طرز تهیه پلو مخلوط عربی

پلو مخلوط عربی یکی از انواع پلوهای مخلوط خوشمزه است که از ترکیب پلو با مرغ، کشمش، زرشک، رب انار و… تهیه می‌شود.

به گزارش فرارو، پلو‌های مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و… از انواع پلو‌های مخلوطی هستند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. پلوی مخلوطی که امروز می‌خواهیم آموزش آن را با شما به اشتراک بگذاریم، پلو مخلوط عربی است که شباهت زیادی به غم بر پلوی شیرازی دارد.

این پلوی مخلوط از ترکیب برنج با مرغ، مغز گردو، کشمش، زرشک، رب انار و… تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و مجلسی است. اگر دوست دارید این پلوی مخلوط خوشمزه را برای اعضای خانواده در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

برنج: ۳ پیمانه
سینه مرغ: ۱ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
رب انار ملس: نصف فنجان
مغز گردوی خرد شده: نصف فنجان
زرشک: نصف فنجان
کشمش پلویی: نصف فنجان
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پاپریکا و پودر کاری: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این پلو مخلوط خوشمزه برنج را با آب گرم و کمی نمک خیس کنید و به مدت ۳ ساعت کنار بگذارید تا خیس بخورد. سینه مرغ را خرد کنید و با زعفران دم کرده، کمی نمک، پودر سیر و پاپریکا مخلوط کنید و یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا مزه‌دار شود. مقداری روغن داخل ماهی تابه بریزید و مرغ مزه‌دار شده را داخل روغن کمی سرخ کنید. مرغ‌های سرخ شده را از روغن خارج و پیاز خرد شده را داخل روغن بریزید و اجازه بدهید پیاز کمی سبک و کاراملی شود، سپس زردچوبه؛ فلفل سیاه، نمک، پودر سیر و پودر کاری را روی پیاز بریزید و سی ثانیه تفت بدهید.

در مرحله بعد مرغ‌های سرخ شده را همراه با مغز گردو، کشمش پلویی و زرشک به مواد اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدهید و در آخر رب انار را اضافه کنید و هم بزنید. مواد میانی پلو عربی در این مرحله آماده است. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، ته دیگ موردنظرتان را کف قابلمه قرار بدهید و مقداری برنج داخل قابلمه بریزید، سپس از مایه پلو روی برنج بریزید و دوباره برنج بریزید و این کار را به صورت لایه به لایه ادامه بدهید تا مواد تمام شود. در آخر کمی زعفران دم کرده روی برنج بریزید و پلو را دم کنید. ۴۵ دقیقه بعد پلوی مخلوط عربی خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم

۱ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید. حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد.

درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.

۲ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید.

افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

۳ـ برای شستن زرشک باید به این نکته توجه کنید که زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی‌شود. برای شستن زرشک ابتدا زرشک‌ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار بدهید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، می‌بینید که داخل کاسه پر از شن‌ریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه بدهید که آب باقی مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.

فراشپز

Recent Posts

آبلیمو برای سلامت کلیه‌ها مضر است؟

فراشپز- آبلیمو یکی از نوشیدنی‌های محبوب و پرطرفدار است که به‌دلیل محتوای بالای ویتامین C…

3 دقیقه ago

طرز تهیه دسر اورئو؛ یک دسر خوشمزه و راحت

فراشپز- دسر اورئو نوعی دسر بیسکوئیتی است که با نوعی بیسکوئیت کرم‌دار شکلاتی به نام…

5 دقیقه ago

کیوی برای کاهش وزن؛ چطور آن را در رژیم غذایی خود بگنجانیم؟

فراشپز- خوردن کیوی برای کاهش وزن گزینه خوبی است زیرا حاوی چندین ماده مغذی مهم…

8 دقیقه ago

کیک کارامل گردو و عسل، یک پیشنهاد عالی و مهیج!

فراشپز- کیک کارامل عسل و گردو یکی از انواع کیک‌های عصرانه است که با روکشی…

11 دقیقه ago

طرز تهیه پولکی بدون قند و رژیمی با زعفران + ترفندها

فراشپز- پولکی از آبنبات‌های خوشمزه‌ای است که می‌توان آن را به صورت جداگانه یا همراه…

16 دقیقه ago

طرز تهیه رب نارنج شمالی؛ چگونه از تلخ شدن رب جلوگیری کنیم؟

فراشپز- رب نارنج از چاشنی‌های اصیل و پرطرفدار در دستور پخت‌های شمال ایران است. این…

23 ساعت ago