی وانیلی از طعم‌های دیگری هم استفاده کنید.

اگر هلو تازه پیدا نکردید، می‌توانید از کمپوت هلو استفاده کنید.

اگر تمشک‌های خریداری شده خیلی رسیده هستند، لازم نیست آن‌ها را در مخلوط کن بریزید، می‌توانید با دست آنها له و با مواد دیگر ترکیب کنید تا سس قرمزتان آماده شود.

منبع: کاله

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه شور گوجه سبز؛ یکی از خوشمزه ترین چاشنی‌ها

فراشپز- گوجه سبز از جمله میوه‌هایی است که قبل از آمدن بهار همه انتظارش را…

6 ساعت ago

رانی سیب خانگی: نوشیدنی خوشمزه و سالم برای تمامی فصل‌ها

فراشپز- رانی سیب یکی از نوشیدنی‌های خوشمزه و محبوب است که به دلیل طعم دلپذیر…

8 ساعت ago

طرز تهیه سالاد سیب زمینی و ذرت با شوید

فراشپز- سالاد سیب زمینی و ذرت از آن دسته سالاد‌هایی است که تا بهار تمام…

9 ساعت ago

(ویدیو) طرز پخت سوپ گشنیز تبریزی

سوپ گشنیز تبریزی با این که خیلی ساده درست میشه اما یک مزه متفاوت به…

10 ساعت ago

طرز تهیه پاپارا ترکیه‌ ای، یک غذای ساده و خوشمزه با طعمی بی‌ نظیر

فراشپز- اگر از غذا های تکراری خسته شده‌ اید و به دنبال یک تجربه جدید…

11 ساعت ago

کباب بناب آذری؛ یکی از لذیذترین انواع کباب‌های ایرانی

فراشپز- کباب بناب آذربایجان (به ترکی بیناب کبابی) یکی از لذیذترین انواع کباب‌های ایرانی است…

12 ساعت ago