فراشپز- pêche Melba یا پیچ ملبا، اولین بار در سال ۱۸۹۲ یا ۱۸۹۳ توسط سرآشپز فرانسوی آگوستو اسکوفر در هتل ساوی لندن، به منظور احترام به سوپرانو خوان استرالیایی نلی ملبا اختراع شد و پس از آن در منوهای غذا ماندگار ماند. pêche Melba یا پیچ ملبا، اولین بار در سال ۱۸۹۲ یا ۱۸۹۳ توسط سرآشپز فرانسوی آگوستو اسکوفر در هتل ساوی لندن، به منظور احترام به سوپرانو خوان استرالیایی نلی ملبا اختراع شد و پس از آن در منوهای غذا ماندگار ماند.
در نسخه ابتدایی سرآشپر از قوهایی یخی روی دسر استفاده کرده بود، پس از آن بود اسکوفر در ۱۹۰۰ تصمیم گرفت تا تغییری در این دسر ایجاد کند و سس قرمز تشمک را به آن اضافه کرد و نتیجه کاملا رضایتبخش بود.
هر چند که بهجای هلو، بعدها از گلابی استفاده شد و در چند دستور هم ژله قرمز جای سس را گرفت، اما شما هم تا میتوانید به این دستور پایبند باشید، چرا که آگوستو اسکوفر گفته: هرگونه تغییر در این دستور العمل، تعادل ظریف طعم را خراب میکند.
هلو چهار عدد
شکر چهار قاشق غذاخوری
شکر دو قاشق غذاخوری
تشمک ۳۰۰ گرم
پودر قند یک قاشق غذاخوری
آبلیمو یک قاشق غذاخوری
بستنی وانیلی هشت اسکوپ
هلوهای رسیده را به مدت یک دقیقه داخل آب جوش قرار دهید، سپس آنها را با یک ملاقه شکاف دار، از آبجوش خارج کنید و فری داخل آب یخ بیندازید. پس از آنکه هلو سرد شد، میتوانید پوست آنها را جدا کرده، هسته را دور انداخته و هر کدام را از وسط به دو نیم تقسیم کنید.
یک ظرف عمیق انتخاب کنید و هلوها را کف آن بچینید، سپس شکر را روی آن بپاشید. حدود یکساعت به آنها زمان دهید تا استراحت کنند، در این بین یک بار هم آنها را زیر رو رو کنید.
در همین زمان، دانههای بادام را به مقدارم کمی، در حد طلایی شدن، تست کنید تا از حالت خامی خارج شوند، سپس آنها را کنار بگذارید تا خنک شود.
دوم سوم از تمشک را به همراه پودر قند و آبلیمو در مخلوط کن بریزید تا کاملا یکدست شوند. سپس آنها را خارج کرده و از یک الک ریز رد کنید، سطح مایع را با دقت فشار دهید تا سسی صاف و یکدست داشته باشید.
۱۰۰ گرم تمشک باقیمانده را هم تا زمان سرو دسر پشملبا در یخچال نگهدارید.
برای سرو، دو عدد از نیمههای هلو را در هر بشقاب بگذارید و روی آن آن را با یک قاشق غذاخوری بستنی وانیلی پر کنید. سس را روی سطح مواد بریزید و در کنار آن با باقیمانده تشمک، دسرتان را تزیین کنید، با پاشیدن بادام پوسته پوسته شده کارتان را به پایان برسانید.
شما میتوانید بهجای بستنی وانیلی از طعمهای دیگری هم استفاده کنید.
اگر هلو تازه پیدا نکردید، میتوانید از کمپوت هلو استفاده کنید.
اگر تمشکهای خریداری شده خیلی رسیده هستند، لازم نیست آنها را در مخلوط کن بریزید، میتوانید با دست آنها له و با مواد دیگر ترکیب کنید تا سس قرمزتان آماده شود.
منبع: کاله
فراشپز- گوجه سبز از جمله میوههایی است که قبل از آمدن بهار همه انتظارش را…
فراشپز- رانی سیب یکی از نوشیدنیهای خوشمزه و محبوب است که به دلیل طعم دلپذیر…
فراشپز- سالاد سیب زمینی و ذرت از آن دسته سالادهایی است که تا بهار تمام…
سوپ گشنیز تبریزی با این که خیلی ساده درست میشه اما یک مزه متفاوت به…
فراشپز- اگر از غذا های تکراری خسته شده اید و به دنبال یک تجربه جدید…
فراشپز- کباب بناب آذربایجان (به ترکی بیناب کبابی) یکی از لذیذترین انواع کبابهای ایرانی است…